Uğur Özteke

Uğur Özteke

Başmüdür Şükrü Yaman, MEDAŞ ve Mevlüt Uluçamlıbel

Başmüdür Şükrü Yaman, MEDAŞ ve Mevlüt Uluçamlıbel

Dün yağan rahmet ile bugün yazacağımız tüm çirkinlikleri biz de akıttık ve çöpe attık. Ve bugün hayırlı yağışlar olsun dileklerimizle birlikte birbirinden ayrı üç güzel konuyu sizlerle değerlendireceğiz.

EMNİYET’İN YENİ BAŞMÜDÜRÜ ŞÜKRÜ YAMAN

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Konya’mızda da yani Emniyet Teşkilatı’nda da sık sık yaşanan görev değişiklikleri ile bizim de başımızı döndürdü. Biz bu halde isek normal vatandaş ne yapsın değil mi? 

Neyse bizde PUSULA Yayın Grubu olarak yeni Başmüdürümüz Sayın Şükrü Yaman Bey’i ziyaret ettik. İlk kez müdürümüz ile görüşme daha yakından olma ve içten samimi sohbet ile tanışma faslını gerçekleştirdik.

Elbette gazeteci olarak gecenin bir yarısı o ilk atamada Şükrü Yaman ismini duyunca her yere haber salıp “Polis Başmüfettişi Şükrü Yaman kimdir, necidir?” diye naçizane araştırmaya başlamıştık. Ankara’dan Kastamonu’ya kadar tüm dostlara kendi çapımızda sorup soruşturmuştuk.

Amma illaki yüz yüze görüşeceksiniz ve ilk intibayı alacaksınız.

O gün Emniyet’ten ayrılırken şehrimiz adına da kendimiz adına da çok mutlu idik.

Çünkü bilgi olarak aldıklarımızın üstüne şimdi “Jilet gibi, genç, iddialı, yaşının çok üstünde olgun, eleştiriye açık, polisin olabileceği kadar şeffaf ve de çok sıkı bir istihbaratçı Şükrü Müdür şimdi Konya polisinin başında” idi.

40 yıldır Konya, Ankara ve İstanbul’da gazetecilik yapmaya çalışan bir basın mensubu olarak halk tabiri ile polis konusunda da “Bir kulağımızın arkası kaldı” bile demiyorum. Çünkü polis kulağımıza bile sopasını sokmuşken, şahsımızın ve şehir insanımızın en büyük güvencesi Emniyet Teşkilatının da hain FETÖ kalkışması ile sil baştan yenilenmiş olmasıdır.

İnşallah polis bizim gençlik yıllarından tutun da Türk demokrasisinin ve siyasetinin değişimleri ile sürekli gelişiyor ve yenileniyor. Yeter ki bu hızlı gelişim insani, temiz ve de vatan millet için olsun. Geri kalanından sıkıntı yok zaten.

Tam bu noktada bir hakkı da teslim etmek gerekirse Konya polisi son FETÖ olayında istihbaratından KOM’a, ahlak polisinden mali şubesine kadar darbe girişiminden bugüne Emniyet Teşkilatının en başarılı birimi olarak damgasını vurmuş ve kendisini ispatlayarak adalete 1 numaralı FETÖ iddianamesinin alt yapısını sunmuştur.

Konya ve Konyalılar olarak her günün ardından geceye artık çok daha daha huzurlu ve rahat girmekteyiz şükürler olsun.

MEDAŞ “VURUN ABALIYADAN GÜNAH KEÇİSİNE TÜM KATEGORİLERİ AŞMIŞ”

Dün sabah MEDAŞ’ın başta Genel Müdür Erol Uçmazbaş, Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran ve genç ekibin 2016 değerlendirmesine katıldık. Hatta ANMEG’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer abimiz ile de yan yana idik.

Allah hayırlara getirsin son günlerde Ahmet abimiz ile fazla yan yana olmaya başladık (!). Zaten bu da hemen dikkat çekmiş olacak ki bizim Ferit lafı yapıştırdı “Ak saçlılar ile ak sakallılar” deyiverdi. Bu sözden bütün salon alacağını aldı…

MEDAŞ ilk özelleştiği günden bu yana dahası özelleşmeden öncede kendi lüzumsuzluğumdan dolayı hem bu işin içinde oldum. Bunun en canlı şahitleri yani bizi bilgilendiren insanların başında da dönemin Ticaret Odası Başkanı Sayın Hüseyin Üzülmez ile yine o dönemde İTTİFAK Holding’in başındaki Sayın Seyit Mehmet Buga abilerimizdi.

MEDAŞ özelleşirken Konya bu işte vardı. Sonra klasik “Konya çukuru, paça çekmeler” bu güzel fırsatı kaçırdı ve MEDAŞ Cengiz Holding ve ALARKO’nun ortaklığına geçti. Biz yine Konya olarak “istediğimizi görür istemediğimize gözümüzü kapatırız” yapımızda basınından sanayicisine, iş dünyasından yerel siyasetçilere MEDAŞ’ı Genel Müdür Erol Bey’in dediği gibi “Günah keçisi” yaptık. Her fırsatta bilip bilmeden MEDAŞ’a çakarak “Vurduk…”

Yani işimize gelince ALARKO dedik, işimize gelmeyince CENGİZ Holding’i görmedik.

Ve bu sermaye gerçeğine tek gözle baktık.

Gelinen noktada ilk Genel Müdür Önder Kazazoğlu’ndan bugüne kurum her birimindeki akıllı zeki ve çalışkan isimlerle bugüne geldi.

Haberlerimizde okuyacaksınız MEDAŞ Konya’ya hizmeti tam 7.5 katına çıkarmış. Hatta Konya’ya KOSKİ ile hizmet veren en büyük kurummuş. 

Biliyorum şimdi sade vatandaş da biz de yine MEDAŞ’ı eleştireceğiz. Niye çünkü elektriğe para veriyoruz ya, canımız gidiyor!!!

Bu da MEDAŞ’ın kaderi olsa gerek. Ama dün Dedeman Otel’den ayrılırken MEDAŞ’ın nereden nereye geldiğini bire bir görüp Konya’mız adına mutlu idik.

BİK MÜDÜRÜ MEVLÜT ULUÇAMLIBEL

Yerel basının çilekeş isimlerinden bir dönem İHA İstanbul’da yan yana çalıştığımız Mevlüt Uluçamlıbel BİK Aydın Müdürü olmuş. Bu atama değerli kardeşimize ve ailesine hayırlı uğurlu olsun inşallah

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Edep döküntüIeri aItın döküntüIerinden daha hayırIıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kadın sürücüler ısrar ve inatla normal seyir hızının çok altında en sol şeridi işgal etmekten vazgeçtikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR