Uğur Özteke

Uğur Özteke

Türbe Önünün Önü…

Türbe Önünün Önü…

 

img-20140419-wa0010-001.jpgBu fotoğrafı şehrin farklı kurum ve kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan bir iş adamımız çekip bizimle paylaşıyordu.

Büyüğümüz Sarraflar Yer altı çarşısının (valilik cephesindeki) girişinin durumunu ve arka planda da yeşil kubbeyi gösteriyor ve ardından da soruyordu “Mevlana görünsün diye yıkım yaparız. Yeraltı çarşısına giriş kapısı yaparak, yıkılanı inkar ederiz.”

….

İşte iş adamı ufku ile nasıl doğru bir fotoğraf ve değerlendirme değil mi?

Tahminen bir nesil daha türbe önünün yeşilden griye dönüşmesini konuşacak. Daha sonraki nesil ise olaya fotoğraflarda bakacak. Dostumuz iş adamı üzüntüsünü bizimle böyle paylaşınca şöyle bir geriye doğru gittik. 

Tahir Başkan yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu. Belki aradan üç beş ay dahi geçmemişti. Türbe’nin karşı tarafında Sema Otel’in önünde kaldırımda Başkan ile türbe önü konuşuyorduk. Başkan yükselen ağaçları göstererek, yeşil kubbenin fotoğrafının çekilemediğini, resminin yapılamadığını belirterek buranın temizlenmesi gerekip gerekmediğini soruyordu.

O gün ne dedik ise biz hâla aynı yerdeyiz. Tıpkı mevcut stadyumum yıkılıp yok edilmesi yerine, stadyumun mevcut yerinde modernize edilmesi gibi.

Zaman kimin haklı olduğunu elbette gösterecek ama türbe önü demişken madem bu görüntü kirliliğinin kaldırılması için neşter vuruldu, esas vurulması gereken neşterler ahırda(!)…

Türbe dört bir yanından bakıldığı zaman tertemiz görünsün istiyorsak Tahir Başkan’ı daha çok sıkıntılı günler bekliyor.

SİLLE’NİN TRAFİĞİ DÜZENLENECEKMİŞ

Sille, Sille olarak dört başı mamur ortaya çıkmadan bölgede çekilmez bir trafik sorunu oluşuverdi. Allah için Sille’de özellikle cumartesi ve pazar günleri çekilmez bir dert var. Trafik sıkıntısı kadar araçların egzoz gazlarından yer geliyor nefes dahi alınamıyor.
 

img-20140323-wa0004.jpgBaşkan ve ekibi öğrendiğimiz kadarı ile bölgeye girişi ve çıkışı tek yönlü yollarla çözmek istiyorlarmış. Aslında Sille giriş köprüsüne girmeden çok geniş bir oto park yapılacak ve bölgeye araç dahi sokulmayacak. Sille’nin otantik yapısı da böylece dört tekere mağlup edilmemiş olacak. Dünyanın neresinde olursanız olun hiçbir şekilde bu bölgeye araç sokturmuyor. Dünyayı gezen başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimiz bunu bizden daha iyi biliyorlar kanaatindeyiz.  

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her etki bir ters yönde ve eşit bir tepki doğurur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hadimi parkı girişinde trafik kurallarına uyduğumuz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR