Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Çok Basit Hareketler Bunlar

Çok Basit Hareketler Bunlar

Davutoğlu Hoca Taşkentli. Dolayısı ile Konyalı. Konya’nın evladı. Kendi deyimi ile Kıble Kayası kadar dik… Hemşerimiz. Yerel ya da ulusal fark etmez onunla ilgili sırf bu nedenlerden ötürü söz söyleme hakkına sahibiz.

Hoca’ya her şeyden öte saygım var. Başbakan olduğu dönemde Kültür Park meydanında yaptığı mitingden sonra, 7 Eylül 2014 tarihli yazımda çeşitli eleştirilerde bulunmuştum. Hoca’nın mitingindeki eksiklerini dile getirmiş ve ‘Konya Mitingi ders olsun’ demiştim. Maalesef 6 yıl önce kaleme aldığım bazı eleştiriler güncelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş. İsteyen arşivden bulup okuyabilir.

Sosyal medya kullananlar bilir. Ankara Kuşu adlı fenomen bir hesap var. Bu ara aktif şekilde Gelecek Partisi propagandası yapıyor.  Hesaptan Pazar günü şu tweet atıldı: ‘AK Parti’nin kalesi Konya düştü, düşüyor. Son anketlere göre; Gelecek Partisi bu kentte AK Parti’nin önüne geçti.’

Ardından Pazartesi günü Konya basın kuruluşlarına Mozz Araştırma etiketiyle yapılmış bir anket çalışması gönderildi. Birkaç haber sitesi yayınladı. Ve tabi ki Ankara Kuşu adlı hesap bu anketle ilgili, ‘Dün, Gelecek Partisi’nin Konya’da AK Parti’yi geride bıraktığını açıklamıştım. AK Parti’ye yakın bi şirket de, AK Parti’nin kalesi çöküyor algısını kırmak için bu sonucu yayınlamış bugün' diye bir tweet daha attı.

Sonuca göre Konya’da 2640 kişiyle yapılan araştırma sonucunda AK Parti oy oranı %36 Gelecek Partisi oy oranı ise %21’miş. Saadet Partisi ise listede hiç yok!

Gazetedeki arkadaşlardan böyle bir şirket var mı, araştırmalarını istedim. Ne web sayfası ne de sosyal medyası olmayan bu şirket adına açılmış herhangi bir vergi kaydına da en azıdan ticaret odası kayıtlarında rastlanmadı. Gönderilen mailde bir telefon vardı. En son onu aramalarını istedim. Firmanın yerini sormuşlar ‘Şefikcan tarafında’ demiş konuşan kişi. Hepsi bu. Tembihlenmiş yani.

Konya’da kim nerde anket yapar az çok haberimiz olur. Anket işlerinden anlarız. Talebim dâhilinde telefona çıkan şahıstan bazı teknik bilgiler istedi arkadaşlar. Mail atacaklarını söylemiş olmalarına rağmen herhangi bir bilgi gelmedi.

Şu işe bakın. Tam da Cumhurbaşkanının Konya’ya geleceği hafta…

Neyse, işin tıraş kısmını bırakalım. Yukarıdaki açıklamaları bu yazıyı okuyacağından emin olduğum için ‘dürüstlük’ erdemine sürekli vurgu yapan Davutoğlu Hoca için yazdım.

Gerek var mı böyle şeylere? Hoca’nın bilgisi var yok bilmem ama hala aşağıda birileri yanlış yapmaya devam ediyor. Başbakanlık döneminden hiç ders alınmamış. Karakterinden asla şüphe etmediğim il başkanı Hasan Ekici bu meseleden haberdar mıdır?

Her ne olursa olsun dürüstlük kazandırır. Bakın yakın zamanda Konya’nın 5 ilçesinde yapılmış anket sonuçları var elimde. Üstelik resmi bir anket şirketine ait. Yukarıda verilen oranların uzağından yakından geçmediğini söyleyebilirim.

Kamuoyunda algı oluşturmak için yapılan bu gibi faaliyetleri, gerçeklere dayandırmadan ortaya salarsanız elinize yüzünüze bulaştırırsınız. ‘En azından konuşulur, AK Partililer laf atar tartışmaya gireriz bu da bizim işimize yarar’ diye düşünüyorsanız yine yanlış yoldasınız.

Bakın şu şehirde bu işlerle uğraşanları hepimiz tanırız. Az çok ne yapacaklarını tahmin ederiz. Dostça söylemem gerekirse bırakın böyle şeyleri. Bu şehri seviyorsanız ve siyaset yoluyla katkı sağlamak istiyorsanız halkın gözüne girmeye bakın. Gerisi boş…

KOBANİ TELEFONU YASİN BÖRÜ’NÜN KEMİKLERİNİ SIZLATMADI MI?

Kobani olayları ile ilgili gözaltılar oldu. CHP, HDP’ye geçmiş olsun telefonu açmış. Anlarım, normal. Hatta DEVA Partisi HDP’ye geçmiş olsun telefonu açmış bir yere kadar buna da tahammül edebilirim.

Lakin hemşerimiz dediğimiz Davutoğlu Hoca’nın HDP’yi arayarak geçmiş olsun demesine katlanamam. Bu konuda sessiz kalamam.

Bazılarımız unutmuş olabilir. Ne olmuştu Kobani’de hatırlayalım:

‘Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın eş başkanlığını yaptığı HDP’nin Merkez Karar Yürütme Kurulu tarafından 06 Ekim 2014 tarihinde; “Halklarımıza Acil Çağrı” başlığı altında “AKP iktidarının Kobane’ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz” denildi.’

Bu çağrının ardından Türkiye’nin birçok şehrinde eş zamanlı olaylar başladı, silahlı çatışmalar yaşandı. Kurban Bayramı’ydı. Komşularına et dağıtan Yasin Börü kardeşimiz sokaklara çıkan Vandallar tarafından katledildi.

6-7 Ekim tarihlerinde 35 il ve 96 ilçede çıkan olaylarda, 37 kişi hayatını kaybetti, 326’sı güvenlik görevlisi toplam 761 kişi de yaralandı. Olaylarda 197 okul yakıldı, 269 kamu binası tahrip edildi, bin 731 ev ve iş yeri yağmalandı, bin 230 araç da zarar gördü.

Bildiğiniz gibi Kobani olayları sonrası, 2009 yılında başlayan çözüm süreci sona erdi. Peki, olaylar sırasında Başbakan kimdi? Sonraki konuşmalarında defalarca kez Yasin Börü kardeşimizin aziz hatırasını anan Sayın Ahmet Davutoğlu’ydu!

Bugün partisinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu kongreleri yoğunlaşmışken sırf o bölgedeki boşluğu değerlendirme adına HDP’li seçmene şirin görünme çabası var.

Olmadı Sayın Davutoğlu. Bu yaptığınız olmadı. Ekonomi üzerinden eleştirilerinizi yapın. Her türlü kötü yönetime laf söyleyin. Asla ters düşmem dediğiniz AK Parti’yi yerden yere vurun. Hepsine Eyvallah! Lakin detaylarını çok iyi bildiğiniz bir olayla ilgili bunu yapmamalıydınız. O küçük kardeşimizin kemikleri sızlamadı mı şimdi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR