Halil İbrahim Avara

Halil İbrahim Avara

YILBAŞI BAŞ TACI

YILBAŞI BAŞ TACI

Kur’an-ı Kerime  Cenabı Hakkın kulunda murad ettiği İslami çizginin işaret taşları demek yerinde olur zira bir iğne ustasız olmaz, bir köy muhtarsız olmaz ve hiç düşünülebilir mi ki şu kainat mizansız intizamsız olsun.

    Tesadüf yoktur tevafuk vardır. Her şey Cenabı Hakkın esmalarından haber verirken insanoğlunun bu kadar duyarsız olup sağır ve dilsiz davranarak hakikatten uzak davranışlar sergilemesi ‘Cennet ucuz değil , cehennem de lüzumsuz değil’ söylemine haklılık atfetmektedir.

    Biz ki Hz. Muhammed  (SAV) ümmeti ve en önemlisi de Hz. Allah (cc) nin ‘KULLUĞUM SULTANLIĞIMDIR ‘ demesi gereken kullarıyız. Peygamber efendimiz öyle bir rehber ki, Hz. Aişe annemiz efendimizi tariflerken ‘Onun ahlakı yaşayan kur’an dı’ der.

    Gelelim günümüzde  % 99 unun kimliğinde dini İslam yazan bir ülkede yaşayıp da hristiyanlık yortularını kendinde kabul görmek müslümanın en içler acınası hali olsa gerek.

    Yılbaşı kutlamaları,Alkolün ,uyuşturucu maddelerin ve fuhşiyatın zirve yaptığı bu geceye İslami kimliğiyle gurur duyan bir kul olarak sempati beslemem hiç mümkün değil.Ne acıdır ki:muhafazakar dediğimiz ,beş vakit minarelerinden ezan sesi yankılanan ülkemiz gafil Müslümanlarını yılbaşı hazırlıkları yaparken görmek vicdanı olan bir müslümanı rahatsız etmelidir.

    Haftalar öncesinde yılbaşı alışverişine çıkılır alkol ,kuruyemişler ,cipsler ,çerezler,meyveler,hediyeler alınır en dikkat çekeni de külliyen haram olan milli piyango bileti kuyruklarına girilir,Gezi parkı olaylarında üç beş ağacın kesilmesini bahane ederek ülkede kaos çıkartanlar sanki Çam ağacı ağaç  değilmişçesine sırf yılbaşında süslemek maksatlı en tepesinden kesilir,Kurban bayramında ibadet neşvesiyle hayvanların kesilmesini bir türlü anlamıyorum diyen twitter kullanıcısı kalbur üstü bir kesim yılbaşı gecesi kesilen hindileri hayvandan saymıyorlar  kabul edersek hindiler alınır çatlayana kadar yenir.Tombala adı verilen saçma sapan bir oyun oynanır,konu komşu  çoluk çocuk bir evde toplanır TV karşısında yılbaşı programları izlenir tüm bu gayri Müslim geleneği çocuklara doğrudan öğretilir.

    Yılbaşı kutlamalarının normal olduğunu iddia eden adamlara din diyanet sorsanız derler ki: Namaz kılmıyorum ama kalbim temiz, çalıp çırpmıyorum ya bu bana yeter.Bu acı savunma karşısında Ömer Hayyam’ın veciz ifadesiyle : Bir elde kadeh bir elde kur’an ;bir heladir işimiz bir haram.Şu yarım yamalak dünyada ne tam kafiriz,ne tam Müslüman.

     Efendim.Allah’ı rab kabul edip peygambere ümmet olan kur’anı rehber kabul eden adam YILBAŞI kutlamaz.Evinde çoluğu çocuğu ile oturur Kur’ani çizgiden şaşmadan hayatının olağan akışında yaşamaya devam eder.Allah cc harama helal misyonu yükleyenlerden eylemesin.İlla ki yılbaşı bir başlangıç olacaksa namaza başlayıp Allah cc nın huzurunda gözyaşı dökün zira Cenabı Hak settar ismi hürmetine günahları örter.

    Müslüman dikkat! Ecel mukadderdir her an gelebilir.Günahı normal kabul eden gafillerden olma.Sürç-i lisan ettiysek affola

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil İbrahim Avara Arşivi
SON YAZILAR