Uğur Özteke

Uğur Özteke

TAKSİ ŞOFÖRÜ OSMAN ABİMİZDEN, KIZ ÖĞRENCİLERİN İSTEKLERİNE KONYA…

TAKSİ ŞOFÖRÜ OSMAN ABİMİZDEN, KIZ ÖĞRENCİLERİN İSTEKLERİNE KONYA…

Bugün yine sizlerden gelen farklı konuları yetkililerimize şehri yöneten büyüklerimize ileterek dertlere dermen olmaya çalışacağız.

Bu hafta içerisinde Zübeyde Hanım İMKB Lisesi öğrencilerinin adeta mail bombardımanına tutulduk. Öğrencilerin tamamen saf ve tertemiz duygularla yazdıkları ve adeta yardım istedikleri maillerden bir tanesini kelimesi kelimesine sizlerle paylaşmak istiyoruz

“Zübeyde Hanım İMKB Lisesi’nden yazıyorum. Konya'nın sorunlarıyla yakından ilgilendiğinizi öğrendim. Ben ve arkadaşlarımızın okulumuz konusunda şikayetleri var. Sabah 5’te uyanıp okula gelenler var okul kapıları kapalı ben ve öğlenci olan arkadaşlar okuldan akşam 7. 40’da çıkıyor. Benim evim uzak, bir otobüs bir tramvay eve saat 10'da gidiyorum. Ulaşım zor. Kız öğrenci olarak can güvenliğim için endişeleniyorum. Okulumuzun etrafındaki Erkek liselerinden erkekler tarafından rahatsız ediliyoruz. İkinci dönem okulumuzun taşınmasını istiyoruz. Ama bazıları yüzünden bu engelleniyor. Diğer okul hakkında yanlış bilgiler veriliyor. Özellikle servisçiler engelliyormuş. Velilere yanlış bilgiler veriyorlarmış. Ayrıca derslerimiz blok ders şeklinde yani 80 dakika ders 5 dakika teneffüs. İhtiyaçlarımızı karşılayamadığımız için derslere geç kalıyoruz. Hem öğretmenler tarafından azar yiyoruz hem de yok yazılıyoruz. Bu konu hakkında ilgilenmenizi istiyorum. Eğer sesimize ses olursanız sevinirim.”

………….

Biz inanıyoruz ki yetkililer bu konuda yapılabilecek ne varsa hemen yapacaklar. Ama bazı iddialarda yanlış ya da farklı olarak yayılmış olabilir. Bu konuda da gereken tedbirin alınacağı düşüncesi içerisinde hem öğrencilerimize hem de yetkililere teşekkür ederiz.  

ÖRNEK KONYASPOR TRİBÜNLERİ

Yine bir okurumuz dahası dostumuz iş adamı spor sevdalısı TSK Başkanı geçen gün bize şöyle sesleniyordu,

“Abi hayırlı akşamlar. Dualarınızın kabul olması temennisi ile kandiliniz mübarek olsun.

Pusula gazetesinin çok okunduğunu ve senin yazılarının çok etkili olduğunu zaten bilirdim ama bu kadar çabuk ve etkili reaksiyon alacağını inan tahmin etmemiştim.

Geçen hafta Konyaspor tribünleri hakkında yazdığın yazıdan bahsediyorum.

Senin yazının ardından hafta içi Gent maçında maraton tribünü ile Nalçacılılar arasında sulh oldu. Bugün de Nalçacı gençlik ve maraton tribünü arasında. 

Daha da önemlisi bugün taraftar grupları da senkronize hareket ettiler ve tıpkı senin yazında belirttiğin gibi 4'lü tezahüratlar yapmak suretiyle takımıza destek olmaya çalıştılar.  Hatta VIP tribün bile katkı sağladı. 

Bir de tribünler alıştığımız gibi olsaydı tadından yenmeyecekti. Neyse buna da şükür. Kandil ve dünkü hain patlama da etkilemiş olabilir.                       

Sportif başarı ile birlikte taraftar sayısının eski halini alacağını tahmin ediyorum….                       

WC DEYİP GEÇMEMEK LAZIM

Aynı dostumuz birde şu konuya dikkat çekiyordu ki gerçekten böyle bir olumsuzluk yaşayan insan Konya denildiği zaman hep o kötü anı hatırlayacaktır

“Ama bir de olumsuzluktan söz etmeliyim:                        

Bugün şehir dışından misafiri olan bir abimiz misafirlerini Mevlana törenlerine götürmüş. Ancak Mevlana müzesi yanında bayan WC yokmuş. Daha doğrusu varmış da kilitliymiş.

WC deyip geçmemek lazım. Kilistra ve Çatalhüyük bölgesinde de WC olmadığı zamanlarda misafirlerine rezil olan çok ev sahibi ve Tur rehberi biliyorum.”

……………

KONYA EN ÇOK ALKOL TÜKETİLEN İL DEĞİLDİR, AMA…

Ne de olsa mesleğe 41 yıl verdik. Bu işi en iyi şekilde yapmaya çalışırken hep karşımızdaki insana inandık. Genelde inandıklarımızdan hiç zarar görmediğimiz gibi anlamlı yıkılamayacak dostluklar kazandık. Tabii arada sırtımızdan da hançerlendik. Hatta elimizdeki üç beş kuruşa yani maaşımıza bile göz dikip çarpanlar oldu. Öyle ki elimizle verdiğimiz paralara değil de yıllardır yemek yiyip, su içtiğimiz yola gittiğimiz insanlar tarafından dolandırılmayı hazmedemedik.

Neyse sonuçta biz bugün hâlâ bu satırları yazabiliyorsak inandığımız güvendiğimiz insanların sayesinde yapıyoruz.

Bu dost isimlerden birisi de Osman……  isimli taksi şoförlüğü yapan bir büyüğümüzdür. Osman abi iki gün önce aradı. Özetle şunları söylüyordu;

“Uğur’cum 40 yaşından sonra taksici oldum. Ama bir konu artık canıma tak etti.  Yine malum törenler için oldukça yabancı geliyor. Ama bu yabancıların daha taksiye biner binmez ilk sordukları şey ‘Konya alkol tüketiminde birinci sıradaymış öyle mi?’ Cümlesi oluyor. Herkese tek tek anlatmaya çalışıyorum ama bu nasıl bir kanaat? Konya’nın bu sözlerden bu anlayıştan kurtulması için bir şeyler yapmak lazım…” diyordu.

Osman abi yüzde yüz haklı. Gerisi ise şehri yönetenlerimizin çabası olacak inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan yaInız yaşarken, ağırbaşIı oImaIıdır. Görevi başında iken, dikkatIi oImaIıdır. BaşkaIarıyIa arkadaşIık ederken, samimi oImaIıdır. Hangi şartta kimlerle yaşarsa yaşasın yine bunIarı bırakmamaIıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İnsanın içini donduran bu soğuklarda ağır şartlarda çalışan insanların yerine kendimizi koyup empati yapıp biraz vicdanlı hareket edebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR