Uğur Özteke

Uğur Özteke

AĞAÇLAR BUDANMIYOR, KESİLİYOR …

AĞAÇLAR BUDANMIYOR, KESİLİYOR …

Yeni bir haftanın ilk gününde farklı farklı konulara kısa kısa değinmek istiyoruz.

Önce takip etmeye çalıştığım ya da ilgilendiğim üç yeni genel kurul ve seçim ile ilgili birkaç cümle yazmak istiyorum.

Kısa bir süreliğine Konya dahası Türkiye dışında idim. Maşallah şehrimizde seçimler gırıla gidiyor. Odalar ve dernekler seçim takvimlerini aralıksız sürdürüyorlar. Ama takip edebildiğim kadarı ile sonuçlanan seçimlerde sürpriz bir sonuç yok gibi. Kazanır denilenler hep kazanıyor. Yani Galatasaray’da yaşanılan sürpriz Konya’da yok(!)…

Hayırlısı Allah’tan. Hakkımızda ne hayırlı ise o olsun inşallah.

Cumartesi sabahı Ahmet Köseoğlu Bey’in daveti ile Yazarlar Birliği’nin genel kuruluna katıldım. 12. Genel Kurul bugüne kadar tüm genel kurulları takip edenlerin ifadesi ile “Bugüne kadar görülmemiş yaşanılmamış” bir katılım ile gerçekleşti. Yeniden seçilen Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ederken salonda gördüklerim karşısında en büyük tebriği Ahmet Köseoğlu’na iletmek istiyorum. Eğer böyle bir genel kurul yapılıyorsa ve ben dahi (!) oraya gidiyorsam bunun en büyük sebebi Sayın Köseoğlu’dur. Ahmet Köseoğlu; Büyükşehir bünyesinde de her geçen gün kendisini inanılmaz bir şekilde geliştirmeye ve de olgunlaşmaya hızla devam ediyor. Ben TYB Konya’da başkanından üyelerine herkesi tebrik ederken Ahmet Köseoğlu’nu da bir kez daha yürekten kutluyorum.

CELİL ÇALIŞ VE EKİBİ İLE YOLA DEVAM

Yakından takip ettiğim bir diğer genel kurulda Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesinin seçimleri idi. Burada da Sayın Başkan Celil Çalış rakipsiz olarak üyelerinin oyları ile yola devam demiş. Bu oda gerçekten Başkan ve yöneticileri ile her dönem çıtayı sürekli yükselten ve önce Konya sonrada Türkiye gündemine oturan başarılı bir oda. Tebrikler Celil Başkan ve ekibine. Allah mahcup etmesin yolunuz açık olsun.               

BAŞKAN GÜNBAŞ İŞİNİ BİLİYOR

Mehmet Günbaş. Bugün için Konyaspor Yönetim Kurulu üyesi. ASKF’nin değişmez ağır abilerinden ve yöneticilerinden. Yani Konya ve Türk sporunun amatöründen profesyoneline en zirvede yer alan bir isim. Aynı zamanda ekmek teknesi olan mobilya işinde de Mobilyacılar Odası Başkanı. Sayın Günbaş zaten başkan olduğu odada yine seçilmiş. Seçilmemesi bizim için sürpriz olurdu. Mehmet Başkanı ve ekibi kutlarken yeni dönemde de kendisini yakından takip edeceğimizi söylüyoruz.

FATMA TORU BAŞKAN VE EKİBİNE MİNNETTARIZ

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü “Hasan Angı’nın telefonunu bilsem” başlığı ile Kaşınhanı’nda bir mahallemizden mahalle sakinlerinin isteğini dile getirmiştik. Yazımızın çıktığı gibi öğle saatlerinde dahası saat 15.07’de aşağıdaki fotoğraflar bize ulaştı.

foto-1-405.jpgfoto-2-354.jpgfoto-3-240.jpgfoto-4-154.jpg

Evet o gün yağışlı ve soğuk havada Meram Belediyesi ekipleri mahalle sakinlerinin isteğini yerinde bulmuş olacaklar ki zor çalışma şartlarına rağmen mahalle halkının yüzünü güldürüp dualarını alıyorlardı. Bizde huzurlarınızda başta Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanımefendiye, duyarlı yöneticilerine ve fedakar işçi kardeşlerimize Kaşınhanılılar adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

BU YAPILANLAR NORMAL Mİ?

Her zaman her yerde gönül rahatlığı ile haykırıyoruz. Bizi biz yapan samimi ve bize güvenen dostlarımız okurlarımızdır. İşte cumartesi bu şehrin duyarlı bir işadamı çektiği fotoğrafları bize gönderiyor   

foto-5-091.jpgfoto-6-047.jpgfoto-7-025.jpg

Ve ardından da şunları yazıyordu;

“Abicim burası Merkez Bankası yanı eski Vergi Dairesi’nin olduğu yer. Şimdi ocak ayında şu eksi derecede tüm mahallenin sevgilisi bu canım ağaçlar kesiliyor. Bak Uğur abi bu budama değil. Resmen ağaçlar kesiliyor. Konya’mızda yeşilin eksik olduğu yerde bu ağaç katliamı neyin nesi abicim selamlar.”

……………

Ben hiçbir yetkilinin böyle bir ağaç katliamı yapacağına, yaptığına inanmak dahi istemem. Ha bu işadamı abimiz de acaba benim gibi bu işlerden anlamıyordur diye pazar günü Ziraat Mühendisi bir abime fotoğrafları gösterip “Abi bu budama mı?” diye sordum. “Hayır bu mevsimde budama olmaz” dedi.

Belki ziraat mühendisi abimiz de yanılmıştır(!)

O zaman biz de durumu yetkililere iletelim dedik.   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yaşamın ardından ne gözyaşı dökülmeli ne de yaşama gülünmelidir, yaşam anlaşılmak içindir

 

NE ZAMAN ARDAM OLURUZ?

Karşı olduğumuz fikrin ve görüşün sahibine saygı duymayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR