Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bahtsız Bedevi ve Çöldeki Kutup Ayısı

Bahtsız Bedevi ve Çöldeki Kutup Ayısı

Emniyet Müdürümüz Sayın Hüseyin Namal Bey’in trafik haftası etkinlikleri içerisinde yaptığı açıklamaları satır satır saklıyorum.

Mesela bu satırlar içerisinde Sayın Müdürüm, “Konya’da ölümlü ve yaralamalı kazaların yüzde 36,67’sini bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin karıştığı kazalardan oluşmaktadır” demiş. Vallahi de billahi de öyle doğru bir söz ki. Hatta çok az bile. Rakamı bilmem ama bunlar resmi kayıtlara giren rakamlar. Onun için de şahsen bu rakamların yüzde 37’nin üzerinde olduğuna inanıyorum. Dahası iddia ediyorum.

Yakında bu bisiklet ve motor kazaları ile öylesine ilginç bir görüntü yaşadım ki bunu sizlerle paylaşmak isterim. Çünkü hani biz kendi çapımızda yırtınıyoruz ya, insanlar bunlara gülüp geçiyorlar. Yönetenler inanmıyor ya da kızıyorlar. Ancak yaşandığı zaman kabulleniyorlar.

İki ya da bilemedin üç hafta oldu. Bir akşam saat 20 suları idi. Sivaslı Ali Kemal Caddesi’ne çıkan ara yolda bir telaş gözüme ilişti hemen oraya doğru koştum. Bir trafik ekibi iki ambulans vardı. Demek ki büyük bir olay var dolayısıyla da haber var diye yine kalabalığa burnumu soktum.

Olayı önce anlayamadım. Çevredeki meraklılara defalarca sordum. Olayı ve yaralıyı görünce de elimdeki küçük cep telefonlu fotoğraf makinesini hemen cebime sokuverdim. Çünkü bunun haberlik bile bir yanı yoktu.

İki ambulans ve polisi alarma geçiren kaza farları yanmayan bir motorlunun, yine karanlıkta hiçbir işareti olmayan kağıt toplayıcı gence çarpması idi. Ortada da iki yaralı vardı. Bu bahtsız bedevinin çölde kutup ayısı hikayesi ile nasıl da güzel örtüşüyordu değil mi?

…………….

Bakın bu fotoğrafı da dün gazeteye gelirken sabah saat 8 sularında Meram Yaka Yolu’nda çektim.

20140509_081512.jpg

Hadi o kaza gece karalığında olmuştu. Peki hafta içerisinde mesai saatinde plakası dahi okunmayan bu araç sürücüsü bu cesareti nereden ve nasıl buluyordu?

Uluırmak’tan, Real’in arkalarından, Ereğli yolundan filan söz etsek amenna diyeceğim. Allah rızası için Konya’nın göbeğinde sözün ona en kültürlü sosyete caddesinde Meram Yeni Yol’da üniversite öğrencisi kızların dahi farları yanmayan akıllı bisikletlerle gece yarıları yolun ortasında nasıl tehlike saçtığını bir bilseniz.

Bu iş eğitimle, insanlıkla filan olmayacak. İşimiz dualarda. Siz dikkat edersiniz kaçarsanız, ama biri gelir size vurursa, ya da Meram Yeni Yol’da daha bisikleti bile adam gibi sürümeyen bir sağa bir sola yalpa yapan bisikletli bayana çarparsanız işte o zaman ayıklayın pirincin taşını…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kurallara korktuğumuz için değil inandığımız için uyarsak ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR