Uğur Özteke

Uğur Özteke

Yeni Raylı Sistemin Kahrını Ramazan’da Çekeceğiz

Yeni Raylı Sistemin Kahrını Ramazan’da Çekeceğiz

Konya için yıllardır ısıtıp ısıtıp Tahir Başkan’ın önüne koyduğumuz “yeni raylı sistem hatları” için çalışmalar sürüyor.

Ramazan ayına girdik. Şehir oruçlu. İnsanlar geçmiş aylara oranla daha çok kendilerine çeki düzen vermeye çalışıyorlar. Ancak bu mübarek ayda sabır nereye kadar, nasıl olacak? O yine Allah ile biz kulları arasında.

Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Caddesi için başlattığı ve Adliye hattı olarak bilinecek hat ile şehir içi trafik bir anda allak bullak oldu. Yani hat belki Mevlana-Adliye hattı diye geçiyor ama bu şehrin trafiği alternatifsiz yollar yüzünden birbiri ile iç içe bağlı durumda. Çünkü burada kilitlenen trafik inanın Kerkük caddesini, kunduracıları dahi etkiliyor.

Dolayısıyla iki üç gündür siz değerli okurlarımızdan yollara ve trafiğe inanılmaz tepkiler geliyor.

Bu işin farkında olan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de Emniyet ile ortak bir broşür çalışması yapmış. Mecbur olmadıkça siz siz olun; Nalçacı Sille, Beşyol, Adalhan, İhsaniye, Atapetrol, Emniyet Müdürlüğü, Kule, Koyuncu, Eski Kamyon garajı, Askeri Hastane, Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü, Fenni Fırın Kavşağı, Eski Garaj, Muhacir Pazarı, Sümerbank, Müze, Türbe önü, Balıkçı otel, Vatan caddesi, DR. Hulusi Baybal caddesi, Furkan Dede, Larende, Belh, Şerafettin, Aziziye bölgesine girmeyin demiş.

..........

Yetkililere, ilgililere bu kadar olsa hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Ama şimdi birde kendinizi vatandaşın yerine koyun. Eğer siz sadece TOKİ Gödene’de yatıp kalkmıyorsanız, sadece Sille’nin sınırları içerisindeyseniz, Bosna’dan dışarı adım atmıyorsanız amenna. Aksi takdirde bu şehirde bu caddeleri kullanmamak mümkün mü?

…..

Şimdi yöneticiler adına düşünüyoruz. Bu iş yapılmalı mı? Kesinlikle. Hatta şimdiye kadar çoktan yapılmalıydı.

Bu işler yapılırken eziyet sıkıntı çekilmemesi mümkün mü?

Asla

Yani vatandaş olarak bize hizmet gelecekse bu eziyete katlanacağız.

Bunu biliyoruz buna hazırız.

Ama herkesin konuştuğu tek bir şey var.

Bu çalışma illa ki ramazana mı denk gelmeliydi?

Ramazan, oruç ve insan gerçeğinde hiç kimse bize orucun faziletlerini sayıp buna göre hareket etmemiz gerektiğini bir daha anlatmasın.

Orucunu tutan zaten bunun bilincinde.  

Ama kim yolda belde alış verişte bunu uygulayabiliyor ki?

Yapılacak tek bir şey bol bol sabır duası. 

Süleyman Çakır isimli okurumuzun şu küçük notu ile bugünü tamamlayalım;

“Kızılay hastanesinden muhacir pazarına yaya olarak gitmeye çalışırken ayağınız yerinden oynamış kaldırım taşına takılıp da düştüğünüz zaman hiç bacağınız kırıldı mı?...

Birileri bu vatandaşı görmeli ve ona göre iyi düşünmeli”…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bugünlerde daha az küfrettiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR