Uğur Özteke

Uğur Özteke

BİZ, BİZ OLMAZ İSEK

BİZ, BİZ OLMAZ İSEK

Ya rabbim ne olur beni ıslah et. Ne olur bana akıl fikir ve feraset ver. Beni ve bizi başımızı öne eğdirecek hatalar yaptırma….

Vallahi de billahi de çok doluyum.

Niye bu kadar doluyum? Hep sizlerin yüzünden, hep bize inanan güvenen siz gerçek dostlarımızın yüzünden!.

Ben bir şey görüyor isem siz dört beşini birden görüyorsunuz. Samimiyetimize güvenerek bunları bizlerle paylaşıyorsunuz. Biz görevimiz gereği bunların özünü değil sadece tozunu yazdığımız zaman da ortalık toz duman oluyor. Sonuçta maksat hasıl oluyor ama kötü olan biz oluyoruz.

Olsan yeter ki siz bilin Allah bilsin yeter.

Besmeleyi çekip başlayalım mı?

foto-1-393.jpgfoto-2-344.jpgfoto-3-231.jpg

 

 Bu fotoğrafları çekip bize gönderen Konya sevdalısı yürekli bürokrat abim bakın ne yazıyordu;

“Abicim burası Kültür Park’ın köşesindeki cami. Bu caminin önünde atıl durumda bulunan bir çeşme var. Bunun musluğu da yok. Nedense tarihi eser olmadığı halde böyle caminin önünde atıl durumda durmakta. Camiye girenler abdest ihtiyaçlarını caminin girişine yaptıkları çeşmelerden faydalanmaktalar. Ama niye bu atıl durumdaki çeşme orda durur bir anlam verilmemekte. Bir de Konya’nın en işlek yerinde kalıyor…”

……….

Ey büyük Allah’ım bu nasıl mantık?

Oysa bu işlerle ilgili isimler hep güzel insanlar.

Peki bu nasıl bir iştir?

Hele hele Türkiye değil dünya Konya’da.

Şehrin göbeğinde. Tarihi eserlerin hemen hemen dibinde. Üstüne üstelik hayalimizdeki kültür vadisinin içinde bir caminin önündeki çeşme akmıyor.

Ben susuyorum. Siz ne bilirsiniz onu deyin.

GAR’DAKİ 1. PERON MESELESİ

Yüksek Hızlı Treni Konya’ya kazandıranlara günde beş defa değil on beş defa teşekkür ediyoruz, dua ediyoruz. Ama hep dediğimiz gibi görevimiz gereği bir sıkıntı ya da bir eksik varsa da bunu da usulünce dile getiririz. Çünkü bu vazifemiz. Geçtiğimiz günlerde üniversitede öğretim üyesi bir bayan hocamızın fotoğrafını çekerek gönderdiği olayı köşemize taşımıştık.

Bunun üzerine TCDD Genel Müdürlüğü şöyle bir açıklama gönderdi; 

“Konya Pusula Gazetesi Köşe Yazarı Uğur ÖZTEKE'nin “SU PARASI VE BİRİNCİ PERON” başlıklı; Konya Gar’da 2. perondan inen YHT yolcularının yürüyen merdivende oluşan izdiham nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten 09 Aralık 2017 tarihli yazısı üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

1-Mevlana ve Yüksek Hızlı Tren şehri Konya’da yolcuların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik projelendirdiğimiz YHT Gar’ın temeli, 19 Ağustos 2017 tarihinde Sayın Başbakanımız tarafından atılmıştır.

2-Konya’ya yakışır YHT Gar’ın inşa çalışmaları yoğun şekilde devam etmektedir.

3-YHT Gar inşası nedeniyle Konya Gar 1. perona girişi sağlayan 1. yolun enerjisi kesildiğinden Yüksek Hızlı Trenlerimiz 2. perona alınmak zorunda kalınmıştır.

4-Kısa bir süre içerisinde Konya Gar 1. yola elektrik enerjisi verilerek, 1. peronun yeniden yolcularımızın hizmetine sunulması planlanmıştır.

Konunun bu çerçevede yeniden değerlendirilmesini bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.”

…………

TCDD yöneticilerine duyarlılıkları ve hassasiyetleri için teşekkür ederiz. Şimdi anladık ki bu bir teknik konu ya da anladığımız kadarı ile zorunlu bir elektrik kesintisi imiş.

Yeni garımız bitinceye kadar hep birlikte bu çileye katlanalım ve sonra yeniden eski düzene dönünce de yöneticilerimize teşekkür edelim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sabır öyle bir iptir ki; Sen kopacak sanırsın, o gittikçe güçlenir... Sen bitecek sanırsın, o gittikçe çoğalır!...

 NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bazı esnaflarımız çöplerini utanılacak şekilde yolun ya da kaldırımın üstüne koymadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR