Uğur Özteke

Uğur Özteke

SOW İLE ÇIKTIK YOLA / POKO’DA VERDİK MOLA / RODELLEGA ATACAKKEN İMZA / YENİ OYUNCAĞIMIZ DEMBA BA

SOW İLE ÇIKTIK YOLA / POKO’DA VERDİK MOLA / RODELLEGA ATACAKKEN İMZA / YENİ OYUNCAĞIMIZ DEMBA BA

Konyaspor taraftarı gerçekten muhteşem. Haaa sakın ola bunu bazı grupların uyanıklarına yalakalık olsun filan diye de demiyorum. Çünkü içlerinde bazılarına da kızıyorum. 

Çünkü bir dönem o tribünlerde dahası Konya Atatürk stadyumu’nda siyah-beyazlı Konyaspor, yeşil-beyazlı İdmanyurdu varken yanılmıyorsam Organize Sanayi Bölgesinde ismi Fleksan Kağıt fabrikası idi iki arkadaşım ile birlikte dolmuş paralarını cebimizden verir ve bütün paramıza da kesilmiş kağıt ve şeritleri alır çuvallara doldurur önce eve Pazar günleri de stadyuma taşırdık. Maçtan saatler öncesinde bayrakları flamaları tellere gerer sonra girenlere aldıklarımızı dağıtırdık. Tabii bu arada çekirdek külahlarının içinde de atomları saklayıp içeriye sokardık.
Yenersek o tribünlerden ayrılmak güzel olurdu.

Ama sonuç kötü ise hele hele hava böyle yağmurlu karlı ise o bez afişler gülle olur vallahi dört kişi kaldıramazdık.

Biz o tribünlerden geldik.

Siirt’ten Kırklareli’ye kadar gidip dayak yedik. O yıllarda lise öğrencisi idik.

Şimdiki taraftarlar Konyaspor sevdalıları inanın çok çok şanslı. Belki günümüz şartlarında farklı farklı eziyetlerle, dahası adaletsizliklerle karşı karşıyalar ama bugünün taraftarı çok şanslı.

Aslında her hafta bir gün dahi olsa Konyaspor’u yazmak istiyorum. Ama bu şehirde tarımı, eğitimi, sağlığı bile azıcık da olsa yazabilirsiniz. Küçücük toz kaldırabilirsiniz. Ne var ki sporu hele hele Konyaspor’u asla yazamazsınız. Yönetiminden teknik heyetine, futbolcusundan taraftarına en ufak bir eleştiriye dahi asla tahammül edemeyiz. Eğer böyle yaparsanız birilerinin paralı besleme trolleri vardır. Allah korusun onlar sizi diri diri asmaya kalkarlar. Çamur at izi kalır mı? Salla sallayabildiğin kadar.

Bu yüzden de nerede ise ömrümü verdiğim ve şehir içinde ülke içinde insanlık içinde olmazsa olmazların başında gelen spordan ne kadar uzak durursak o kadar rahat ederiz deyip sessizliği tercih eder olduk.

Olduk ama yine de bizi seven inanan yüreği büyük gerçek spor sevdalıları var.

İşte Ahmet Coşkun dostumuz yazmış

“SOW İLE ÇIKTIK YOLA

POKO’DA VERDİK MOLA

RODELLEGA ATACAKKEN İMZA

YENİ OYUNCAĞIMIZ DEMBA BA”

Ve devam etmiş, “Bu konuyu alanında uzman cesur ve korkusuz Uğur Özteke abime devrediyorum. Eminim ki en güzel dörtlük ondan gelecek.”

………..

Canım kardeşim. Bir tanem. Allah gönlüne kalbine göre versin. Tek cümle “Konya’da da Türkiye’de de topu para ve siyaset çeviriyor. Böyle bir güç karşısında bizi tribünde bile oturtmazlar. O filmlerdeki sözüm ona gladyatörler var ya, onlar bile bu arenaya göstermelik olarak çıkamazlar. Bizimle oynuyorlar. Biz bir top gibi oynandığımızı golü yedikten sonra ancak anlayabiliyoruz. Onun için hakkını helal et. O yürek bende yok.”

…………….

FORZA KONYASPOR ise şöyle diyor “Üstad Ankara deplasmanı dönüşü için hızlı trene ek sefere yardımcı olabilir misiniz?”

Oldum. Dün Ankara’da Genel Müdürlükte görevli ve çok yetkili bir bürokrat konuğum idi. Bire bir ilettim. Çok şükür.

KAR VE TİPİ BAZI YERLERDE DONDURDU

Bize ulaşan bilgiler, fotoğraflar ve gelişmelere baktığımız zaman bir de kendi yaşadığımız çevredeki durum ile şehir merkezindeki kış hiç birbiri ile örtüşmüyordu.

Selçuklu’nun yüksek yerlerinden Meram TOKİ’ye şehrin üst sıraları dondu dondu. Hissedilen sıcaklık eksi 18-19 u gösterdi. Kar kalınlığı en az 15-20 santimetre idi. Şehir merkezinde ise sabah saatlerinde bir iki santim ya var ya yok idi. Sadece don ve ayazı vardı.

foto-1-406.jpgfoto-2-355.jpg

Gödene, Hatip, Kozağaç, Yorgancı, Durunday, Loras mahalleleri karla kaplı. Şeker Fabrikası alt geçit Hocafakıh taraflarına geldikçe don başlıyor. Sille donmuş durumda. Selçuklu’nun üst ve yüksek kesimlerinde ise fırtına.

foto-3-241.jpg

TOKİ’ye kar küreme aracı ise öğle saatlerinde, takriben 12.00 gibi geliyordu.

foto-4-015.jpeg

 

BÜYÜKŞEHİR VE OTOBÜS YETKİLİLERİNE İSE TEŞEKKÜR

Bu bölgelerde daha gün doğmadan yollara dökülen insanlarımız gerçekten kara kışın sert ve çetin şartları ile adeta donup kalıyorlardı. Çünkü zincir takılı 302’ler sefer yapabiliyor. Kepçe ve kar küreme yapılmadığı için servisler ve normal araçlar Toki’ye kadar çıkamıyordu. Bunun üzerine vatandaşlar zincirli 302’lere binip yol ağzına kadar iniyorlardı. Ve işte tam bu noktada vatandaşları taşıyan zincir takılı olan otobüslerin sürücüleri amirlerinden aldıkları yetki ile el kartlarını vatandaşa kullandırmadılar. Bu ara sefer zaruretten olduğu ve otobüsler çıkmadığı için belediye jest yapıyor. Çünkü yolda aktarma yapılacak körüklüye ikinci kez binilecekti.

foto-5-092.jpg

Bizde belediye yöneticilerine, yetkililere ve şoför arkadaşlara vatandaşlarımız adına teşekkür ederiz.

EMNİYET MÜDÜRÜ ŞÜKRÜ BEY’E GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ

Konya polisinin 1 numarası Baş Müdür Şükrü Bey küçük bir kaza geçirmiş. Bizim ulaştığımız bilgilere göre kaburgasında kırık varmış. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde imiş, biz de Sayın Müdürümüze bu vesile ile geçmiş olsun dileklerimizi iletirken acil şifalar diliyoruz.

MURAT ÇETİNKAYA PROFESÖR OLMUŞ

Konya’da basketbol ile tanıdığım o dönemlerde Selçuk Üniversitesinin genç yakışıklı ama o genç yaşına rağmen adam gibi durmasını bilen kardeşim Gazi Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Çetinkaya hocamız profesör olmuş. Duydum, inanın çocuklar gibi mutlu oldum. Tebrikler Murat kardeşim. Yolun, bahtın, kaderin hep açık ve güzel olsun inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kadın, erkeği kılıçsız zapt eder ve ipsiz bağlar

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şu karlı ayazlı kış günlerinde yok ve yoksul insanları düşünüp empati yapabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR