Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

UMUTLAR ÇİÇEK AÇTI

UMUTLAR ÇİÇEK AÇTI

Tabiatta ilk çiçek açan meyve ağacı Badem. Badem ağacı açışı her yıl Datça Badem Festivali ile kutlanıyor. Konyaspor’umuzun Alanyaspor zaferi festivalin bir hafta öncesine denk geldi ve umudumuza çiçek açtırdı. Çiçek açan umutlarımızın Avrupa’ya çıkış sonrası kümede kalma umudumuz olması hazin tabii ama maç öncesi işin gerçeği beraberlik bile sevinç değildi bize. Yönetimimiz hedefi “ligi üst sırada bitirmek” olarak açıkladı hafta içinde, keşke ama ben onlar kadar rahat olamıyorum maalesef.

Alanya maçı haftası Osmanlıspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği bir, Akhisarspor ise üç puanı cebine koymuş, düşme hattı üzerindeki takımların dört puan gerisinde bir Atiker Konyaspor vardı. Sattığı oyuncuların yerine aldıklarının katkısı tartışılan, büyük umutlarla alınan dört golcüsü onda bir Bajic katkısı sağlamadığı için 17 maçı çöpe atmış, deplasmandan sadece ekim ayı başında ligin dördüncü haftasında Evkur Malatyaspor’dan bir puan alabilmiş, oyununu skora yansıtamamış Konyaspor gerçeği vardı.

Madem galip gelen haklıdır, Sn. Özdilek’in planlarının tuttuğunu kabul edeceğiz, oyuna ve kadro tercihine laf etmek olmaz, kendisi ekibiyle değerlendirecektir umarım, kutluyorum. İnşallah yöneticilerimizden “Biz hücum futbolu bekliyorduk” gibi kamuoyu açıklaması yapan olmaz da içimizde tartışma yaşamayız. Tüm oyuncularımızın katkısı yadsınamaz ama Serkan Kırıntılı sanki bir hafta öncesi Göztepe kalecisi Antonio Alberto Bastas Pamarel’e (Beto) imrendiğimizi duymuş gibi başarılı maçlarına bir yenisini ekledi ve galibiyetin en önde gelen mimarı oldu. Bize “Beto’dan daha genç ve başarılı kalecimiz” olduğunu haykırdı. Ali Turan, Ali Çamdalı, Deni Milosevic en iyi şekilde mücadele çabası içindeydiler. 9 Eylül 2017 tarihinde evimizde kaybettiğimiz Aytemiz Alanya maçında bir penaltı yaptırmak ve kendi kalesine gol atmak şanssızlığını yaşamış Petar Filipovic mücadelesi yanı sıra çizgiden çıkardığı topla Alanyaspor’un umutlarını kırdı. Eto’o klasını, Adis Jahoviç golcülüğünü nadir ataklarımızda bile ispatladı. Eren Albayrak’ın iyi niyeti ve mücadelesini takdir ediyorum ama Galatasaray kupa ve Alanyaspor lig maçlarını düşününce kulakları çınlasın Mehmet Uslu mu daha çok hata yapıyordu yoksa Eren mi istatistiğine bakasım geliyor. Moke, en olmadık maçta gereksiz ikinci sarıdan atılıp takımını uzatmalarla kırk iki dakika on kişiyle mücadele etmek zorunda bırakıyor, biraz dikkat. Moryke Fofana, ah en kritik yerlerde çalım zincirinden vazgeçip arkadaşlarıyla oynamayı da düşünse katkısı daha da fazla olacak bence. Ömer Ali Şahiner, kardeşim sen ne büyük bir cevhersin, sağ olasın. Defansın sağında, solunda, orta sahanın her yanında, kale önünde adeta jokersin. Attığın goldeki yaratıcılığına, vuruş kalitene maşallah. Yok mu Ömer Ali’ye beş yıl daha mukavele uzatma teklif edecek bir yönetici? Serkan ve Ömer Ali Fatih Terim milli takımlarına her nasılsa giremedi, Lucescu henüz davet etmedi ama fark etmez. Hepimizin gönüllerine girdi, milli takımların sorumluları da görecektir kendilerini; Milli takıma seçilmemek seçicilerin ayıbı, kendilerinin değil. Artık deneyimiyle olgunluk çağına gelen Selim Ay daha fazla dakika alacak gelişmeyi sağlamalı. Oyuna sonradan giren Jens Johnsson ve Amir Hadzıahmetovic’i de mücadeleleri için kutluyorum.

Konyaspor ciddi bir galibiyet aldı. Tüm takımların güçlendiği sezonda bir an önce alt sıralardan kurtulacak kadroya ara transferin son günlerinde de olsa kavuştu. Bu galibiyet moral de olacaktır ekibimize. Zorlu altı iç saha ve yedi dış saha mücadelemiz bizleri bekliyor.  Düşme rakiplerimizle dış sahada oynayacak olmamız dezavantaj görünse de yenemeyeceğimiz takım olmadığına inanıyorum. Taraftar desteğimiz artarak sürmeli, taraftar gruplarımızdan talebim; Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun müdavimi olduk, artık lütfen para cezası ve kart blokeleriyle takımımıza zarara verenlere izin vermeyiniz. Bir sözüm de dördüncü hakem Kutluhan Bilgiç’e. Fırat Aydınus’un dört dakika uzatma kararını altı dakika olarak gösterdiniz artık nasıl oluyorsa ve maç altı dakika uzatıldı. Bu dakikalarda ekibimiz gol yese vebali kimin olacaktı? Saygıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR