Uğur Özteke

Uğur Özteke

CUMHURBAŞKANIMIZ, KONYA’YA BU SEFER MÜJDE VERMESİN…

CUMHURBAŞKANIMIZ, KONYA’YA BU SEFER MÜJDE VERMESİN…

Konya için yarın yine tarihi bir gün olacak.

Sayın Cumhurbaşkanımız son yerel seçimlerin ardından Konya’nın Konyalının AK Parti’ye Türkiye çapında verdiği rekor oy için teşekkür edecek.

Her zaman şuna inanıp şunu savunmuşumdur. Bir Anadolu şehrine ülkeyi yöneten isimler ne kadar çok ve güçlü gelirlerse o şehir farklı şekilde gelişir ve diğer şehirlere göre daha hızlı büyür.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya’yı çok sevdiğini dahası farklı sevdiğini biliyoruz. Ama Anadolu’nun makus kaderinden olsa gerek Reis de Konya’ya genelde seçimler öncesi miting yapmak için bir de 17 Aralık akşamı Şeb-i Arus için geliyor.

Neyse yalnız bu geliş, diğer gelişlerden çok farklı görünüyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız Konya’ya mutlu geliyor ama ben bu sefer şehrin havasında öyle bir mutluluk göremiyorum.

Haaa inşallah yanılıyorumdur, inşallah doğruyu göremiyorumdur.

Elbette ki içinde bulunduğumuz günde şehrin ve şehrin insanın havasında en büyük etken para yani ekonomi, çünkü içinde bulunduğumuz para konusundan en zenginimiz de mutlu değil fakiri fukarası sabit gelirlisi de paradan yana yanmış durumda…

Aslında bu mutsuzluk sadece Konya’ya özge değil ülkenin her yanında insanlarda bir karamsarlık var. Biz Konya’ya bakacak olursak 7’den 77’ye erkeğinden kadınına iş adamından emeklisine herkesin aklı fikri canında… Pardon cebinde.

Çok acı ve iğrenç ki geldiğimiz noktada artık parası olmayan adam, adam değil artık.

İnsanlar birbirlerine selamı bile ya parası için ya makamı için verir oldular. Yani selam bile menfaate veriliyor, küçük çıkarlara veriliyor.

Ekonomide sıkıntı var mı? Var. Hem de son yıllarda alışık olmadığımız şekilde. Ne var ki işin daha acısı ahlakta, kişilikte, duruşta, omurgadaki zafiyet aslında paradan daha tehlikeli durumda.

Neyse Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya ziyaretinin arifesinde böyle sıkıntılı yerlere girmeyelim.

…………..

Şehirde o alışık olduğumuz heyecan yok dedik. Bunun nedenini de paraya bağladık yaaa.

Paranın yani işin bir de diğer yüzüne bakalım.

Evet, belediyelerde para yok. Evet, üniversitelerde para yok. Evet, resmi kurum ve kuruluşlarda para yok. Yaniii yani buralarda para yoksa özel sektör parayı saklar, sabit gelirli de ağzını esen rüzgara doğru açar, bakar ve bekler.

……………….

Buraya kadar zenginin malı züğürdün çenesini yorar misali geldik.

Dünün özeti bu.

İşin bir de siyasi yönü var. Kimse bunu dillendirmek istemiyor, konuşmuyor.  

Niye? Korkuyor çünkü.

Neden korkuyor? Reis’in gazabından…

O zaman biz Ankara’daki dostlara, Külliye’deki Reis’in A takımı ile paylaştığımız bazı konuları şehrimizi ve ülkemizi dolayısıyla bizi yöneten büyüklerimizi sevdiğimiz için azıcık yazalım.

Bu gelişin bir de Sayın Davutoğlu ayağı var?

Malum Sayın Davutoğlu’nun siyasi çıkışı Konya’yı göbekten bağlar. Bağlıyor da. Eeee bunu da en iyi Reis bilir. O zaman yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda diyecekleri ya da demeyeceklerini Türkiye bekliyor. Derse denilene bakacağız, demezse konu farklı boyutlarda değerlendirilecek.

Yalnız Küllüye’deki dostların elini rahatlatmak için bildiğim bir olayı şöyle özetleyeyim “Sayın Davutoğlu yeni yolunda Konya’ya Konyalıya güvenerek ya da ölçeği Konya’yı baz alarak yapmıyor….” Bu yüzden kim hangi pencereden bakarsa baksın Konya’ya tek gözle bakmasın…

……………

Bir başka Sayın Erdoğan-Konya buluşmasında ben Sayın Cumhurbaşkanımızın milletten çok şehri yönetenlere bir şey söylemesini bekliyorum.

Konyalı Sayın Sağlık Bakanı Koca’nın işleri çoktur. Şehirle fazla içli dışlı olmayabilir. Ama bugün bu ortamda enerjisi ve genç yaşına rağmen tecrübesi ile ülkenin dinamiklerine hükmedebilen Bakan Kurum, Konya için böylesine talihsiz bir dönemde büyük şanstır. Talih kuşudur.

İki; Uğur İbrahim Altay. Başkanın Selçuklu’da Türkiye çapında yaptıkları ortada. Bakan Kurum ile kankalar. Sayın Altay vizyonu ve ufku ile bu parasızlıkta bile büyük işler yapar.

Sayın Bakan Kurum’la, Uğur Başkan’la kanka ve de Reis’in dizinin dibindeki bir başka Konyalı heyecanlı Başdanışman Mustafa Akış’ı da bu üçgene dahil etmek gerekir.

Daha aşağılara inmek istemiyorum.

………………..

Ve de işte tam da bu noktada; ne şehri yönetenlerin ne de milletin enerjisi bitik durumda. Pil bitik kırmızı ışık yanıyor.

Onun için de kendi kendime diyorum ki “Sakın ola Sayın Cumhurbaşkanımızı bizimkiler yine yanlış yönlendirip yok çevre yolu yok metro” gibi projelerden bu ortamda söz ettirmesinler. Ne Reis’e gaz verdirsinler ne de milleti gaza getirsinler.”

Mesela Sayın Cumhurbaşkanımız kürsüde “Konya’yı Konyalının gücünü, ufkunu, cesaretini, aklını, zekasını anlatsa” bence iş çok daha güzel olur.

Çünkü yerel seçimlerin ardından şehirde tek yapılan şey çelik çomak oynamak. Bir küçük dokunuş ile bu şehir yine kıpraşır ve arkasını getirir.

………….

Biz kendi düşüncelerimizi yine samimiyetle yazdık. Gerisi elbette büyüklerimizin işi, hem biz kimiz ki? Öyle değil mi?

En iyisini onlar bilir. Onlar da bildikleri ile bugünü hep birlikte hepimize yaşatıyorlar. Allah razı olsun.  

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kalp kalbi sevdiği zaman göz ayıpları görmezmiş.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sillede o kadar çok ücretsiz park yeri var iken, insanlar araçlarını iki otomobilin zor geçtiği daracık yerlere park etmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR