İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Takibe devam

Takibe devam

Ligden düşmesi kesinleşen takımlarla oynanan maçlarda bazen işler istenildiği gibi gitmez. Konyaspor’da aynen bu şekilde maçı kazandı. Rakibin bir alt lige düşmesi ve maça prestijden öte her hangi bir amacı olmadığı için temsilcimiz biraz rahat çıktı sahaya.
Daha ilk dakikalarda Bytyqi’nin attığı golün ofsayttan dönmesi temsilcimiz için iyi bir başlangıç olmuştu. Hemen arkasından Abdulkerim’in dakikalar yediyi gösterdiğinde köşe vuruşundan gelen kafa vuruşuyla bir sıfır öne geçmesini bildik. Dakikalar ilerledikçe Konyaspor rakip karşısında daha iyi daha istekli oyun oynamaya devam ediyordu. Maçın yirminci dakikasında Campi’nin ceza sahası dışında Michalak’ı yere düşürmesi rakibi on kişi bırakmıştı. Rakip on kişi kalınca biraz daha rahatlayan temsilcimiz otuz yedinci dakikada skoru iki sıfır yaptı. Bu sonuçla ilk yarı Konyaspor’un iki sıfır üstünlüğü ile bitti.
İkinci yarıya başlandığında bana göre rehavete kapılan Konyaspor’du. Rakibin on kişi kalması biraz oyuncuları rahatlatmış olsa gerek. Şunu da unutmamak gerekirsek Malatya’da maçın oynandığı saatte dereceler kaçtı. Oyuncular her sakatlık pozisyonunda su içmeye başlıyordu hava sıcaklığından.
Malatyaspor’da maçın genelinde en iyi oynayan oyuncusu Tetteh’di. Zaten ikinci yarının başında skoru tek farka düşürdü. Bundan sonra rakibe biraz özgüven gelince Konyaspor’a karşı on kişi oynamasına rağmen ataklarını arttırdı. Rakibin attığı golden tam on iki dakika sonra Skubic yine farkı ikiye çıkarmasını bildi. Yine biraz rahatladık derken Bytyqi’nin büyük hatasından dolayı ve üstüne Adil’in Tetteh’i ceza sahası için de düşürmesinden dolayı rakip penaltı kazanmış oldu. Penaltı golünden sonra yine bir sayı farkla Konyaspor önde götürüyordu maçı. Fakat maçın sonu yaklaştıkça insan ister istemez strese giriyor. Bir sayı farkla önde olunması biraz tedirgin ediyor taraftarı. Maçta da başka gol olmayınca sahadan temsilcimiz galibiyetle ayrılmasını biliyor ve Fenerbahçe’nin ensesinde ikincilik için kendini hissettirmesini biliyor.
Haftalar önce ligin şampiyonu ve düşen takımlarını buradan yazmıştım. Sadece ikinci ve üçüncü takımların yerleri değişebilir demiştik. Bu sebepten dolayı bu saatten sonra Fenerbahçe ve Konyaspor’un maçlarının saatinin aynı saatte oynanması daha doğru olacaktır. Bununda kararını Federasyon verecektir.
Biz takibimize devam edelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR