Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

YHT’DE ÇOCUKLU AİLE VAGONU DÜŞÜNÜLEMEZ Mİ?

YHT’DE ÇOCUKLU AİLE VAGONU DÜŞÜNÜLEMEZ Mİ?

Günümüzde tren yolculuğunda da uçak yolculuğunda da standartlar yükseldi, hepimiz Yüksek Hızlı Tren konfor ve rahatlığına, ulaşımda uçak yolculuğuna alıştık, hizmette sınır yoktur anlayışını arzu etmekteyiz. Çocuklu ailelerin yolculuğunda da tren elbette en rahat olanı. Çocuklar ne kadar keyifli yolculuk yaparsa aileler de o kadar mutlu olur kuşkusuz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza sevgimiz de var sempatimiz de. Küçük çocuğu olan ailelere de hem sempatimiz hem empatimiz var. Ancak kitle ulaşım hizmeti veren araçlarda hasta, yaşlı belki acılı yolcuların da olabileceği düşünülmeli. YHT’de yolculuk başlangıcındaki “telefonları sessize almak, konuşurken alçak sesle konuşmak” uyarısı da herhalde tüm yolcuların huzuru düşünülerek yapılmakta. 

YHT ile son yolculuğumuzda küçük çocukları olan bir aile ile diğer yolcular arasında tartışma,  yolcuların sağduyusu sayesinde kavgaya ramak kala önlendi. Yolculuk boyu ebeveynler çocuklarıyla asla ilgilenmedi. Biyolojik anne “nadiren “şişşt” deme dışında hiçbir müdahalede bulunmadı, biyolojik baba ise keyfindeydi. Yolculuğun son dakikalarında bir hanımefendi “biraz ilgilenseniz, migren krizim tuttu” dedi ve  babadan anında cevabını aldı “rahatsız olan acil çıkıştan atlayabilir” ve “çok keyfinize düşkünseniz özel araçla yolculuk edin”  Anne “çocuklarım babalarına gitmiyor, ben de bu kadar ilgilenebiliyorum, siz rahatsız olmayın diye evde mi oturayım?” dedi, eşi ekledi “muhatap olma şunlarla”…  İşin garibi bu tartışmalar olurken TCDD görevlilerinin ortada görünmemesiydi, zaten yolculuk sonunda konuyu aktardığımızda da açıklamayı “bize de diklendiler” şeklinde yaptılar. Anlaşılan görevliler “müdahil olma, arazi ol” tarzını benimsemişler.

TCDD işletmesi tüm yolcuların huzuru için bence YHT’de çocuklu aile vagonu uygulaması yapmayı düşünmeli. İçinde çocuklara boya kitapları, basit oyuncaklar, çizgi film imkanı olan düzenleme yapılabilir. Küçük çocuğu olan ailelere böyle bir imkan sunulması eminim takdir edilecektir.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN GAR-HZ. MEVLANA TÜRBESİ RİNG OTOBÜSÜ

Belediyemizin YHT yolcularını Hz. Mevlana Türbesi’ne taşıyan ring otobüsü çok tercih ediliyor. Bu otobüsün ekranlı olmasında yarar görüyorum. Konya tanıtımı, yol güzergahı bilgileri sunulması konuklarımıza önemli bir hizmet olacaktır düşüncesindeyim. Saygı ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR