Hasan Yıldırım

Hasan Yıldırım

Umar ve Musa’nın perde arkası

Umar ve Musa’nın perde arkası

Konyaspor gündemini uzunca bir müddet meşgul eden Aminu Umar ve Musa Çağıran defteri, Rizespor’un Osmanlıspor ile prensipte anlaşmasıyla kapanmaya başladı. Yapılan görüşmelerden oyuncuların sözleşme maddelerine kadar uzanan yolda, detayların bir kısmını kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

***

Öncelikle, Rizespor’un birilerini araya sokarak transferi bitirmesi bir gerçek. Fakat Rizespor bu kişileri araya sokmadan önce; hem Osmanlıspor hem de Umar ve Musa Konyaspor’u ciddi şekilde bekledi. Özellikle Musa, Konya’ya gelmek için can atıyordu.

***

En başa dönelim. Her şey, Trabzonspor’un Aminu Umar için 4 milyon teklif etmesiyle başladı. Osmanlıspor yönetimi oyuncu için gelen bu teklifi reddetti. Bundaki amaçları da, şampiyon olarak yeniden Süper Lig’e dönüş hesapları olması. Fakat Umar gibi iyi bir oyuncuyu 1. Lig’de tutmak hayli zordu. Onlar da kiralama yöntemine gitmek istedi.

***

Osmanlıspor’un Umar’ı kiralamak istemesi, Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’a iletildi. Hoca yönetime ulaşarak, Umar’ı istediğini, anlaşılması durumunda Musa Çağıran’ı da takımında görmek istediğini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen Konyaspor yönetimi, Osmanlıspor ile yapılan ilk görüşmelerde, 1 milyon Euro kiralama bedeli konusunda prensipte anlaştı. Bu sırada ben de, oyuncuların Konyaspor’a gelmek istemesi nedeniyle transferin bittiğini sosyal medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmıştım.

***

Daha sonra, Osmanlıspor yönetimi kampı ziyaret ederek takım hakkında bilgi aldı. Bu sırada Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Umar’ın kampın yıldızı olduğunu, takımda kalması durumunda açık ara şampiyon olabileceklerini rapor etti. Osmanlı yöneticileri de bunu Konyaspor’a yansıtarak, kiralama bedelini 1 milyon 250’ye çekti. Konyaspor ile Osmanlıspor arasındaki görüşmeler ise yeniden başladı.

***

Konyaspor, Osmanlıspor’a son olarak 1 milyon 150 bin Euro teklif etti. Osmanlıspor ise düşünmek için zaman istedi. Sonrasında, Trabzonspor yine Osmanlıspor kapısını çalarak, yalnızca Umar için 800 bin Euro kirama bedeli teklif etti. Bu sırada Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor da tıpkı Konyaspor gibi, 2 oyuncu için zemin aramaya başladı. Buraya kadar olan gelişmeleri, “Umar ve Musa elden kaçıyor” başlığı altında haberleştirmiştim.

***

Süper Lig’de maç başına elde edilen galibiyet hasılatı 3 milyonu buluyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay da, aradaki 100 bin Euro’nun çözülmesini, bu oyuncuların maç kazanabilecek potansiyelde olduğunu yönetime her fırsatta iletti. Akabinde iki kulüp arasındaki görüşmeler aynı sıklığıyla devam etti.

***

Konyaspor yönetimi ilerleyen günlerde, görüşmelerini sürdürdüğü yöneticiyi bir kenara bırakarak, transferlerde sadece imza atan ve bu işleri yardımcısına devreden Osmanlıspor kulüp başkanına ulaştı. Ulaştı ulaşasına ama direkt sıfırdan görüşmeye gelen bir kulüp nitelendirmesiyle, “1 milyon 500 bin ver, götür” cevabını aldı.

***

Teknik direktör Rıza Çalımbay ile yeniden görüşen Konyaspor yönetimi, sadece Musa’nın kiralanması konusunda rapor aldı. Osmanlıspor’un kapısı, bu kez tek isim için çalındı. Fakat uzlaşmazlık yine boy gösterdi. 50 bin Euro’luk bir açık, transferin sakız gibi uzamasına neden oldu.

***

Transferin dallanıp budaklanması; Trabzonspor’un sadece Umar için 800 bin Euro’luk teklifi, Yeni Malatyaspor’un 5 taksitle 1 milyon 500 bin vermesi ve Rizespor’un devlet büyüklerini araya sokmasını beraberinde getirdi. Bu kargaşadan çıkan da, şimdilik Rizespor gibi görülüyor.

***

Lig uzun bir maraton… Yeni sezonda kimin düşeceğini kestirmek çok zor… Konyaspor büyük bir camia. Ardında 2 milyonluk şehir var. Belki Umar ve Musa’yı elden kaçırdık. Ama transfer komitesinin bir B planı vardır elbette. Umarım takıma kısa sürede uyum sağlayacak oyuncular alınıp, bir an önce takıma katılır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hasan Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR