İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

SÜPER LİG İÇİN HEDEF HAZİRAN AYI

SÜPER LİG İÇİN HEDEF HAZİRAN AYI

Tüm dünyada futbol organizasyonlarının durmasına veya ertelenmesine sebep olan koronavirüs doğal olarak birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Türkiye'de ligler 8 hafta kala durdurulurken hali hazırda çok fazla sorun barındıran futbol ekonomisi iyice büyük çıkmazlara doğru ilerlemeye başladı. Herkesin gözü bir yandan liglerin akıbetinin ne olacağına çevrilirken bu konuda henüz net bir karar alınamıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu salgının Türkiye'deki durumuyla ilgili yetkili kuruluş ve kişilerle sürekli görüşüyor. Bu kapsamda belli başlı planlar yapan federasyon yetkilileri mevcut durum itibarıyla 1 Haziran'da ligleri yeniden oynatmayı planlıyor. Liglerin seyircisiz olarak tekrar başlaması an itibarıyla daha ağır basan karar olarak dikkat çekerken takımların fiziksel olarak hazırlanabilmesi için de mayıs ayında planlamalar yapmaları uygun görülüyor. Ligleri sıkıştırılmış takvim içerisinde 1 ay içerisinde oynatmayı planlayan federasyon böylelikle sezonu da tamamlamayı hedefliyor. 

UEFA İcra Komitesi, koronavirüs salgınının Avrupa futbolu üzerindeki son gelişmelerini tartışmak üzere 23 Nisan'da bir video konferans toplantısı yapılacağını açıkladı. 23 Nisan'daki toplantı öncesi 21 Nisan'da ise 55 üye federasyonun genel sekreterleri ile video konferans görüşmesi gerçekleşecek. Görüşmelerde hem yerel hem de Avrupa liglerindeki gelişmeler ele alınacak.

Ligler öngörüldüğü gibi Haziran ayında başlamazsa eğer futbol kulüplerini çok ağır maddi sıkıntıya sokacak gibi gözüküyor. Yayıncı kuruluşta bildiğim kadarı ile Mart ayında oynanan üç maçlık periyotların hala ödemesini yapmadığını var sayarsak kulüpler nasıl bir yol izleyecek hep beraber göreceğiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR