Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tahir Başkan’ın işi çooook zor

Tahir Başkan’ın işi çooook zor

Yepyeni güzel ve mutlu bir haftanın ilk gününden tüm değerli okurlarımıza en derin saygı ve hürmetlerimizi sunarak şehirden küçük küçük notlarla yazımıza başlıyoruz.

POLİSE VE ZABITAYA ÇOK ÖZEL TEŞEKKÜR

Malum iki hafta yurt dışında idik, şükürler olsun ki şu muhteşem teknolojinin sayesinde hep sizlerle hep Konya’da idik.

Mesela bir gün bir okurumuz Karaman yolu Konya girişindeki alana yapılan uygunsuz parklara dikkat çekmiş bizde konuyu her zaman olduğu gibi yetkililerimize iletmiştik.

Yazının çıktığı gün Konya polisi ve zabıtasından önce şu fotolar geldi

foto-1-115.jpgfoto-2-108.jpg

 

Ardından da şöyle bir not

“Sevgili Uğur Abi,

Bugünkü yazınızdaki Karaman Yolu kavşağındaki uygunsuz park yapmalarla ilgili olarak Emniyet Trafik Şube ve Zabıta olarak çalışma yaptık. Araçlara ikaz belgesi bırakıldı. Parklanmanın ilerleyen dönemde devam etmemesi için Fen işleriyle irtibat kurduk kavşak dubalarla çevrilecek (yarın akşama kadar) bizler de müdürler olarak çalışmaları yerinde inceledik, yol gösterici yazılarınız ve şehrimize sahip çıkan duruşunuzdan dolayı şükranlarımı arz ediyoruz. Selamlar…”

…………

Biz müdürlerimize teşekkür ettik ve o gün için İsviçre’den kendilerine selam gönderip teşekkür ettik.

Ertesi gün ise şu fotolar ve bilgiler geliyordu;

foto-3-062.jpgfoto-4-026.jpgfoto-5-011.jpgfoto-6-004.jpg

 

“Dubalama işlemleri de tamamlandı abi. Artık hem uygunsuz park yapılamayacak. Hem de şehrimizin bu giriş noktasındaki görüntü çirkinliği bir daha yaşanmayacak. Saygılar”… 

…………..

Biz polisimizin ve zabıtamızın bu değerli müdürlerine memurlarına çalışanlarına işçilerine şehrimiz adına bir değil bin kere teşekkür ederiz. Allah sizlerden razı olsun. Sizler bu şehrin görünmez kahramanlarısınız.

Evet belki zaman zaman yazdığımız yazılar köşemize taşıdığımız konular ile sizlere de sıkıntılar veriyoruz. Ama sizler de bizi tanıyorsunuz ki bizim niyetimiz halis. İhlasla bütün sıkıntılı işlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz inşallah,

TAHİR BAŞKAN’IN YERİNDE OLMAYI ASLA İSTEMEM

Geçen hafta şehre gelir gelmez başladık şehri turlamaya. Tanıdık tanımadık insanlarla sohbete. Bir gün bir yerde sohbetteyiz çok sevdiğim bir abim yeni tanıştığımız arkadaşını gösterirken “Abi bu adam var ya senin yazıları ne zaman sonuna kadar okur bilir misin? Tahir Başkan’ın aleyhinde yazdığın zaman…”

Yaaaa vallahi bu gönül dostu abim çok doğru söylüyordu.

Bu işin parti ile filanda alakası yok. Biz zaten durumu çok iyi biliyoruz. Aldığımız tepkilerden, internet yorumlarından, okunma sayılarından durum aşikar.

Yöneticileri eleştirirsek çok iyi reyting var. Yok güzel şeyleri yazarsak yazının başlığına bakılıyor ve geçiliyor.

Burada da bir art niyet yok. İnsanımız çok daha iyisini istiyor da ondan.

Bakın bir okurumuz geçen hafta önce şu davetiyenin fotosunu attı


foto-7-001.jpg

Sonra da yazdı, “Tarihten ve yaşadığı yerden bir haber insanlar yönetiyor bizi ve birde sempozyum yapıyoruz. “Türkiye Selçuklu Devleti” ben tarihte hiç görmedim. Anadolu Selçuklu diye biliyorum. Abi bu konuyu bir araştırsana…”

…………

Evet üç gün ne kadar tanıdık bildik tarihçi büyüğümüz dostumuz var ise görüştük. Genel kanaat şu; “Bugünün literatüründe zaman zaman böyle de kullanılıyor. Türkiye Selçukluları, Anadolu Selçuklu Devleti, Rum Selçuklu Sultanlığı veya Türkiye Selçuklu Devleti. Selçuklu Türk’lerinden Kutalmış'ın oğlu Süleyman Şah tarafından Anadolu coğrafyasında, 1075 yılında kurulmuş olan bir Türk - İslam devleti. Yani az da olsa Türkiye Selçuklu Devleti tabiri kullanılıyor. Türkiye Anadolu Selçukluları daha uygun olabilir. Devletin tam adı ise “devlet-i Ali Selçuk”…

………

Tahir Başkan her konuda atılan adımdan, yazılan kelimeden, tümceden, ekten sorumlu olduğuna göre(!) bu iş akıl işi değil, değil mi?

Katılır mısınız bilmem.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yapabildiğimiz her şeyi yapsaydık, buna kendimiz bile şaşardık.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Pazar alış verişlerinde iteleyerek kakalayarak önümüzdeki insanları zor durumda bırakmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR