Uğur Özteke

Uğur Özteke

THY hatadan dönmüş, Alâeddin’in otobüs durağı ve Arena’da namaz…

THY hatadan dönmüş, Alâeddin’in otobüs durağı ve Arena’da namaz…

Yeni saat uygulamasında yaz saati uygulamasına geçildiğinde Türkiye’de değildik. Tabii özellikle de Konya’da olmadığımızı kimseye pek duyurmak istememiştik. Bu yüzden olsa gerek okurlarımız ve de özellikle iş dünyasını yaz saati uygulaması ile Konya-İstanbul uçak seferlerinde azalma olduğunu saatlerin uygun olmadığını diye getirmeye dahası müthiş bir tepki koymaya başlayıvermişlerdi.

Bu konunun takipçisi olduk.

Şükürler olsun dün öğrendik ki son olarak Konya’dan İstanbul’a gidişte 19.50 seferinin de konması ile hem sefer sayısındaki rakama ulaşılmış hem de 13.15’ten sonra uçma imkanı bulamayan insanlarımızın yeniden bu son 19.50 seferi ile rahatlamışlar.

Allah var, iki haftadır THY’ye yine Konya’ya “üvey evlat” muamelesinden dolayı çok kızıyorduk. Şehir insanımız adına. Ancak dünkü bilgi ile biz de ayağımızı gazdan çektik ve normale döndük!!!

BURADA VATANDAŞIN OTOBÜS DURAĞI ÇİLESİNE BİR EL ATMAK GEREKİR


foto-1-116.jpg

Burası Konyalının yıllarca Kayalıpark’tan sonra en yoğun olarak otobüse binmeye çalıştığı duraklardan birisi. Vatandaş arasında buraya Teksas Pavyon Durağı denir, Mustafa Kemal İlkokulu durağı denir. Gerçi ikisinden de bugün bir eser kalmadı ama işte öyle bilinir.

Geçen hafta bir okurumuz üşenmemiş bu durağın karşısına geçmiş ve buradan beş altı ayrı kare fotoğraf çekmiş. Bu durakta bekleyen insanlarımız için diğer duraklarda olduğu gibi daha modern daha kullanışlı ve üstü de daha kapalı bir yer istemiş. 

Evet vatandaş adına yüzde yüz haklı bir istek.  

Bu duraktan ben de yıllarca bindim.

Çünkü yağmur yağdığı zaman da, güneş açtığı zaman da yolcu yoğunluğundan durağın içerisine kafanızı sokma şansınız yok

Buradan geçen otobüs sayısı ve çeşitliliği de çok fazla.

Hele şimdi Alâeddin çevresinden tramvayın da geçmesi ile özellikle Türbe yönünden gelen araçlar için yol daraldı. Otobüsler saatine göre arka arkaya sıralanınca tramvay yolunu bile kaplıyorlar.

Bu vesile ile durumu yetkililerimize vatandaş adına bir daha hatırlatalım istedik.

Çünkü burası hem insan hem de araç yönünden en kritik ve sıkıntılı duraklardan birisi konumunda.

ARENA’DA TARAFTARIN NAMAZ ÇİLESİ

Arena her yönü ile Türkiye’nin gıpta ettiği bir stat. Hele hele artık bizler için Kartal’ın başarısı ile övünç kaynağı gururumuz.

foto-2-109.jpg

Ama son Fenerbahçe maçından bir okurumuzun bizimle paylaştığı bu kare gerçekten de Arena’nın muhteşemliğine gölge düşürüyor.

Bu durumu defalarca fotoğraflarla dile getirdik.

Sağ olsunlar çeşmelerden bazı sıkıntılı durumlara kadar onlarca soruna derhal çözümler üretildi.

Stat sorumlularından aynı yöndeki ricamız bir de şu mescit işine ciddi kökten bir çözüm…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnanmak istemeyeni hiçbir mantık inandıramaz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Şeker fabrikasının orada 42-FAG-0. Plakalı araç bayan sürücüyü tehlikeyi bir şekilde sıkıştırmadığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR