Uğur Özteke

Uğur Özteke

TAHİR BAŞKAN’IN BİR BİLDİĞİ VARDIR…

TAHİR BAŞKAN’IN BİR BİLDİĞİ VARDIR…

Bugün yine farklı iki üç konu ile siz değerli, vefalı, fedakar ve samimi dostlarımızla birlikteyiz.

İzninizle hemen konularımıza girelim.

ALMANYA’DA NİYE KONYA SOKAĞI YOK?

Dün başlamıştık ama devamını getirememiştik. Allah bin kere razı olsun Konya dışında Konyalı dahi olmayan pek çok okurumuz var. Bakın üç dört gün önce Almanya’dan şu fotoğraf geldi.

foto-1-432.jpg

PUSULA Yayın Grubumuzun Avrupa Temsilcisi Bayram Aybastı sağlam bir Karadenizlidir, bizim de ailecek aile dostumuzdur. Bayram abimizle dostluğumuz 30 yılı aşmıştır. Kendisi Almanya’da otomotiv sektöründen siyasete, spordan (ki sporda marka olmuştur) finansa çok güçlü bir temele sahiptir.

Bayram abimiz bu fotoğrafı bize gönderirken altına da şunları yazıyordu;

“Uğur abicim ve işte sizinle buluştuğumuz Aalen şehrinde bir levha gördüm.  Antakya 3000 km. diyor. Buralarda niye bir Konya levhası olmasın? Neden yok? Kazan kepçe misali Avrupa’yı gezerken ülkemizi de başarı ile temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Konya’daki dostlarımıza kucak dolusu selamlar”…

………..

Bayram ile daha sonra görüştük. Buralara bir Konya levhası çakabilmek için bizim yöneticilerimize de bilgi akışını inşallah bizzat yapacağım. 

AKKENT SİTESİ SAKİNLERİNDEN FOTOĞRAF VAR

Haftanın ilk günü sabah saat 7.40 sularında Akkent sitesi yanından İmam Hatip Ortaokuluna yakın bölgeden bu fotoğrafı gönderen okurumuz biraz dertli idi.

foto-2-374.jpg

Kendisi ile daha sonra temasa geçtik. Tamam biz bunları yazalım ilgililere duyuralım ama eğer belediyelerimizde bir aksaklık varsa millet olarak bizde iki misli var. Çünkü şunu biliyorum ki belediyelerimiz saatli ve kameralarla hangi semtten hangi çöp bidonundan kaçta çöp alındığını teknolojik olarak takip ediyorlar.

Bu durumu sizlerle paylaşırken bize belediyeden gelecek olan cevabı da biliyoruz. (!)    

TRAFİĞE KAPALI ALANDAKİ OTOMOBİLLER

Hep söylüyoruz inşallah söylemeye de devam edeceğiz. Bizim her şeyimiz bize inanan güvenen okurlarımız ve vefalı dostlarımız geçtiğimiz hafta aşağıdaki gibi dört kare fotoğraf geldi.

foto-3-256.jpg

Bu fotoğrafları gönderen Ahmet ….. abimiz şunu soruyordu;

“Burası trafiğe kapalı Aziziye Camiinin önü, bu arabalara nasıl oluyor da park izni veriliyor? Gerçekten merak konusu oluyor…”

TAHİR BAŞKAN VE EKİBİNE GÜVENİYORUM

Biliyorum bizim bugünkü yazımızın bu bölümüne yine çok kızacaksınız. Onlarca mail, mesaj ve yorumlarla bana tepki vereceksiniz. Ama ne olur biraz empati yapalım. Ya da en güzeli Konya’dan çıkıp diğer illerdeki özellikle de AK Partili belediyelerin belediyecilik hizmetlerine iyi bir gözlem yapalım.

Bakın demin yukarıda da bir tane kötü örnek sunduk.

Böyle görüntüler ayda bir, iki bilemediniz üç tane oluyor. Ama Konya 2 milyonu aşan ve gerçekten de büyük bir şehir. Türkiye’de il olmak ve büyükşehir olmak malumunuz siyasi(!). Ama nerede ise iki güne bir bu hizmetlerde bir eksikliği, bir aksiliği dile getiren emekli bir gazeteci olarak Konya dışına çıktığım zaman Konya’yı yeşili, temizliği ve düzeni ile arıyorum.

Tekrar söylüyorum. Daha iyisi yapılabilir mi? Evet yapılabilir. Neden yapılmasın ki?  Ama bu şehrin bir derin gerçeği var ki herkes kendince başkan, herkes kendince en iyi siyasetçi ve herkes kendince en iyi…

Bu toprakların kaderi bu işte.

Dün aşağıda bir konuyu dile getirmek için aradığım bir abim, çok sevdiğim inandığım ve güvendiğim isim sorum üzerine önce İsra Suresi 36.ayeti okudu ve not alabildiğim kadarı ile mealini şöyle yaptı;  “Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi ondan sorumludur.”…

…………

Şahsen ben çok cahilim. Bunu baştan kabul ediyorum.

Yalnız mesleğimi çok seviyorum. Sevginin ötesinde mesleğime aşığım. Dahası kara sevda şeklinde salakça, ölümüne tutkunum. Pek çok şeyi kendimce sorarım. Araştırırım. Okumaya çalışırım. Küçük küçük de olsa bilgi edinirim.

Tahir Başkan ve ekibi AK Parti içinde Türkiye’nin en iyi 5 isminden birisi derken bir şeyleri duyduğumuz için diyoruz. Zaten Türkiye’nin Reis’i Sayın Cumhurbaşkanımız da Tahir Başkan’ı totodan çıktığı için Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı yapmadı değil mi?

Tekrar söylüyorum. Tahir Başkan’ın genelde çalışkan, fedakar, dürüst ekibi daha iyisini yapabilir mi? Evet çok daha iyisini yapabilir. Ama mevcutlar da bile ele baktığımız zaman iyiyiz.

Şimdi şu Büyükşehir Yasası en çok kimi yordu? En çok kime masraf yaptırdı? Ve tüm olumsuzlukların sonunda kim en başarılı oldu derseniz vallahi Tahir Başkan ve ekibi derim.

Mesela Büyükşehir’in sorumlu olduğu 114 mezarlık varken şimdi aynı ekip bin 600 küsur mezarlığın bakımını yapıyor. Yılanından çıyanına, otundan duvarlarına tertemiz ve düzenli yapmaya çalışıyor. Bakın geçen hafta Beyşehir, Huğlu, Üzümlü … Kendimce gezdim. Vallahi benim gördüğüm Büyükşehir’in çalışmalarının hepsi dahası mezarından KOMEK’lerine kadar manşetlik ve haberlik idi.

……………..

Aslında ne yazacaktım nerelere geçtik.

Son söz. Şu köprülü kavşak çalışmaları için her gün en az 10 tane eleştirisel mesaj alıyorum. Ama gelin başkana ve ekibine biraz inanın. Buralarda katledilen ağaç yok. Nerede ise hepsi Şefik Can’a dikiliyor. Şefik Can’ın son halini gidin bir görün derim. Ramazan ayı sonrası burası yürüyüş yapan spor yapan insanlarla dolup dolup taşacak.

Geçtik bu köprülü kavşaklar inşallah Ramazan ayına yetişecek. Bence kimse başkana sövmeyecek ve hatta oruçlu ağzı ile kendisine dua edecek. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sizden daha az mesut olan birisine asla saadetinizden bahsetmeyin.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

“Biz adam olmayız” karamsarlığından kendimizi kurtarmaya başladığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR