Uğur Özteke

Uğur Özteke

ZİYA ALTUNYALDIZ BAKAN MI OLUYOR?

ZİYA ALTUNYALDIZ BAKAN MI OLUYOR?

Bugün yerimiz dar. Arkadaşlar uyardı. Yazı İşleri Müdürümüz Hüseyin “peşin peşin söylüyorum yer yok” dedi. Bakın kısa ama öz yazmaya çalışacağız.

İsterseniz bir iki haftadır unuttuğum bir konudan başlayalım. Bizi bu konuda bilgilendiren Karapınarlı dostumuzdan ve Karapınarlı gönül insanlarından özür dileriz. Karapınar’dan bizi arayarak dertlerini paylaşan abimiz özetle şöyle diyordu;

“Karapınar ilçesinde 6 aydır şahıslara ve sulama kooperatiflerine ait sulama kuyularının trafo kabloları hırsızlar tarafından kesilerek çalınıp hurdacılara satılmakta. En az bin 500- 2 bin adet çiftçinin canı yanmıştır. Her biri 3 bin 500-4 bin TL olan bakır kablolar çalınıp, söylentilere göre 150 -200 TL ye hurdacı ve başka şahıslara satılmaktadır. Çiftçiler canından bezdirilmiş ve ilçenin idari ve siyasi yetkilileri adeta hiçbir çözüm sağlayamamışlardır.

Konya’nın diğer hiçbir ilçesinde bu büyüklükte kablo hırsızlığı yapılmamıştır. Uğur Bey bir gün Karapınar’a gelmenizi işin ciddiyetini gözlerinizle görmenizi çok isterim.

İlçe yetkilileri bu duruma adeta seyirci kalmaktadırlar. Konya basınının güçlü bir kalemi olan Uğur abimizin bizim bu derdimize basının gücü ile deva olacağı inancı ile saygı ve selamlarımı iletiyorum.”

……………

Bu durumu buradaki bir meslektaşımıza da sorduk. Kendileri de konu ile ilgili haberler yaptıklarını doğruladılar. 

Biz Konya polisinin bu konularda Türkiye genelinde marka olduğunu biliyoruz. Bize bu durumu üzülerek çaresizlik içerisinde aktaran gönül dostumuza da Konya polisinin sayesinde bir müjde vereceğimize inanıyoruz.    

ZİYA BEY’DEN İYİ HABERLER BEKLİYORUZ

Sayın Cumhurbaşkanımız her platformda, her fırsatta yüksek sesle “seçimlerin açıklanan takvimde yani planlanan tarihte yapılacağını” tekrarlıyor. Ama Ankara kulisleri hiç rahat durur mu? İktidara yakın ya da mesafeli her kulis her gün yeni bir şeyler üretmeye devam ediyorlar. Onlar bildiklerini yapmaya devam etsinler. Biz sadece bu işin başka bir yönündeyiz.

AK Parti kuruluşundan bu yana istişare geleneği ve tabandaki nabız ölçümü misyonuna uygun olarak anketlere çok dikkat eder ve değer verir. Anketlere inanır. Ama kendi anketlerine (!).

Parti Genel Merkezine göre bu anketler şimdilik “Hadi iş tamam seçimlere erken gidiyoruz” dedirtecek konumda değilmiş. MHP ise ısrarla erken seçimden yana imiş. Çünkü MHP’nin de hesabı bir başka imiş.

Şimdi biz senaryonun Konya ayağına bakalım.

Seçimler ister erken olsun isterse açıklanan takviminde hükümet seçimlere giderken kabinede farklı bir kabine olacak. Olmalı da.

İşte bu siyasi kulislerde hükümet seçimlere giderken Konya’mızın yüz akı gerçekten dört dörtlük bir teknokrat, temiz ve gelecek vadeden gülen yüz, Torosların suyu sert insanı mert olanlarından Ziya Bey’in ismi de tam bu yeni bakanların arasında yer alıyormuş.  

Vallahi çok sevindim. İnşallah olur. İstemeyenin gözü çıksın. Hadi Konya şehir ve ülke adına yeni bir ümit ışığımız oldu.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Korkuyla arkamıza ya da öfkeyle önümüze değil, bilinçli bir şekilde etrafımıza bakalım.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?         

Sokaklarda yapılan düğünlerde stabancayla tüfekle atış yapmaktan vazgeçtiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR