Uğur Özteke

Uğur Özteke

“TAHİR BAŞKANIM O SÖZÜ TUTABİLİRSE” …

“TAHİR BAŞKANIM O SÖZÜ TUTABİLİRSE” …

Haftanın ilk günü yine güzel bir günde farklı, gıcık ve de yine sıkıntılı birkaç konu ile sizlerle birlikteyiz. Ama Allah’tan siz değerli okurlarımız, büyüklerimiz, yöneticiler, bürokratlar ve siyasiler bizi anlıyorlar, zaman zaman anlayış gösteriyorlar kısaca siz bizi idare ediyorsunuz, biz karınca kadarınca haddimiz olmasa da şehrimiz ve ülkemiz adına durumu idare etmeye çalışıyoruz ve genel anlamda kırıp dökmeden imkanlar ölçüsünde yalan dünyanın kandırmacası içerisinde geldik geçip ve de gidiyoruz.

Bu meslekte 41 yılın ardında yaşadığım acı tecrübelerle dik durabilmenin tek şartı mideden yani birilerine cepten bağlı olmamak olduğunu öğrendim. (Asla bu konuda kendim de o kadar dürüst ve temiz değilim bunu da baştan söyleyelim).

Biliyorum şimdi birazdan aşağıda yazmaya çalışacağımız bu satırları okuyan okurlarımızdan bazıları bize kızacak, yorumlar yapacaklar, yerden yere vuracaklar daha acısı da hakaretler edecekler.

Ama şunu bilin ki rahmetli Enver Ören abimin her zaman söylediği, duvarlara astığı ve kendimize hayat felsefesi edindiğim iki sözden birisi şudur “Eden kendine eder”…

Onun için benim de bugünlere kadar pek çok hatam yanlışım olmuştur. Yanlış yaptık ve bedelini ödedik. İnşallah ödeyebilmişizdir. İnşallah ödenmemiş hesaplarımız öbür tarafa kalmaz bu dünyada çeker kurtuluruz.

Bu küçük öz eleştirinin ardından esas konuya girmek istiyorum.

……………………….

Ben ilk göreve geldiği günden bu yana (haaa göreve gelmeden seçilmeden sandıktan çıkmadan da önce) Tahir Akyürek Bey’e inandım. Hep inandım. Hâlâ o inancım ile aynı durduğum yerdeyim. Hep güvendim. Bugün de güvenmeye devam ediyorum.

Tahir abimiz ile ilgili bir başkan, bir siyasetçi, bir yönetici adına yazılabilecek her türlü olumlu yazının altına da gözü kapalı imzamı atarım.

Bunları yaparken, Tahir Akyürek Bey’i iyi ve yakından tanıdığıma inandığım için yüreği beynini okuyabildiğime ve hepsinden öte Cenab-ı Allah’tan korktuğuna kefil olduğum için söyleyebiliyorum.

Tüm bunları derken başkanım ile bire bir özel görüşmelerde de, kendisini öyle ciddi ve sert eleştiririm ki, belediyenin ve başkanlığın eksiklerini hatalarını dahası başkanın zaaflarını yüzüne haykırırım ki. Sonra oradan ayrıldın mı, evde karanlıkta kendim ile baş başa kaldığım zaman ise “Ben böylesine nazik ve kibar bir insana haklı da olsam niye hakaret ettim, niye bu kadar ağır sözler söyledim” diyerek de utanırım. Zifiri karanlıkta suratımın kırmızılığını görürüm.

Bu yüzden başkanı sevmeyen, eleştiren, kızan okurlarımız şunu da bilsinler ki, evet başkanın hataları vardır, eksikleri de vardır ama artıları alt alta yazıp topladığımız zaman, eksileri de topladığımız zaman Türkiye genelinde AK Parti’nin içinde, milletin ve Reis’in nezdinde kalburun üzerinde 5 Büyükşehir Belediye Başkanı kalabiliyorsa inanın biri Tahir Bey’dir.

Lütfen olumlu ya da olumsuz konuya bu pencereden bakar mısınız?

Aslında o başkana kızgınların hoşuna gidecek bir şey yazacağım.

Ama biz ne zaman Başkan iyi desek o gün 100 tane “kötü” diye bana küfrediyorsunuz. Bu kadar lafı da bunun için ettim.

……………………

Hatırlıyorsunuz değil mi geçenlerde Başkan eski stadyumun bulunduğu yerin yeşil alan olacağını açıkladı. Herkes de manşet yaptı. Buna biz de dahil.

İnanın o açıklamanın olduğu günden bu yana Tahir Başkan adına kara kara düşünüyorum.

Sizce Başkan bu sözünde durabilecek mi?

Hani gizli sürdürülen taaa İstanbul’daki o ünlü firmaların proje çalışmalarında buraya Büyükşehir Binası ve de bir camii olacaktı…

………..

Bir de olaya şuradan bakabilir miyiz?

Bu işe Tahir Başkan’ın ömrü yeter mi?

………………..

Yaaaaa benim başkanım nasıl akıllı değil mi?

Siz bir gün bizim de kıymetimizi anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak. “Kör Uğur ya ölecek ya mesleği bırakacak ama badem gözlü olacak” demedi demeyin.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dışarıdan bir kuvvetle kırılırsa yaşam sona erer. İçeriden bir kuvvetle kırılırsa yaşam başlar. Büyük değişiklikler Her zaman içerden başlar. Yeni bir hayat istiyorsak değişime kendimizden başlamalıyız.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Para ile iş yapan esnaflarımız işadamlarımız küçük küçücük paralar için karşısındaki insanı kandırmaktan vazgeçmeyi bildiği zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR