Rasim Atalay

Rasim Atalay

Biz Konyasporluyuz! Bu böyle biline…

Biz Konyasporluyuz! Bu böyle biline…

Süper Lig’de bu haftasonu oynanacak karşılaşmaların ardından dananın kuyruğu kopmuş olacak… Süper Lig’de devam edecek olan takımlar, bir alt lige düşecek olan takımlar, şampiyon olacak takım, Avrupa’ya gidecek olan takımlar bu haftasonu oynanacak olan karşılaşmaların ardından net bir şekilde belli olmuş olacak…

Bu süreçte bizi en çok ilgilendiren ve hatta en çok değil endirekt ilgilendiren konu, Konyasporumuz’dur…

Konya’yı üç kelimeyle anlat deseler, ağzımdan Mevlana Hazretleri, etliekmek ve Konyaspor çıkar…

Yani bu şehrin başat aktörlerinden, en önemli markalarından biri hiç şüphesiz Konyasporumuz’dur…

İnişli çıkışlı bir serüveni olan, sıklıkla gündeme gelen, yönetimi değişen, ligin en çok teknik direktör transferi gerçekleştiren takımı olan Konyasporumuz, armasına, renklerine sevdalı yüz binlerce taraftarını yıl içerisinde hop oturtup hop kaldırdı…

Yeri geldi üzdü, yeri geldi gururlandırdı, yeri geldi çok tartıştırdı, yeri geldi küstürdü…

Ligin son haftaları geldiğinde ise canını dişine taktı… Yönetim, teknik heyet, futbolcular, şehrin ileri gelenleri, taraftar bir oldu, kenetlendi ve ‘Başka Konyaspor Yok’ diyerek Konyaspor ortak paydasında buluşmayı başardı.

Evet, yok! Başka Konyaspor yok…

Bazıları için belki çok bir ehemmiyeti yok. Ama bu şehrin en önemli markalarından biri olarak şehirde Konyaspor gerçeği var.

Bu gerçeklikle geç de olsa yüzleşmeyi başaran şehir, şimdi sadece bir hedef için kenetlendi: Konyaspor’un ligde kalması…

Son haftaya gelindiğinde heyecan da kaygıda da doruk noktasına ulaştı. Konyasporumuz bu Pazar, saatler 19:00’ı gösterdiğinde kendisi için hayati önem taşıyan karşılaşmada, Anadolu Kartalı’nın yuvasında ligin şampiyonluğa en yakın adayı olan Galatasaray’ı ağırlayacak.

Konyaspor’un deplasmanda Kayserispor ile berabere kaldığı, Galatasaray’ın ise kendi evinde Fenerbahçe’ye 1-0 yenildiği geçen haftadan bu yana hem Konya’nın hem de spor camiasının ana gündem maddesi Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanacak olan karşılaşma oluverdi.

Spor programlarından kahvehane sohbetlerine kadar her alanda gündemin ana konusu bu maç oldu. Konyaspor’u çok seven ve sevgisini hissettirme, gösterme konusunda pek de mahir olmayan şehrimiz belki de ilk defa Konyaspor’u bu kadar gündemine almış oldu.

Sadece Konya mı konuşuyor? İlgili ilgisiz, herkesin dilinde şu an Konyaspor var…

Şunu hepimiz biliyoruz. Konyaspor ile Galatasaray sahadan berabere biten bir sonuçla ayrılırsa bu durum her iki takıma da yarayacak. Galatasaray şampiyon olacak, Konyaspor bir alt lige düşmekten tamamen kurtulacak.

Ya aksi bir durum olursa yani, beraberlik harici bir sonuç ortaya çıkarsa…

Konyaspor Galatasaray’ı yenerse haliyle paçayı yine kurtarmış olacak, Galatasaray ise Fenerbahçe’ye kendi evinde yenilmiş olmanın yanında Konyaspor karşısında da mağlup ayrılmış olmanın getirdiği acı sonuçlara katlanacak. Tabi bu süreçte Fenerbahçe’nin İstanbulspor’dan alacağı 3 puan ve atacağı gollerin hepsi altından daha kıymetli bir hal almış olacak.

Galatasaray’ın Konyaspor’u yenmesi durumunda ki bu alternatifi hiç düşünemiyorum bile… O zaman oturup dizlerimizi dövmenin, gözyaşları dökmenin hiçbir manası olmayacak. Konyaspor, ateşe düşecek.

O nedenle Anadolu Kartalı nasıl ki son haftalarda sürekli umuda kanat çırpıyor, Konyaspor sevdalıları da bu umutla çırpınıyorsa, bu hafta da aynı umut için kenetlenilecek.

Yukarıda bahsettiğim farklı senaryoları sadece Konya veya Konyasporlular değil, ilgili ilgisiz herkes konuşuyor, tartışıyor.

Fenerbahçelisi çıkıyor…

Konyaspor’u Galatasaray’la anlaştırıyor. Maçın berabere biteceğine yönelik kesin hüküm veriyor. Ligin başında yazılmış bir senaryodan ve bu senaryonun son sahnesinin bu maç olacağından söz ediyor.

Galatasaraylısı çıkıyor…

Konyaspor’u Fenerbahçe’ye satılmak gibi ağır ithamlarla suçluyor. Konyaspor’un ligdeki kendi konumu ve durumunu görmezden gelip, kendi derdine yanan Konyaspor’un bu haline hiç bakmaksızın, Fenerbahçe için sahaya çıkacağını, Fenerbahçe için oynayabileceğini iddia edebiliyor.

Şunu herkes iyi bilsin ki, biz Konyasporuz, Konyasporluyuz… Bizi diğerlerinin ne söylediği, ne istediği hiçbir şekilde ilgilendirmez.

Bizim için önemli olan Konyasporumuzun ligde kalmasını sağlayacak puan ya da puanları almasıdır.

Gerisi boş sözden, karın ağrısından, can çabasından, karalama kampanyasından, algı, baskı ve yıpratma politikasından ibarettir.

Zaten yönetim de bu noktada anlayana gereken cevabı vermiş, malum güruh sussa da söylese de umurunda olmadığını dile getirmiştir.

Sözün özü, Konyaspor ne Fenerbahçe için, ne Galatasaray için ne de bir başkası için… Yüreğini koyar ortaya, sadece ve sadece kendisi için, arması için, forması için, bu şehir, büyük Konyaspor taraftarı için o formayı sırılsıklam eder…

Biz Konyasporluyuz… Konyasporluya yakışanı yapıp takımımızı son düdük çalıncaya kadar, yakışır bir şekilde destekleyecek ve almak istediğimizi söküp olacağız.

İnanıyoruz… Zafer yakındır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR