Uğur Özteke

Uğur Özteke

Büyükşehir’in Borcu Kendine Yetiyordu Şimdi Bir de…

Büyükşehir’in Borcu Kendine Yetiyordu Şimdi Bir de…

Bugünlerde en başta Tahir Başkan ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun abimiz ile ekibinin işi standartların üzerinde zor, zor olduğu kadar da çetrefilli.

Yeni Büyükşehir yasasının devreye girmesiyle paraya pula ihtiyacı olan insanımızdan tutun da, iş arayanına, hatta işi olanın da daha iyi maaşla ve de masada oturup havadan para kazanmak isteyenine, işini yapıp parasını alamayan müteahhitten tutun da tayin işine kadar, kim ne istiyorsa ister ihtiyaçtan olsun isterse daha iyisini bulabilmek adına binlerce insan ve firma kuyrukta.

Bu insanlar yatıyor kalkıyor Büyükşehir’i konuşuyorlar.

Hatta rüyalarına bile Tahir Başkan giriyormuş.

Yani Büyükşehir’de işler dağlar okyanuslar gibi.

Bu curcuna arasında geçen gün bir şey daha öğrendim. İlçeler Büyükşehir’in kanatları altına girdi yaaa. Aman Allah’ın bu ne girme imiş bir bilseniz.

Bu yeni borcun kalemini yazıp hemen belli etmeyelim ama Büyükşehir’e ilçelerden iki kalemde 240 milyon borç daha gelmiş.  

Bir de ilçelerin zaten kendi borçları var.

Daha ilk aydan işçisinin maaşını dahi ödeyemeyen AK Partili Belediyeleri de düşününce, iş önce Allah’a sonra Başbakan’a kalmış durumda.

Zaten belediyelerde de bu konuşuluyor. Eğer Başbakan, belediyelerin borcunu hafifletmezse yandı gülüm keten helva.

ALİ İHSAN DAYIOĞLUGİL

OKULUNUN YERİ NE OLDU?

Okullar tatil oldu. Çok şükür Konya olarak eğitimde o korkulan ya da çok konuşulan dedikodular kavgalar tantanalar yaşanmadan başarılı sayılabilecek bir eğitim yılı kapandı.

Bunda Sayın Valinin, Milli Eğitim Müdürü Sayın Gürsoy’un akıllı, sempatik, kararlı ve tüm eğitim camiasının duyarlı davranışı çok önemliydi. 

Malum artık son yıllarda eğitim de yöneticilerimiz sadece öğretmenlerle öğrencilerle uğraşmıyor ki. İnşaat sektörü artık eğitimin ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor.

İşte tam bu noktada Meram Yaka’da yıllardır eğitim hizmeti veren Ali İhsan Dayıoğlugil İlköğretim Okulu yıkılmış ve yerine yeni modern bir bina yapılacağı açıklanmıştı. Aradan bu kadar yıl geçmesine rağmen şehrin göbeğindeki bu arazi hâlâ yıkıldığı günkü gibi bomboş.  

Mahalle halkının ve çocuklarını geçici olarak buradan alan velilerin tedirginlikleri taaa bizlere kadar ulaştı.

Bizde bu vesile ile yöneticilerimize hatırlatmak istedik.

Hakikaten ne oldu Ali İhsan Dayıoğlugil İlköğretim Okulu’nun bu yeri?

Yoksa okul yapımından vaz mı geçildi?

Yoksa yoksa buraya okul dışında başka bir şeyler mi yapılacak?

Aman ha sakın haa…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir kelebeğin kanat çırpışının fırtınalar çıkardığı bir dünyada, tarihi kahramanların yaptığını sanmak ne büyük bir aptallık

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Aydoğdu döner kavşağına bir çözüm bulabildiğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR