Uğur Özteke

Uğur Özteke

BAKAN VAR, VEKİL YOKMUŞ…

BAKAN VAR, VEKİL YOKMUŞ…

İlk cemrenin ardından beklenen yağışlar ve biraz serinleyen havalarla bahara doğru adım adım gidiyoruz. Çok şükür.

Bugün bizim dahi atladığımız ama siz değerli ve dikkatli okurlarımızın gözlerinden kaçmayan konuyu da bugün sizlerle paylaşacağız ve özür dileyeceğiz.

Önce güzel bir gelişmeden bahsederek başlayalım.

Geçtiğimiz hafta bir eğitimcimizin şu fotoğrafı çekerek,

 

foto-1-572.jpg

 

O zaman bizimle paylaştığı “Bu yol Kurtuluş Mahallesi Çığır Sokak. Buradan Kurtuluş eski demiryolu geçidinin yanından Aydoğdu’ya giden yol yani demiryolunun yanından giden yol ve bu direğin olduğu yolun ortasındaki direk var. 30 metre sonra Çeçenistan Caddesi… Direk ortada duruyor” dediği durumu sizlerle paylaşmış dolayısıyla da yetkililere durumu iletmiş idik.

Aynı abimiz önceki gün akşam şunları yazıyordu;

“Abi teşekkürler. Direk yolun ortasından kaldırıldı. Rabbim kaleminize kuvvet versin.”

…………..

Amin abicim amin Allah’ta sizlerden razı olsun.

AK PARTİ’NİN ADAYLARI

SANAYİ ODASINDA

Bir sanayicimiz geçtiğimiz gün şöyle bir notu bizimle paylaşıyordu;

“Dün akşam Sanayi Odası aylık bilgilendirme toplantısı vardı. Aselsan Başkanı ve yönetim kurulu da teşrif etiler. Tabi bunlar katılmadan Ak Partinin üç ilçe belediye başkan adaylarımız da kendilerini tanıttılar. Hepsi heyecanlı ve azimli idi ama burada bir aday genç arkadaşımız konuşurken bence büyük gaf yaptı.

Cümle şuydu “Biz zaten kazanacağız ama Genel Merkezin oyların artırmaya çalışıyoruz” diye Konya sanayicilerine hitap ediyordu. Kürsüden inerken bir isteğiniz, sorunuz var mı diyemedi?...

HER YERİN YEMEĞİ

ÇÖPE ATILMAZ İŞTE

Samimi vatandaşın gözünden hiçbir şey kaçmıyor. Aslında vatandaş memleket meselelerinde de her şeyi biliyor ama Reis’e olan güveni Allah’tan tam. Bir okurumuz bize buradan Selçuklu Belediyesi’nden Beyhekim Mahallesi Şafak Caddesi'ndeki Mümine Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nun önüne büyük çok konteynırı istiyordu. Önce “Peki” dedik niye yazmayalım ki?

Nasıl olsa münasip bir yer ise ve gerekiyorsa Selçuklu Belediyesi oraya anında en modern çöp konteynırını koyar. Vatandaş yazdıklarında ısrarcı olunca biz ilk başta telaşeden atladığımız konuyu tekrar yazdı.

Bu yurt TÜRGEV’e aitmiş. Ve vatandaş ısrarla bir kez daha “Atık yemekler çöpe poşetlerle atılırken görevli bayanlar tarafından yemekler yerlere dökülüyor ve çok kötü görüntü ve koku oluşuyor dolayısıyla çevreyi kirletiyorlar. Asıl sorun bu yemek artıkları niye çöpe dökülüyor da değerlendirilmiyor. Fazla yemekler niye gariplere ihtiyaç sahiplerine verilmiyor” diyordu.

TÜRGEV yöneticilerinin bu konuda bundan sonra daha hassas olacaklarına inanırken Selçuklu Belediyesinin konuyla yakından ilgileneceğini biliyoruz. 

AK PARTİ’lNİN KARİZMA YOK OLMUŞ

ÇOK MU? BİZİMKİ DE OLMUŞ YAAA….

Bir partili iş adamımız iki gün önce bizim gazetenin fotoğrafını da çekerek şunları yazıyordu;

foto-2-470.jpgfoto-3-324.jpg

“Uğur abim hayırlı günler. Karizma dün yok oldu, SKM açılışında bir tane Konya vekilimiz yoktu. Eski Anavatan Partisinin son dönemi gibi halkımız olmayabilir ama bizim vekillerimiz olmayınca bizler de asıl olan biziz diyerek kendimizi avuttuk.

Uğur İbrahim Başkanım bile çok sevmedi manzarayı. Duruşundan ve her halinden Başkanın durumu da belli oluyordu. Ama oy kaybı çok olacak şimdiden senaryo hazır MHP bize çalışmadı diyecekler. Selam ve dualarla Allah’a emanet ol güzel abim saygılar...”

………………..

Evet biz bu detayı görmemişiz.

Biz atlamışız.

Ama vatandaş atlamaz.

Okur asla af etmez.

Hele bizim PUSULA’nın AK Partili samimi okuru konu AK Parti bile olsa gerçeği samimi bir şekilde dile getirir.

SKM açılışına gelmeyen vekillerin durumunu bilmem ama en başta ben bu detayı atladığım için kendimden utandım.

Sizlerden özür dilerim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan kötülüğe kilit, iyiliğe anahtar olamıyorsa ha varmış ha yokmuş ne fark eder?

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Açık Cezaevi önünden İstanbul Caddesine kadar sağlı sollu uygunsuz ve yasak park olayına köklü bir çözüm getirebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR