Uğur Özteke

Uğur Özteke

BALOĞLU VE AĞRALI’YA TEŞEKKÜRLER

BALOĞLU VE AĞRALI’YA TEŞEKKÜRLER

Gerçek yani Konya’nın ve Konyalının yandan çarklı değil, ilaveli uzatmalı değil tarihi Numune Hastanesi dün yepyeni muhteşem binasında hasta kabulüne başladı.

Hastanenin dün hasta kabulüne başlayacağının bir gün önce gece yarısı Sayın Valimiz Yakup Canbolat Bey müjdelemişti.

Hasta kabulü ile bu binaların bugünkü hale gelmesinde gecesini gündüzüne katan ve tüm eleştiri oklarına göğüslerini siper eden iki siyaset kahramanı Mustafa Baloğlu ile Abdullah Ağralı birlikte ilk günü hastane yöneticileri ile geçirmişler. Burada bu fotoğraflarda bizim en çok dikkatimizi çeken konu AK Parti içerisinde son dönemlerde vekil düzeyinde bile artık unutulan “vefa” kareleri idi.

Bu hastanenin yıkılıp yenisinin temelleri atılmaya başlandığı zaman parti içerisinde sağlıktan sorumlu vekil Mustafa Baloğlu idi. Bugün ise bu işin sorumlusu Abdullah Ağralı.

Abdullah Bey büyük olgunluk göstermiş görevi devir aldığı meslektaşını davet etmiş, Mustafa Bey’de kırgınlık küskünlük yapmayarak davete icabet etmiş.

Kim ne derse desin bu görüntüler AK Parti içerisinde hem AK Partililere, hem de millete çok örnek bir görüntü olarak dikkatimizi çekti.

Hani laf aramızda bu tür samimiyeti bayağı da özlemişiz.       

Numune Hastanesi demişken işin vatandaş ayağı ile ilgili de birkaç şeyi söylemeden geçmeyelim.

Hastanenin henüz içine girmedik ama dışarıdan görüntü muhteşem.

Çevre düzenlemesi ile ilgili olarak da Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece gündüz mesai gözetmeksizin çalıştılar ve hâlâ da çalışıyorlar. Büyük ihtimalle pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımız şehrimize gelinceye kadar da her iş bitmiş olacak.

Büyükşehir’in bu çalışması sürerken bölge esnafının ve vatandaşların bazı şeyler dikkatini çekiyordu.

Mesela duyarlı vatandaş Hakan Dülger Bey sosyal medyada aşağıdaki fotoğraf karesini çekip paylaşırken,

 

foto-060.jpg

altına da şunları yazıyordu;

“Yer: Numune Hastanesi civarı.

Bu yol asfaltlanalı daha 1 hafta olmadı. Hemen tamirat başladı. Büyükşehir Belediyesi personelini çalıştıracak bahane lazımdı, 3 günlük asfaltı kırıp tamirata başladılar.”

………….

Bu ve buna benzer görüntüler ile sık sık karşılaşırız. Hepimizin dikkatini çeker. Yepyeni simsiyah asfaltı deleriz keseriz yani bozarız.

Biz dün sabah bu kareyi görünce Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı aynı zamanda Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Selim Büyükkarakurt abimize ulaştık. (Selim Bey ile ilgili özelliklede Konya şehir içi trafiği ile ilgili önümüzdeki günlerde çok geniş bir bilgi paylaşımı yapacağız, inşallah)

Selim Bey yeni asfaltlanan yolun üzerindeki çalışmanın rögar kapağı için olduğunu belirterek, “Dünyanın neresinde olursa olsun bu çalışma böyle olur. Yani bu kapak boş bırakılıp yanlarına asfalt dökülmez” dedi.

Hastane dün gayri resmi, Pazar günü de Cumhurbaşkanımızın resmi açılışı ile tam olarak faaliyete geçmiş olacak. Burada en büyük sıkıntı trafik olacak.  Geçenlerde AK Parti İl Başkanı benim de “Baş vekilim” Sayın Hasan Angı ile şehrin meselelerine konuşurken Hasan Bey bizim lafı nereye getireceğimi bildiği için hemen, “Bak Uğur Abi bu hastanenin trafiği ile ilgili yarın bana sakın bir şey deme. Ben bu hastanenin burada yapılmasına karşıydım. Beş eczacıya yenik düştük” diyordu.

Hasan abimiz kendi açısından haklı.

Bildiğim kadarı ile de Tahir Akyürek Bey de buraya yeniden hastane yapılmasını istemiyordu.

Ama sonuçta oldu işte.

Ben istemiyordum demek ile yöneticiler ve siyasiler işin sorumluluğundan kurtulamazlar.

Eğer bu çok güzel hastaneyi yapar da trafik sorununu çözemez isek yine derede boğulmuş oluruz bizden söylemesi.   

Onun için buraya iyi bir akıl aşındırılmalı derim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanın kalbi bir sandıktır. Dudakları onun kilididir. Lisanı anahtarıdır. İnsana lazım olan o anahtarı korumaktır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ne kadar samimi ve eski dost olursak olalım birbirimize karşı nezaket kurallarını çiğnemediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR