Uğur Özteke

Uğur Özteke

BU POK KOKUSU MU, CESET KOKUSU MU?

BU POK KOKUSU MU, CESET KOKUSU MU?

Güzel bir hafta sonu yazısı yazmak istiyorum. Şöyle “güzel” demek istiyorum kimseyi üzmeyecek, kızdırmayacak, rahat yazı yazmak istiyorum.

İnşallah satırlar akıp giderken bizi niyetimizden vazgeçirecek bir mesele yaşamayız.

DÜN CAMİ CEMAATİ

BAŞKANSIZ KALMIŞ

Biz perşembe sabahı başkanların dahası Meram Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kavuş’un dışında Uğur Başkan’la, Ahmet Pekyatırmacı ve Hasan Kılca Beylerin Güney Afrika’da olduklarını yazmamızın yaklaşık 10 saat ardından Uğur Başkan diğer iki Başkanla Milli maçı cep telefonundan izlediklerinin fotoğrafını paylaştı.

Dahası 7.510 kilometre uzaklıkta Dünya Belediyeler Birliği toplantısında olduklarını sosyal medyadan yazınca rahat bir nefes aldım.

Çünkü Türkiye’den giden pek çok başkan kendi şehirlerindeki ve ilçelerindeki basın mensupları ile sürekli temas halindeydiler ve oralardan bilgiler sunuyorlardı. Konya’ya Güney Afrika’dan bilgi gelmeyince yazı yazdıktan sonra “acaba yine baltayı taşa mı vurduk?” diye de kendi kendime huzursuzlanmıştım.

Sonuçta o akşam Uğur Başkan o paylaşımı ile bizi rahatlatmış oldu.

Bizim yazı gece saat 00.00’dan sonra sitede devreye girence bu kez de bizim ince zekalı esprili dostlarımızın yazdıklarının ortak cümlesi şuydu “BAŞKANLAR GÜNEY AFRİKA’DA İSE BU DEMEKTİR Kİ CAMİİ CEMAATLERİ BU CUMA BAŞKANSIZ KALDI…”

………………..

UĞUR BAŞKAN’IN

PAYLAŞIMI DEYİNCE

Uğur Başkan’ın tam nokta vermese de milli maçı seyretme paylaşımının ardından birazdan açacağımız konu ile ilgili şehir insanından paylaşımlar da olmuş. 

02-018.jpg

03-019.jpg

01-017.jpg

 

Bunlardan bizi haberdar edenler ise yine şehrin belirli kesimlerindeki o dayanılmaz kokudan muzdarip olanlarmış. Vallahi ne yalan söyleyeyim bizim oralarda koku filan yok. Belki de bizler şehirden uzak o toplu daireler güvenlikli siteler ya da kömürün bedava dağıtıldığı semtlerde olmadığımız için sizlerin bahsettiği korkutan kokuyu almıyoruz.

Ancak dün sabah özellikle bizi arayan bir dostumuzun öfke ile “Abi vallahi bu ya pok kokusu ya da ceset kokusu. Herhalde cesedi yaksan böyle iğrenç koku ancak olur” diyordu.

Bu koku meselesi Uğur Başkan’a 7.510 kilometrede uzakta iken bile iletildiğine göre bizim iletmemizde de bir sıkıntı yoktur diye düşünüyoruz. Böylece bize iletilmiş konuyu da yetkililere bir kez daha hatırlatıyoruz.

BU SİYASİ DÜŞMANLIĞIN

ADI NEDİR ALLAH AŞKINA?

Geçtiğimiz haftadan bu yana yazmak için notlarımın arasında olan siyasi bir konuyu öfkelenmeden sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir dostumuz AKİT Gazetesinde çıkan şu haberi bizimle paylaşıyor ve sonra soruyordu.

Soruya gelmeden AKİT’in bu haberini gelin birlikte okuyalım;

Ahmet Davutoğlu’nun partisi kurucular kurulu listesi son dakika

AK Parti’den istifa eden eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu liderliğindeki yeni partiyi ne zaman kuracağı merak edilirken, Davutoğlu’nun partisinde yer alacak isimler de son dakika belli oldu. 70 kişilik kurucular kurulu listesine Yeni Akit ulaştı. İşte Ahmet Davutoğlu’nun partisi kurucular kurulu listesi son dakika kimler yer aldı. Ahmet Davutoğlu'nun partisinin ismi ne? İşte Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisinde yer alacak isimler.

AK Parti iktidarı döneminde Dışişleri Bakanı AK Parti Genel Başkanı ve başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz aylarda AK Parti’den istifa etmişti. Uzun süredir yeni parti kurma çalışmalarını yürüten Davutoğlu ve ekibi yeni partiyi en kısa sürede kuracak. Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partide kimlerin yer alacağı da merak konusuydu.

Yeni Akit’in edindiği bilgilere göre, Ahmet Davutoğlu, bu ay sonunda yeni partisinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına verecek. Davutoğlu’nun genel başkan olacağı yeni partinin kurucu yönetiminde kimlerin yer alacağı büyük oranda netleşti. Yaklaşık 70 kişinin yer aldığı kurucu listesinde 15 ismin kadın olduğu belirtildi. Ahmet Davutoğlu’nun vefa ilkesini gözeterek zorlu mücadele sırasında kendisini yalnız bırakmayanları kurucular kuruluna taşıdı.

Ahmet Davutoğlu’nun partisi kurucular kurulu listesi

Davutoğlu’na yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre kurucular kurulu listesinde yer alan bazı isimler şöyle: "Yaşar Bozkurt, Şule Tunalı, Metin Bulduk, Feridun Bilgin, Yeşim Karadağ, Ufuk Uras, İsmail Müftüoğlu, Ali Sarıkaya, Ahmet Çakar, Zafer Gül, Ömer Ünal, İbrahim Turhan, Feramuz Üstün, Cemalettin Kani Torun, Cuma İçten, Talha Erol Durmaz, Coşkun Çakır, Selçuk Özdağ, Abdullah Başçı, Kemal Atmaca, Ahmet Akçay, Abdullah Yeşil, Ayhan Sefer Üstün, Mustafa Öztürk, Bayram Zilan, Etyen Mahçupyan, Hacı Bilal Aslan, Namık Ergün, Hüseyin Gürsoy, Yavuz Cengiz, Diyadin Uçar, Özlem Albayrak, Fatma Yavuz, Selim Temurci, Kerim Özkul, Dalyan Karadaş, Münire Karacan, İrfan Karataş, Ahmet Çelik, Yavuz Bayraktar, Namık Ergün, İhsan Özkes, Cihan Öztunç, Sedat Çakıroğlu, Uğur Kaleli, Mustafa Baloğlu, Hasan Hüseyin Bozok, Yeşim Karadağ, Ali Rıza Alaboyun, Nedim Yamalı, Musa Arat, Aydın Altaç, Timuçin Oğuz, Seyfettin Bilen, Mehmet Ali Pulcu, Cesim Gökçe, Rumi Bekiroğlu, İslam Meral, Yılmaz Erten, Osman Sert, Fırat Özkan, Yavuz Değirmenci, Aynur Algül, Recep Nişancı, Cemile Bayraktar, Tarık Güneş, Abdurrahman Dimez."…

……………..

Bu haberi bizimle paylaşan dostumuz sonra soruyordu;

“Uğur Bey siz köşenizde Uğur Kaleli kesinlikle Davutoğlu ile birlikte hareket etmiyor diye yazmıştınız. Peki şimdi buna ne diyeceksiniz?”

……………………

Daha sonra telefonla bu abimizle uzun uzadıya dertleştik.

Hangi konuda?

Bizim basının ruh halinden, siyasetin iğrenç ayak oyunlarına (!)

Bakın bu liste Konyalı ve Konya’yı da yakından ilgilendiren isimler var değil mi?

Eğer siz bana inanıyor ve güveniyorsanız abimize söylediklerimi buradan tarihe not düşme adına sözlere bir kez daha paylaşıyorum.

Sayın Uğur Kaleli dün olduğu gibi bugün de Sayın Davutoğlu ile birlikte hareket etmiyor.

Bana ve en yakın aile dostlarına dediği şu “Hocama saygım ve sevgim sonsuz. Ama ben AK Parti’de de faal siyasi hayatımı noktaladım. Kendi işime gücüme bakıyorum.” ….

Sayın Kaleli bu tür çıkan haberlerle ilgili olarak da hukuki anlamda asılsız diyerek çalışmalarını sürdürüyor.

Bu listede yer alan bizim Konyalılardan sadece Sayın Ömer Ünal Bey’in, Hoca ile birlikte aktif rol aldığını sadece ve sadece duyuyorum. Mehmet Ünal Bey bunda da ne şahsıma ne de güvendiğim bir isimle bu konuyu paylaşmış. Zaten diğer isimlerle ise bu ya da diğer konularda hiçbir görüşmemiz olmadı.

Ne yazık ki Sayın Davutoğlu Parti kursa da, Davutoğlu’nu, bizim Konyalı siyasetçileri yine yerden yere vurup linç edecekler yine eski yol arkadaşları olacak gibi.

Yani dün bu isimleri baş tacı edenler bugün ayaklarının altında ezmeye çalışanlar olacaklar.

Tek bir şeye üzülüyorum biliyor musunuz?

Partisi cemaati tuttuğu takım ne olursa olsun kendi değerlerimizi kendi ellerimizle nasıl yok eden bir millet haline geldik değil mi?

………..

İyi tatiller.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kim demiş ki zamanla gül solar? Bülbül hiç yorulur mu türküden?

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?     

İster yaya olalım, ister sürücü, isterseniz de otomobil, otobüs, dolmuş veya  tramvay içinde seyahat eden birey… Böyle yağışlı havalar gibi insanlarımız için çileli günlerde birbirimize karşı birazcık daha duyarlı ve saygılı olabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR