Murat Baydar

Murat Baydar

Beşiktaş mı? Hadi canım sende ve Çaykur Rizespor

Beşiktaş mı? Hadi canım sende ve Çaykur Rizespor

Torku Konyasporumuz 32.haftanın kapanış maçında Ankara Osmanlı Stadı’nda Beşiktaş’a konuk oldu, son iki haftada Beşiktaş’ın aldığı iki beraberlik yüzünden 20 bin kişilik stadyumda 7000 kadar  Beşiktaş ve 400-500 kadar da Konyaspor taraftarı vardı.

Konyasporumuz maça iyi başladı ve maçın sonuna kadar da hiçbir zaman Beşiktaş’tan aşağı bir oyun sergilemedi.  Beşiktaşlı oyuncular maç başlamadan önce birbirlerine sarılmışlar ve bu maçı kazanmak için ant içmişlerdi, ancak Konyasporumuzun kolay yutulur lokma olmadığını çok geçmeden anladılar. Gabriel Torje’nin attığı gol Süper ligimizde 5 yıldır atılmamıştı en son Fenerbahçeli Emre Belözoğlu Sivasspor’a böyle bir gol atmıştı. Beşiktaş inanınız bitmiş ve dağılmış bir takım görünümünde lig bitse de gitsek, bu at bu yükü çekmez bir vaziyette sadece ismi ile vardı, Anadolu’nun çift başlı Kartalı Konyasporumuz, İstanbul’un Kartalı Beşiktaş’a doğru dürüst bir pozisyon bile vermedi.

Ligin ilk yarısını 17 puanla 14.üncü sırada kapatan şu anda ligden düşmesi kesinleşmiş olan son sıradaki Kayseri Erciyes’ten bile lig sıralamasında geride olan Konyasporumuzun o görünümüne hepimiz korkarak bakıyorduk ilk yarıda sadece deplasmanda  8 maçta 3 beraberlik alabilen ve dış saha  puanları baz alınırsa son sırada galibiyeti bulunmayan Konyasporumuz 2.yarıda dış saha da 3 galibiyet 2 beraberlik 3 yenilgi ile 11 puan topluyor toplamda da 14 dış saha puanı ile 16 maçta 13.sırada yer alıyor. Genelde de 44 puan ile 7.sıraya yükseliyorduk. Beşiktaş’a karşı 24 Mart 2006 da yine Aykut Kocaman hocamız önderliğinde  deplasmanda 1-0 galip gelmiştik bu aldığımız deplasman galibiyeti yine Aykut hocamızın 2.sezonunda 2.Beşiktaş dış saha galibiyeti olması yüzünden ayrı bir değer taşıyordu. Şimdi Beşiktaş maçını artık geride bırakarak cumartesi günü saat 17:00 de Konya Büyükşehir Torku Arena stadyumunda oynayacağımız Çaykur Rizespor maçına odaklanmamız gerektiğini düşünmekteyim. Daha önceki en çok puanımız 46 puanla yine Aykut Hocamızın çalıştırdığı 2005-2006 sezonuydu, o sezon 34 maçta 12 galibiyet 10 beraberlik 12 yenilgi almıştık, 39 gol atıp 43 gol yemiştik. Şimdi de 44 puanımız bulunmakta 12 galibiyetimiz var ancak beraberlik sayımız 8, galibiyet sayımızı 13 yapıp Cuma akşamı Ankara’da Gençlerbirliği-Mersin İdmanyurdu bizim gibi 7.olmak için savaşan rakiplerimizin birbirleri ile oynayacak olmasından dolayı olası bir beraberlikte Çaykur Rizespor galibiyetiyle en azından 3 puan öne geçip, hele ki Gençlerbirliği Mersin’i yenerse 7.sıralamamız garanti olacaktır.  Çaykur Rizespor maçı bu yönden de aşırı önem arz etmektedir.

Çaykur Rizespor’a karşı son yıllarda pek şansımız tutmamaktadır, ilk yarıda Rize’de oynanan maç 1-1 berabere bitmişti, geçen sezon ise Konya da Konyasporumuz 2-1 Rize’de Çaykur Rizespor 3-1 kazanmıştı, 2 sezon önce PTT 1.ligde iken Süper lige birlikte yükseldiğimiz Çaykur Rizespor’a 3-1 ve 2-0 yenilmiştik,  şimdi bir nebze olsun son üç sezonda 1 galibiyet 1 beraberlik 3 yenilgi aldığımız Çaykur Rizespor’a  karşı 2.galibiyetimizi alma zamanımız gelmiştir,  zaten Çaykur Rizespor 32.hafta da Akhisar Belediyespor’u 3-1 yenmiş ve resmen ligde kalmıştır, Balıkesirspor, Kardemir Karabükspor ve Kkayseri Erciyesspor ise PTT 1.lige düşmüşlerdir,  Çaykur Rizespor çok rahattır Konyasporumuz ise 7.cilik ve rekor puana ulaşmak için belki geçen sezon Kardemir Karabükspor’un 7.olup UEFA Avrupa ligine gitmesi gibi bir şansı elde etmesi için 7. olması gerekmektedir, bunda da en büyük gücü bu sezonun Konyada ki son maçı olması dolayısıyla ve Deplasmandaki Beşiktaş zaferi de göz önüne alınırsa stadyumu dolduracak muhteşem taraftarından alacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR