Uğur Özteke

Uğur Özteke

BAKIN MUSTAFA KAVUŞ, NASIL DA DOĞRUYU SÖYLEMİŞ

BAKIN MUSTAFA KAVUŞ, NASIL DA DOĞRUYU SÖYLEMİŞ

Bugün üç ayrı okurumuzun bize gönderdiği konuyu sizlerle paylaşacağız. Çünkü her üçü de sizi, bizi yani Konya’yı ilgilendiriyor.

Önce okurumuz Osman Bey’in geçtiğimiz hafta bizimle paylaştığı Numune Hastanesinden sağlık raporu alırken zorlanması ile ilgili konuya değinelim.

Gerçi o gün yazının çıktığı gün Mehmet Uçar rumuzlu okurumuz şöyle bir yorum yapmıştı;

“Uğur Bey keşke Numune Hastanesindeki raporlar geç alınıyorla ilgili mesajı kurumdaki yetkililerle görüşüp de yazsaydınız. O çilekeş dediğiniz vatandaş çok rahat ve en kısa zamanda, Konya’da en hızlı şekilde Numune Hastanesinden rapor almaktadır.

Heyet saat 1.30’da başlamakta ve en geç hastaların eline raporlar saat 4.30’da teslim edilmektedir.

Günde ortalama 90 -100 rapor çıkartan bir kuruldan saat 1.30’dan 4.30’a kadar raporunu teslim alabiliyorsa teşekkür etmeli. Bazı haberleri yaparken kurumla görüşmenizde gerçekten fayda var…”

………………..

Mehmet Bey şimdi Numune Hastanesinin en yetkilisi isminin dün bize göndermiş olduğu konu ile ilgili resmi açıklamayı yayınlıyoruz. Ama lütfen bir empati yapar mısınız? Bir vatandaşın bir okurumuzun bizimle paylaştığı her konuyu her sıkıntıyı konunun muhatabına sorarsak sıkıntı nasıl çözülür? Sorunlar nasıl çözülür?

Biz vatandaşlarımızın gözü, kulağı, sesi olarak sorunu kimseye hakaret etmeden, çarpıtmadan olduğu gibi aktaracağız. Kurum ya da kuruluşlar da eğer eksik ya da yanlış varsa bizi bilgilendirecekler. Biz de o resmi bilgiyi de olduğu gibi kamuoyuna aktaracağız.   

İşte Numune’nin en yetkili ismi konu ile ilgili şu bilgiyi bizimle paylaşıyordu;

“Hastanemizde hastalarımız için talepleri üzerine, mevzuat gereği ve hekim görüşü v.b. durumlar da muhtelif raporlar düzenlenmektedir.

1.Sağlık Kurulu Raporları:  Hastanemizde her gün heyet toplanmakta ve sağlık kurulu raporları düzenlenmektedir. Heyete giren hastalarımız aynı günün sonunda da raporlarını alabilmektedir. Aşağıda hastanemiz sağlık kurulundan alınabilecek rapor türleri sıralanmıştır.

a. Genel Sağlık Kurulu Raporları, yurt dışına çıkış (Yurt dışında öğrenim için), memuriyet için, işe giriş için, özel güvenlik görevlisi olmak için (silahlı- silahsız), üniversiteye kayıt için, evlat edinme - koruyucu aile olmak için, T.C. Vatandaşlığına geçmek için, silah ruhsatı (silah tamir ruhsatı), yivsiz av tüfeği ruhsatı, infaz ve koruma memurluğu, araştırma ve öğretim görevlisi, tahlisiyeci, hâkimlik, gemi adamı, gümrük muhafaza ve orman muhafaza memurluğu, ağır ve tehlikeli işe giriş, polislik için, huzurevi ve yaşlı bakımevi, öğretmenlik, mesleki çıraklık eğitimi ve staj için, yurtta (pansiyonda) kalmak için,

-Durum Bildirir Raporu

-Akülü tekerlekli sandalye

-Adli ve resmi işlemler için,

b. Engelli Sağlık Kurulu Raporları

-Evde Bakım, Engelli Kimlik Kartı, 2022 sayılı yasa (Maaşı için), Vergi indirimi, Sosyal Yardım, Transfer amaçlı araç (ÖTV indirimi), İstihdam, Özel Eğitim, Özel Tertibatlı araç

2. Tıbbi Malzeme Raporları, havalı yatak, işitme cihazı (pil), manuel tekerlekli sandalye, ortopedik malzemeler, solunum cihazları

3. İlaç Raporları,

4.İstirahat Raporları

Genellikle tüm hastalarımızın rapor işlemleri gün içerisinde tamamlanmaktadır. Ancak zaman zaman teknik sebepler nedeni ile (SGK ve hastane otomasyon sistemi arasında yaşanan iletişim sıkıntıları, hekimlerimizin tamamının merkez yerleşkesinde bulunmaması, elektronik imzalama sürecinde yaşanan teknik sıkıntılar gibi) aksamalar yaşanabilmektedir. Yaşanılan aksaklıkların kurumumuz Hastane İletişim Merkezi veya kurumumuza bildirilmesi halinde de en kısa sürede sorunun çözüme ulaştırılmaktadır.”

…………….

Bu değerli ve başarılı bürokratımıza hassasiyeti ve duyarlılığı için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Eğer bize yazan okurumuz son bölüme rast geldi ise her şey ve çok net olarak da anlaşılmış oluyor.

VATANDAŞI ÜZEN KONU BAŞKA İMİŞ?

Bir okurumuz Erol Bey ise önceki gün çok farklı bir konuya canını yakan inciten sorununu samimi bir şekilde bizimle şöyle paylaşmış;

“Sevgili Uğur abicim seni yine rahatsız ediyorum ama konu önemli, insanların faturayı yatıracak parası yok seçim yatırımı yapılıyor.

Sosyal yardım alan ailelere ayda 80 TL elektrik desteği bu hafta başlıyor.

foto-1-568.jpg

Hasta ihtiyar çalışamaz engelli insanlarımıza bir şey söyleyemeyiz ama savaş var diyerek gelen Suriyeli kardeşlerimiz var ya 18 yaşında 40 yaşında taşı sıksa suyunu çıkarırlar. Bunlara sosyal yardım veriliyor onlar da bizlerden rahatlar. Nereye giderseniz bakın onların yanında bizler ülkemizde yabancı olduk her şey bedava işyeri açacak vergi yok, oda kaydı yok, yazar kasa yok.

Bakın etrafınıza 5 sene olmuş gelenlerin 6 tane çocukları var ne hikmetse savaştan kaçmışlar bu gidişle güzel ülkemiz yakında Suriyelilere, yabancılara kalacak.

foto-2-467.jpg

Bugün elektrik faturasını okumaya gelen arkadaşa sordum “okuma bedeli ne kadar?” diye faturanın yüzde onu abi dedi. Ben o zaman koptum.

Aşağıda sana fatura bilgilerini de atıyorum güzel abim. Bir de vatandaş, hesap soran çıldıran birinin görüntüsünü atıyorum. Ben de hakkımı helal etmiyorum abi. Faturayı sana zahmet bir incele kaç çeşit vergi var.

İnsanları bu hale getirenler utansalar insanlara eziyet etmezler bu taraf öyle de geçecek böyle de. Ama öbür dünyada bizleri tek ayaküstünde beklesinler inşallah.

Bu konu hepimizi yakından ilgilendiriyor köşende yazarsan diye sana yazdım güzel abim hakkını helal et.”………..

 

…………….

Bizim tüm okurlarımıza ve dostlarımıza hakkımız helali hoş olsun. Bu Suriye meselesi biraz sıkıntılı. Sıkıntıyı zaten şehrimizde AK Partili yöneticiler de biliyor. Ankara’daki devlet büyüklerimiz ise çok daha iyi biliyorlar. O yüzden biz cahiliz. “Büyüklerimiz ne diyorsa doğrusu odur” diyoruz.

DEMEK Kİ MUSTAFA KAVUŞ DOĞRU ADAMMIŞ

Yazımıza başlarken söyledik. Bugün üç konuyu gündeme getiriyoruz üçü de okurlarımızdan. Sanayici ve şehrin sayılan sevilen büyük abilerinden bir abimiz önceki gün yazdı. Abimiz şöyle diyordu;

“Meram Belediye Başkan Adayı Sayın Mustafa Kavuş Bey, Çomaklı’da vatandaşlara toplantı yaparken, kendisini dinleyen partililer ve vatandaşlar doğal gaz isteğinde bulunmuşlar. Mustafa Bey de bu konuda size şimdiden böyle bir söz veremem demiş. Bence Sayın Başkan adayı halkın yüzüne doğruyu söylemiş. Kimse kusura bakmasında doğal gazın orada ne işi var?

Kaşınhanı’na köprüler yapmışlar gelip geçmek için. Tren yolları yapılmış, alt geçitler yapılmış bunlara sizler gazeteci olarak hiç baktınız mı acaba? Bu mühendisleri bildirseler de rekorlar kitabında yerlerini alsınlar… (!)”

………….

Oraya doğal gaz gider mi gitmez mi? Bilemem. Alt geçit üst geçit mühendislik harikası mı? Onu da bilemem. Abimizin bizi uyarması ile bildiğim ya da bir kez daha anladığım ve gördüğüm konu Sayın Kavuş seçmenine seçim öncesi doğruyu, söylenmesi gerekeni söylemiş. Ben işin burasındayım.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Üzüleceğiz ama hayatın devam ettiğini unutmadan. Sevineceğiz ama sevindirilmeye muhtaç olanları hatırlayarak

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Semt pazarlarında çilekeş pazarcılarımız pazar alanlarının dışına taşarak zaten sıkıntılı olan trafik akışına engel olmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR