İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Taraftar yok MHK yok…

Taraftar yok MHK yok…

Uzun zaman oldu en son böyle başarıyı Aykut Kocaman zamanında yakaladı Konyaspor. Lig başladığında ekonomik olarak kendi yağında kavrulmaya çalışan bir takım görüntüsü çizmişti temsilcimiz. Fakat o lig başlayınca yukarıya doğru emin adımlarla ilerleyen bir takım gördük sahada. Belli bir süre liderliği kovalayan temsilcimiz uzun ama çok uzun haftalar lig ikincisi olarak yoluna devam etti. Şimdi üçüncü sıradayız lig ikinciliği için Fenerbahçe’yi takip ediyor Konyaspor. Bu ne demek umarım her kez biliyordur. Kaldı beş hafta bu haftalardan sonra umarım Fenerbahçe tökezler ve o hak ettiği lig ikinciliğine sezon sonunda Konyaspor ulaşır.

Fakat 100. Yıllık bir camianın böyle büyük başarı yakalamışken taraftarı ortada yok. Resmen kayıp diye tabir edilebilir. Hadi covidin ilk zamanlarında tedbirlerden dolayı aşı şartı geldi. Aşı olmayan taraftar maça giremezdi. Şimdi aşı şartı kalktı hala stat boş buna inanılır gibi değil. Tabiiki önceki senelerde düşmeye oynayan bir takıma o kadar çok seyirci geliyordu ki şimdi yukarılara oynayan takıma seyirci gelmemesi garipsenecek bir durum.

Pazar günü oynanan Gaziantep maçında saatin mi erken olması yoksa ramazan ayından mı bilinmez kombinesi olan taraftarı saymaz isek yaklaşık iki bin civarı bilet satılmış deniliyor. Bu Konya gibi bir şehre ne kadar ayıp değil mi? Sanki semt takımı gibi seyirci sayımız var. Yukarı oynayan takımların seyircilerini görüyoruz. Umarım aynı seyirci sayısını bizde yakalarız.

Malumunuz geçen hafta yapılan büyük hatalardan dolayı bu hafta Ali Şansalan’a maç verilmedi. Lakin Merkez Hakem Kurulu hangi cesaretle Var hakemi olarak Konya Gaziantep maçına Erkan Engin’e görev verdi anlamak mümkün değil. Geçen haftaki karşılaşmada ofsayt çizgisini dahi çizmeyen bir hakemi siz hangi gerekçe ile aynı takımın maçına atarsınız insanın aklı alacak bir şey değil. Hadi hakeminizin arkasında duruyoruz diyorsanız gidin başka bir maça verin. Başka maç mı yok ta Konya maçına veriyorsunuz ve koskoca şehrin dinamitleriyle oynuyorsunuz.

Maçtan sonra da öğrendik ki Merkez Hakem Kurulu TFF’ye istifasını vermiş. Bana göre geç kalınmış bir istifa kararı. Tahkimden dönen hakem kararlarından sonra istifa etmeleri gerekirdi. Federasyon başkanı istifa ediyor. Mehmet Baykan TFF’deki görevlerinden istifa ediyor. Arkasından TFF Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu üyesi istifa ediyor ama MHk duruyor yani olmayacak bir durumdu zaten.

Türk futbolunun temizlenmesi için iyi bir yıkanması gerekiyor anlayacağınız. İnşaallah başarılı oluruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR