Murat Güzel

Murat Güzel

Atilla Kart’a soru önergesi verdik!

Atilla Kart’a soru önergesi verdik!

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlattığı Konya Çevre Düzeni Planı birçok ilginç karar ve öneri içeriyor. Ancak bu kararların 1/100.000 ölçekli bir planın kararları olduğuna da dikkat etmek gerekiyor.

2043 yılında 2 milyon 400 bin nüfusa erişmesi öngörülen Konya şehir merkezinin gelişimini çok yakından ilgilendiriyor bu kararlar.

Kararlar arasında en dikkat çekici olanı ise elbette Havaalanı’nın kuzeyinde Ankara yolunun batısında bulunan bölgenin imara açılması ve Çimento Fabrikası’nın kaldırılması…

Özellikle son zamanlarda Konya kamuoyunda ve iş çevrelerinde havaalanının kuzeyindeki bölgede, yani Karaömerli köyü ile havaalanı arasındaki bölgede TOKİ’nin ev yapımına başlayacağı, bu sebeple talep toplandığı, burada yapılacak konutların fiyatlarının ne olacağı konularında çıkan dedikodulara da bir cevap teşkil ediyor bu plandaki kararlar.

Tabii, Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart’ın geçtiğimiz günlerde verdiği soru önergelerindeki iddialara da…

Atilla Kart, lojistik merkezin Karaömerli köyü yakınlarına taşınacağını iddia etmişti.

Kart’ın bu iddiasını AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez’e sormuştuk. Hüseyin Bey bu iddiaların geçersiz olduğunu belirtmişti.

Buna rağmen, Atilla Kart aynı konuyu tekrar gündeme getirdi. Çeşitli arsaların el değişiminden bahsederek yine Lojistik Köy merkezinin planlanan yerinin değiştirildiği iddiasını dile getirdi.

Oysa 2043 yılına kadar Konya’nın gelişim bölgelerinin planlandığı Çevre Düzeni Planı’nda da Atilla beyi haklı gösterecek bırakın bir işareti, bir karine bile yok.

Aksine Lojistik merkezin mevcut yerinin korunduğu yer alıyor planda.

Peki, ama Atilla Bey bunlardan, yani bu plandan haberdar değil mi?

Haberdar değilse niye haberdar değil?

Muhalefetin yolu aslı astarı olmayan duyumları soru önergesine dönüştürüp ilgili bakanlıklara yöneltmek mi?

Bu artık sıkıcı olmaya başlamadı mı?

Daha önce de yazmıştım Atilla Bey, mevcut Numune Hastanesi alanının, eski İl Sosyal Hizmetler binasının bulunduğu alanın felan iş merkezlerine dönüştürüleceğini iddia etmişti.

Oysa Numune Hastanesi epey gecikmeli de olsa inşa ediliyor.

Eski İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü binasının bulunduğu alanda da Konevi Şehir Meydanı çalışmaları sona ermek üzere…

Tamam, muhalefet milletvekili olmanın doğal sonucu olarak karar alma mekanizmalarından uzakta olmak, insanın bazı şeyler hakkında yeterince bilgi sahibi olmasını güçleştirebiliyor.

Ama her projede Atilla beyin “AVM yapacaklar, gökdelen dikecekler, şu, bu” diyerek ön almaya çalıştığı da bir vakıa.

Lojistik merkezle ilgili iddiaların da aynı akıbete düçar kaldığını görmesi Atilla beyi biraz olsun uyandırır mı?

Sanmam!

Özellikle CHP Konya teşkilatları içinde Atilla beyin tekrar vekilliğe aday gösterilmeyeceğine ilişkin dedikodular alıp başını gitmiş, 7 il yöneticisinin aday olma umuduyla yönetimden istifa etmiş olması ortadayken bunu düşünmek pek olası değil.

Atilla beyin muhalefet etme usulünün CHP’ye herhangi bir şey kazandırmadığı ayan beyan ortaya çıktı.

CHP’de ön seçimin tüm üyelerin katılımıyla yapılacağına ilişkin bir de duyum bize gelmiş durumda.

Öyleyse biz de Atilla beye bir vatandaş olarak bir soru önergesi verelim:

-Yukarıda izah ettiğimiz biçimiyle, CHP Konya içinde bir kaynaşmanın vuku bulduğu, bu çerçevede sizin tekrar aday gösterilmeyeceğinize ilişkin bize ulaşan bazı bilgiler var. Doğru mudur?

-Numune Hastanesi ve Konevi Şehir Merkezi projeleri öncesi iddialarınızı neye dayanarak ileri sürmüştünüz? O iddiaları size ulaştıran kaynaklarınızın güvenilirliği hakkında nasıl bir karara vardınız?

-Lojistik merkezin Karaömerli Köyüne taşınacağı şeklindeki iddianızın kaynağı nedir? Her arsa alış verişi sonrası bu iddianızı tekrarlayacak mısınız? Arsa alışverişleri doğrudan Lojistik merkezi ilgilendirmeyen, daha değişik ve kamuya açık imar faaliyetleriyle ilgili olabilir mi? Verdiğiniz soru önergeleri ile kamuyu aydınlatmak yerine, kamunun doğru bilgi alma kanallarını tıkadığınızın farkında mısınız?

-Yaptığınız muhalefetin partinizin oy oranlarına katkısı nedir? Konya ile ilgili projelerde öne sürdüğünüz gerekçelere halkın inanmadığını gördüğünüz halde hâlâ aynı minvalde siyaset yapmayı sürdürmek partiniz adına aymazlık değil midir?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR