Uğur Özteke

Uğur Özteke

Başkanlarımızı seviyorum

Başkanlarımızı seviyorum

Bugün iki farklı bölgemizden bir Meram’dan bir Selçuklu’dan iki güzel örnek ile söz etmek istiyorum.

BAŞKAN FATMA TORU’YU YÜREKTEN KUTLUYORUM

PUSULA TV’de UĞURLU GÜNDEM olarak yaklaşık bir aydır Meram Belediyesi’nin 80 BİNDE DEVRİ ALEM parkında canlı yayın yapıyoruz. Konuklarımız Belediye Başkanlarından rektörlere, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Başkanlarından örnek eğitimcilere sanayicilere kadar şehrin hep başarılı isimlerini burada Pelit Kafe’de konuk ettik.

Bu vesile ile de burayı gezen yerli yabancı turistleri öğrencileri izliyorduk.

Dün bir baktık ki konukların çocuklarımızın başlarında şapkalar.

foto-1-335.jpg

Meram Belediyesi logolu şapkalar.

foto-2-296.jpg

Şu aşırı sıcaklarda güneşin altında burayı gezen insanları düşünerek kendilerine bu tür bir hizmeti şehir merkezinde ilk defa gördüm. Başka yerlerde varsa onlardan özür dilerim benim cahilliğime bilgisizliğe bağlayın.

foto-3-198.jpg

Ama bu vesile ile insanlarımız çocuklarımız adına Fatma Başkanıma ve ekibine bir teşekkür etmek istedim.

UĞUR BAŞKAN BENİM ADAMIM (!)

Dün sabah saat 9’a gelirken Sille Barajında idim. Başkan Uğur İbrahim Altay ve ekibinin yıllardır verdikleri mücadelede sadece belli bir kesim artık gün yüzüne çıkmıştı. Buradan iddia ediyorum bu projeye başkan “tamam” dediği zaman Konyalının, Konya’ya gelenlerin yerli ve yabancı insanlarımızın göz bebeği yepyeni bir penceresi olacak.

Bu baraj ve çevre düzenlemesi pek çok yerin pabucunu dama atacak.

5 bin yıllık kültür vadisinin yeniden küllerinden doğması için çırpınan Uğur İbrahim Altay Bey’in ve Sille bölgesinin nefes almasını sağlayacak.

Neye Başkan’ın programı 9.30’da başlayacaktı. Burada belli bir yere kadar kendi aracınız ile gidiyorsunuz. Daha sonra sizi görevliler konaklayabileceğiniz çay kahve ya da yemek yiyeceğiniz bölgeye bizim golf arabaları diye bildiğimiz özel araçlar ile taşıyorlar.

Buraya giden ilk üç dört gazeteciden birisi olduğumuz için bizi sağ olsun Başkanın Özel Kalem Müdürü genç dostumuz İsmail Aydın kardeşimiz götürdü.

foto-4-126.jpg

Sabahın sessizliğinde ortam ve manzara tek kelime muhteşemdi.

foto-5-071.jpg

Dağlar, ağaçlar ve barajın nefis manzarası.

Etkilenmemek elde değildi.

Hatta kimse gelmeden dostlarımız Fatih Kürkçü ve Hakan Atçeken, Kanal 42’den Hasan Güden ile baraj manzaralı çay sohbetinde ortamdan o kadar etkilendim ki çevredeki dağların tepelerin tamamen ağaçlarla kaplandığı hayal ederek kendimi Slovenya’daki Bled gölünü seyrediyormuş gibi hayal ettim.

Neyse daha sonra Sayın Başkan Uğur İbrahim Altay, Başkan Yardımcıları Furkan Kuşdemir, Ziya Yalçınkaya, Ahmet Pekyatırmacı, Şükrü Koyuncu, Zeynep Altınsoy, Murat Can, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bilgiç ve daha isimlerini yazamadığım üst düzey bürokratlar.

Yani Başkan her zaman olduğu gibi ekibi ile tam kadro hazırdı.

Bizim meslektaşlarımızın da bu davete ilgisi büyüktü. Bizim basın ordusu ve belediye ekibi baraj manzaralı kahvaltıya başlayınca bizde bizin canlı yayın konuğumuz olan Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş hocamızı bekletmemek için müsaade alıp barajdan ayrıldık.

Biz Cumhur Reis ile canlı yayına başlamadan bazı gazeteci dostlarımızın suya gömüldüklerinin fotoğrafları geldi (!)

FOTO 6foto-6-033.jpg

Ve Sayın Başkan bu arada hem bizim ıslanan ekibi kurtarmış hem de “NAZAR DEĞDİ” demiş.

Değer tabii başkanım sen bu işe ömrünün belli bir bölümünü verdin. Hâlâ çırpınıyorsun. Hâlâ aklın burayı gönlüne göre tamamlayabilmekte. Hem sen nur içinde yatsın rahmetli Erbakan Hoca’nın Konyalının 50 yıllık deniz özlemeni gidereceksin sonra da nazar değdi diyeceksin. Değer vallahi de değer billahi de değer. Bu nazar, bu göz adamı devirir başkanım.

Ama Başkanım ben seni çok seviyorum.

Bir kez daha gördüm ki sen de beni çok seviyorsun.

Biz kahvaltı yapmadan iki demli çayı içip oradan ayrılırken laf olsun diye bile “Kal abi bari şunlardan birer lokma al” demedin J))).

Çünkü biliyordun ki o suya girenlerden ve ıslananlardan birisi de biz olacaktık. Belki de en yaşlısı biz olduğumuz için ıslananların ilki biz olacaktık. Sonra kurtar bizi bu milletin dilinden.

İşin esprisi bir yana bizim arkadaşlar da bizim gibi suya olan özlemleri ile bir anda kendilerini kaybedip iskeleye dalmışlar. Normalinde 6 kişilik olan iskeleye aynı anda 10’nun üzerinde insan çıkarsa ne olacak? İşte böyle olacak tabii. Islanan arkadaşlarımıza da bu vesile ile geçmiş olsun diyoruz.

foto-7-018.jpgfoto-8-009.jpg

 

Tabii böylesine küçük ve sulu bir kaza yolun başında daha tanıtım faslında bizim başımıza geldiği için şükürler olsun.

Tekrar genel anlamda bugün için baraja ve çalışmaya bakarsak burası 5 yıldız 10 numara bir yer. Tüm çalışmalar tamamlandığı zaman Uğur Başkan şehre kazınamayacak bir imza daha atmış oluyor.

Biz tüm Başkanlarımızın yöneticilerimizin iyi niyetli ihlaslı şehrini ve vatanını seven idealist isimler olduğuna dün bir kez daha şahitlik etmiş oluyorduk.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Niye kederlenirsin? Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olmaz. Yüzük olmak isteyen taş ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kampüs yolunda yayalar yaya üst geçitlerini kullanmaktan bıkmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR