Uğur Özteke

Uğur Özteke

Fatma Başkan’ın bilinmeyen tasarrufu

Fatma Başkan’ın bilinmeyen tasarrufu

Geçtiğimiz hafta bölge ve şehir merkezi olarak büyük ölçüde “beyaz örtünün” esaretine girdik. Konya olarak uzun yıllar yaşamadığımız ama çocukluk yıllarını hatırladığımız karı, donu gördük. Tabii bu mevsim şartlarına çok yönlü bakmak ve iyi, hatta doğru analizler yapmak gerekiyordu.

Haber merkezimize vatandaşlardan çile ve kahır, belediyelerden de olağanüstü çalışma haberleri geldi.

İşte o yoğun karın ikinci akşamında Anıt bölgesinde giderken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru hanımefendinin ışıklarının yandığını gördüm. O günde Meram Belediyesi’nden Fatma Hanım’ın “gece kar içtiması”nın fotoğrafı gelmişti. Bizimki muzurluk ya. “Hadi Başkan müsaitse bir selam verelim” dedik. Kata çıktığımız zaman Başkan mesaide idi. Hatta Bitlis’ten gelen bir bürokrat ile görüşme yapıyormuş. Yine öğrendik ki Başkan biraz sonra akşam yemeğini de belediye de yiyerek çalışmasını sürdürecekmiş. Başkan’ın makamında bir süre Meram’ı konuştuk. Fatma Başkan seçime girmeden sütunlarımızda bir şeyleri paylaşırken şöyle bir ifadede bulunduğumu hatırlıyorum “Fatma Hanımı iyi izleyen. Tarih buna şahittir. İddialı bir bayan her zaman etkili ve de tehlikelidir. Şahsen ben korkarım”… gibi bir şeyler yazmıştık.

Fatma Hanım o karda kışta gecenin bir yarısında A takımı ile tam kadro çalışıyordu. Bu çat kapı davetsiz görüşmede bir küçük detay daha öğrendik. Fatma Hanım göreve geldiği günden bu yana personel sayısını artırmamış. Makama oturduğunda belediyede bin 100 personeli varmış o akşamda yine bin 100 personeli vardı…

Bunu niye paylaştık? Malum Başbakan Davutoğlu hükümetin ve ülkenin önümüzdeki yıllar için tasarruf politikasını açıklamıştı. Fatma Hanım bu işe çok önceden başlamış. Helal olsun. Ne diyelim.

SAMİ ALDUR, MERAM’IN

ÖZEL KALEMİ OLMUŞ

Meram’da Refik Tuzcuoğlu Başkanlığı döneminde Başkan’ın A takımından çok kaliteli bir dostumuz vardı Sami Aldur. Sami kardeşimiz daha sonra Refik Başkan ile Kayseri’ye gitti ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalıştı. Daha sonra Selçuk Üniversitesi’ne geçen Sami kardeşimizi başkanın makam katında Özel Kalem müdürü olarak görünce hem şaşırdık hem de mutlu olduk.

UĞUR BAŞKAN’IN YÜZÜ

KAR YANIĞI OLMUŞ     

Madem bugün köşe yazımıza başkanlardan girdik Selçuklu ile devam edelim.

Aslında Selçuklu; bölgesindeki hastaneleri ve sanayileri ile karda en çok gündeme gelen ilçelerimizin başında idi.

Mesela Şafak Caddesine greyderin girmediğini gören ve girmeyeceğine inanan esnaf kendileri greyder kiralayarak yollarını açtırmışlardı.

Ama perşembe sabahı Başkan ile karşılaşan personel şok olmuştu. Çünkü Başkan Uğur İbrahim Altay’ın yüzü gece ve gündüz başkanın çalışmaları bizzat yönetmesi ile kar yanığı olmuştu ve görenleri şok ediyordu.

Uğur Başkan da dört saatlik bir uyku ile geçtiğimiz haftayı tam mesai yaparak geçiren şansız isimlerdendi.

Şimdi Tahir Başkan ve Mehmet Hançerli Bey ile ilgili bir şey diyemiyoruz. Çünkü yeni bir bilgi ve duyum almadık.

Ama inanıyoruz ki onlar da olağanüstü günler yaşadılar. Elbette vatandaşın tümünü memnun etmek mümkün değildi. Neden mi? Çünkü vatandaş da haklıydı belediyelerimiz her yerde aynı hız ve tempoda değildiler.

Mesela Feritpaşa Mahallesi Manolya Konakları’nın bulunduğu sokakta günlerdir alınmayan çöplerin hali gibi.

foto-014.jpg

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kırma dostun kalbini onaracak ustası yok, soldurma gönül çiçeğini sulamaya ibrik yok.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Her ortamda şükretmeyi öğrendiğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR