Uğur Özteke

Uğur Özteke

ATATÜRK ANITI CEZALI MI?

ATATÜRK ANITI CEZALI MI?

Mübarek bir günde şehrimizi yöneten değerli büyüklerimize bir küçük hatırlatma ile başlamak istiyoruz. Dün sabah bir okurumuz üzülmüş ama üşenmemiş şehri dolaşmış ve gördüklerini fotoğraflamış.

Bakın

foto-1-420.jpg

foto-2-365.jpgfoto-3-249.jpgfoto-4-160.jpg

Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz özellikle Zeytin Dalı Harekatına, kahraman askerlerimize şehitlerimize gazilerimize destek olmak her köşede her sokakta her binada onları hatırlamak dua etmek için şehrimizi baştan sona ay-yıldızlı bayraklarla donattılar. Buna duyarlı vatandaşlarımız da katıldılar. Öyle ki imkanı olanlar evlerini, dükkanlarını, ofislerini, araçlarını bayraklarla adeta nakış gibi işlediler. Şehirde şuanda her gün yaşanan sessiz ama anlamlı bir bayram var. 

Bu durumu bize de çok güzel bir şekilde özetleyen duyarlı vatandaşımız Atatürk Anıtını da çekmiş

foto-5-096.jpg

Ve bu durumun anlamını sormuş.

Biz yorum yapmayacağız. Sadece “Atatürk anıtında bayrak direklerinin boş oluşunu görün ve gereğini yapın” diyen dostlarımızın elçisi olalım istiyoruz.

BAYRAK DEMİŞKEN

Bizim insanımız sessiz. Bizim insanımız konuşmuyor. Bizim insanımız inandığı değerlere sahip çıkıyor ama gözünden de hiçbir şey kaçmıyor. İşte sıkı bir milli görüşçü. Ama malum milli görüş de ikiye ayrılmış durumda. AK Partili Milli Görüşçü abim şu fotoğrafı çekip,

foto-6-054.jpg

Bize gönderdikten sonra diyordu ki; “Uğur abi bu dağıtılan bayrakların bir kısmı nizami ölçülerde bile değil. Bir de bu bayraklar dağıtıldı ama bazılarımız çok duyarsız. Yağmurda karda güneşte renkleri bile atmış durumda. Bu konuyu bir dile getirir misin?”…

Getiririz tabiii. Ama her şeyi de devletten beklemek pek doğru bir şey değil mi?

Eğer onn kutsal ve uğrana can verilmiş bayrak olduğunu bilerek asıyorsak bunu korumak kollamak ve hakkını verebilmek de boynumuzun borcu olmalı derim.

BU ÇÖPLER AYLARDIR BEKLİYOR

AMA DOĞAYA KARIŞMAZLAR Kİ?

foto-7-031.jpgfoto-8-018.jpg

Tevafuk dedikleri bu olsa gerek. Vallahi de billahi de bu fotoğrafları da eski milli görüşçü bugün Reisçi bir hanımefendi gönderdi. Ben bunun için Milli Görüşçüleri çok seviyorum. Kendilerine büyük saygım var. Önceki gün akşam Almanya’dan gelen Avrupa İslam Topluluğu Milli Görüş Teşkilatı’nın iki önemli ismi ve bir grup tanıdık dost ile saatlerce birlikte olduk. Bu insanlar çok vizyonlu. Çok kültürlü. Devletini milletini seven Allah’tan korkan dinine bayrağına kısaca kutsallarına adam gibi sahip çıkmasını bilen insanlar. Durun konuyu saptırmayalım.

İşte bir değerli hanımefendi yukarıdaki fotoğraf karelerini gönderdikten sonra iki satır şöyle diyordu;

“Burası Hızlı Tren Garı’nın otoparkı. Yetkili ya da sorumlular bunları görmüyorlar mı? Bunlar aylardır burada gittikçe çoğalıyorlar. Bu çöplerin doğaya karışmasını mı bekleyeceğiz? Ama boşuna beklemeyelim bunlar plastik ve doğaya karışmazlar”….

YHT ile ilgili yine ince bir iki bir şey yazacağım ama geçtik Konya’yı Ankara’daki bürokratlar çok üzülüyorlarmış. Onun için susuyoruz. Şimdilik.

BU KAFE -DÜKKAN İŞİ ÇOK

BÜYÜK SIKINTIDA… ALLAH BÜYÜK

Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu son karar ve AK Parti İl teşkilatının da bu kararın arkasında durması ile işyerlerinin kaldırıma taşmaları ya da onların savunması ile burası kaldırım değil site apartman alanı dedikleri yerlere yapılacak yıkım işi çok su götürecek gibi.

Bakın bir dostumuz bu kareyi çekmiş

img_2307-001.jpg

Ve diyordu ki;

“Uğur abi biz kaldırımları işgal etmiyoruz. Apartmanların sitelerin bahçeleri kullanılıyor.”

………..

Yorumsuz bugün de böyle geçiyoruz. Bekleyip göreceğiz. Mevlam neylerse güzel eyler diyeceğiz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Suçlamak anlamaktan daha kolaydır anlarsan değişmen gerekir

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Kavşaklara ve ışıklara yaklaşırken net olarak çizilmiş şerit değiştirilmez çizgilerine uymayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR