Uğur Özteke

Uğur Özteke

Yine Yerköprü Ama…

Yine Yerköprü Ama…

Etliekmek ne kadar faydalı, ne kadar zararlı?

Mübarek günde etliekmek muhabbeti yapıp ağzımızı sulandırmak istemiyoruz. Ama balık kültürü ile büyüyen Karadenizlinin zekâsı mı, hamurdan ve etten uzak durup otla beslenen Egelinin sağlıklı yaşam standardı mı yoksa bizim ki mi? Hep tartışılır. Bizde zaman zaman bizim et ve hamur tutkumuz mu iyi, yoksa diğerlerininki mi diye ikilemi düşerdik. Ama ben artık düşmüyorum çünkü Ramazan ayının ilk günlerinde Selçuk Üniversitesi’nde görevli bir profesör hocam Doğulu iş adamları ile yapılan mutfak kültürü sohbetinde şöyle bir cümle kullandı “Tarih boyunca et yiyenler, hep ot yiyenlere hükmetmiştir”…

………………

Böyle bir girişi şunun için yaptık?

Biz zaman zaman yazdıklarımızın anlaşılamamasından yakınırız. Dahası okurlarımızla bu konuda tezata düşeriz. Biz her seferinde konuyu okurumuza iyi anlatamadığımız için böyle bir durum yaşandığına inanırız ve çok ağır, ön yargılı ithamlar dışında her görüşten ders çıkartmaya çalışırız.

“Tat kızın dilinden anasının anladığı” gibi 38 yılın ardından kelimelerden ve kurulan cümlelerden gelen eleştirinin maksadının ne olduğunu da Allah için biliriz.

Yerköprü şelalesinde yaşanan son facianın ardından bir yorum yapmıştık. Silleli İsmail rumuzlu okurumuz ise bu yazımız üzerine twitter üzerinden bizi iyi niyetle eleştirmiş ve bize katılmadığını belirtmişti.

Silleli İsmail bir yere kadar kendi açısından haklı idi. Son 10 yılda şelale ve çevresinin değiştiğini söyleyen Silleli İsmail şelale çevresindeki çevre düzenlemesine de işaret etmişti.

Silleli İsmail güzel bir tespit yapmıştı. Ama aslında biz o yazımızda Ahmet Sorgun’u eleştirmemiş destek olmuştuk. Ama iyi yazamadığımız için demek ki Silleli İsmail’e kendimizi tam olarak anlatamamıştık.

Şimdi bu konuyu izninizle biraz daha açalım. Ve o gün Sayın Başkan ve ekibini eleştirmemiştik ama bugün eleştirelim.

Hadim Yerköprü şelalesine ne kadar bilirsiniz bilemiyorum. Ama burası özellikle yaz aylarında sadece Konya’dan değil, Aksaray, Karaman gibi iller ve çevre ilçeler başta olmak üzere bölge insanlarının otomobillerle filan da değil otobüslerle akın akın geldiği mükemmel bir tabiat parçasıdır. (Kışı da karlı hali de bir başka güzeldir)

Ancak her ne hikmetse burayı Konyalı bile pek bilmez.

Bu bilmeme Konyalının mı suçu mudur? Hayır. Çünkü burası son 10 yılda da maalesef söylenmesine rağmen cazibe merkezi haline getirilememiştir.

Benim şahsi görüşüm Sayın Sorgun’un bölge ile ilgili tüm hassasiyet ve çabalarına rağmen Yerköprü Başkan Ahmet Sorgun gibi bir şansı kullanamamıştır. Dolayısıyla da beklentiler karşılanamamıştır.

Bunun testi çok basittir. Hadi burası Antalya’nın Düden’i olamaz tamam. Ya Aksaray’ın Ihlara bölgesine yaptıkları gibi de mi bir şeyler yapılamazdı?

Şimdi size sıcak sımsıcak bir bilgi verelim. Son olayda hayatını kaybeden vatandaşımızın da şelaleye düştüğü bölge bir şahsa aittir. Bu şahsın bu bölgede 17 bin metrekare toprağı vardır. Ve bölgede genelde şeftali ağaçları bulunmaktadır. Yol, iz, giriş çıkış istenilen seviyede olmadığı için bu vatandaşın toprağı kullanılmaktadır. Dolayısıyla bahçesine de zarar verilmektedir. Son olay sonrası Salı günü bu vatandaş Büyükşehir Belediyesine Fen İşlerine, İstimlak servisine gider “Allah rızası için burayı istimlak edin. Parası ne ise üç beş kuruş verin beni de mağdur etmeyin. Ama hem benim mağduriyetimi önleyin hem de vatandaşa sağlıklı düzgün hizmet mi verirsiniz başka bir şey mi yaparsınız ne yapacaksanız yapın” der…

……….

Tekrar başa dönüyoruz. Bakın bunu vatandaş diyor. Peki bunu 10 yıldır kim kime demeliydi ve 10 yılda neler yapmalıydı?

SELÇUKLU BELEDİYESİ, O İNŞAATIN ÜZERİNDE

Dünkü yazımız üzerine dün sabah Selçuklu Belediyesinin yetkili müdürleri, dahası Başkan yardımcısı bile hassasiyet göstererek söz konusu inşaat için yasal çalışma başlatıldığını belirttiler. Başkan yardımcısı ve müdürlerin yazımızdan tek üzüldükleri konu ise şikayetçi vatandaşın “Telefonda yarım saat bekletildiği” cümlesi olmuş. “Kim bir telefonunun başında yarım saat bekler ki? Eğer şikayetçi vatandaş bunu ispatlarsa buradaki görevli içinde gerekeni yapmaya hazırız” diyorlardı. Bizde Selçuklu Belediyesinin duyarlı yöneticilerine teşekkür ediyoruz.          

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İçimizi acıtanları Allah’a söylesek kıyamıyoruz, söylemesek acıyan yok.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İftar vakti sabrımızı kontrol edebildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR