Uğur Özteke

Uğur Özteke

ATATÜRK CADDESİNİ SADECE İZMİRLİLER Mİ BİLİR?

ATATÜRK CADDESİNİ SADECE İZMİRLİLER Mİ BİLİR?

Dün şükürler olsun oruç biiiir dedik. Ama dün öğle ezanları okununcaya kadar gördük ki biz de hâlâ saatlerini ayarlamamış insanlarımız vardı. Buradan bir kez daha hatırlatalım Konya’da ramazan ayı ile birlikte saatlerinizin ayarını yeniden yapmak zorundasınız. Bu şehir oruç tutar. Bu şehir sahura kadar ayakta kalır. Ve bu şehir öğle ezanlarına kadar uyur. Demedi demeyin.

Şimdi ramazanı karşılarken sizlerden gelenlerle bugünkü yazımıza başlayalım.  

ALLAH RIZASI İÇİN YETER ARTIK

Evlerde iş yerlerinde sahur için hazırlıklar başlamıştı ki bir okurumuzdan kanlı ve can sıkıcı fotoğraflar gelmeye başladı. İsterseniz o kanlı görüntüleri geçelim ve birkaç fotoğraf ile konuyu yetkililerimize iletelim.

foto-1-599.jpg

foto-2-495.jpg

Pazarı pazartesiye bağlayan gece Saat 00.10’da gelen görüntülerin ardından okurumuz şöyle diyordu;

“Selamünaleyküm hayırlı akşamlar Uğur abi. Gene bir oruç arifesi bir kaza daha. Şu Karaman Yolu Köprülü kavşağın giriş ve çıkışına TEDES yapılsın artık abi. Defalarca buradan yaralamalı ve ölümcül kazalar oluyor diye bizler vatandaşlar olarak defalarca durumu bildirdik. Ancak ne acıdır ki yetkililerin hiç umurunda değil. Daha ne kadar can alacak ne kadar kan dökülecek burada. Allah rızası için yetkilerle bir görüşün bu durumu bir yazın. Allah aşkına. İyi akşamlar…”

…………..

Ne diyebilirim ki en az on defada buradan gelen kanlı görüntüleri köşemize taşıdık gazetemizde haber yaptık. Zaten Emniyet’in kayıtlarında da bu kazalar vardır. Okurumuz gecenin yarısında sahura mübarek saatlere hazırlanırken acı ile yalvarıyordu. Biz de bizi yönetenlere Allah rızası için bir empati yapın ve ne yapılması gerekirse yapın diyoruz. 

“ZAFER MEYDANIMI ARIYORUM”

Bir abimiz büyüğümüz üşenmemiş Zafer Meydanı’ndan fotoğraflar çekmiş ve düşüncelerini bizlerle şöyle paylaşmış;

“Hayırlı günler, Uğur bey

Yazınızı okudum. Başlık çok güzeldi. "Yeni bir şeyler yapmak lazım cancağazım." Mevlana'nın meşhur bir sözüdür. Sille'den bahsetmişsiniz;

1’incisi, Sille sit alanıdır.

2’incisi belediyemiz artık tasarrufa gidiyor. Sille böyle gelmiş, böyle gider. Buranın gelişmesi için arka taraftan tali yol yapılması lazım. Sit alanı dışlarına, park ve trafiğin girişine de engel olunmalıdır. Ana cadde üzerindeki trafik yoğunluğunu da azaltmak gerekir.

Sebze ve meyve haline gelince, halimiz yılan hikâyesine döndü; şimdi de yer sorunumuz var. Tatlıcak mı Aksaray yolu üzeri mi karar verilemiyor. En makul olan çevre yoluna yakın olandır. Şimdiki hal gibi değil; hal gibi hal yapılmalı. Sosyal tesisi, yük indirme boşaltma peronu, her dükkân için en az 50 metrekare soğuk hava deposu mecburiyeti koşulmalı, belli standartlar aranmalıdır. Vatandaşın malını kışın donduruyorlar, yazın ise çürütüyorlar, emekler ziyan oluyor.

Bir de Zafer Meydanı'ndan bahsetmek istiyorum. 2 gün önce Zafer Meydanı’na gittim tanıyamadım. 20 yıl önce burada oturmama rağmen, meydanın gezinti alanlarına çadır kentler kurulmuş; meydanın güzelliği ve görselliği bozulmuş. Bir an önce bu çadırlardan kurtarılmalı meydan. Başkanlarımızın haberleri yok sanıyorum; bu durumdan haberleri olsa çok güzel olur.

foto-3-345.jpgfoto-4-221.jpg

Konya'daki market lokanta ve diğer işletmelerin ne suretle olursa olsun proje harici dükkân açmalarına fırsat verilmemelidir. Şehrimizin geleceği için saygılarımla...

………………..

ÇOK ACI AMA BİZ BUYUZ

Pazar günü bir yandan tam gaz gazete ve dergimizi hazırlıyoruz bir yandan da ramazan planları, planlamaları yapıyoruz.

Öğle saatlerine doğru bir üniversite hocamızın yazdığı ve aşağıda sizlerle paylaşacağımız konu bir anda yine tempomuzu düşürüyordu.

Bakın hocamız pazar günü yaşanılan konuyu bir Konya sevdalısı olarak nasıl özetliyordu; 

“Abiciğim nasılsınız?

Size bir hocamızın yaşadığı olayı anlatacağım;

Hocamızın birisini bilimsel bir toplantı için Ankara'dan Konya'ya davet ettik. Adres olarak Abdülaziz Mahallesi Atatürk Caddesi  ....... olarak verdik, hocamız bir taksiye biner. Taksici orta yaşlı tecrübeli biridir. Ama nereye gideceksiniz diye sorunca hocamız bizim kendisine verdiğimiz adresi verir. Taksi sürücüsü Konya'da böyle bir mahalle olduğunu bilmediğini kendisine bir meydan isminin söylenmesini gerektiğini ve ona göre götüreceğini söyler.

Bir taksi şoförünün Konya’da merkezde bir Atatürk Caddesi olduğunu bilmemesi, Atatürk Caddesine gideceğim deyince de hocamıza “Siz İzmirli misiniz?” demesi binlerce turistin geldiği Konya için büyük bir ayıptır.

Taksici isen Konya'yı avucunun için gibi bileceksin, bilmiyorsan, Google Maps'ten bulacaksın ...

Bunu bulmayı öğreneceksin.

Saygılarımla…”

……………….

Bu konuya da yorum yapmak istemiyorum. Çünkü biz buyuz…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bilirsin insanlar değişmez. Değişen sadece zamandır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Oruç tutmanın sadece aç ve susuz kalmamak olduğunu idrak edebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR