Uğur Özteke

Uğur Özteke

Davutoğlu “asaleti” ile Türk siyasetine geçti

Davutoğlu “asaleti” ile Türk siyasetine geçti

Türkiye dün yeni Başbakanını ilan etti. Hemşerimiz Davutoğlu ile her ortamda, her sıkıntılı anda denk getirtilen isim Binali Yıldırım’ın siyasetteki yeni görevi ülkemize, şehrimize ve yeni Başbakanımıza hayırlı olur inşallah.

Dün resmi açıklama yapılıncaya kadar Türkiye’nin büyük bir kesimi bu isme kilitlenmişti.

Ne yalan söyleyeyim biz de kilitlenmiştik.

Ama şahsen bizim kilitlenmemizin tek bir nedeni vardı o da Sayın Davutoğlu idi.

Çok açık olarak bir kez daha ifade edelim, adına ne derseniz deyin, adını ne koyarsanız koyun Türkiye’nin tek bir lideri ve yöneten ismi vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Dedik ya bizi ilgilendiren nokta ise Davutoğlu idi.

Yeni Başbakanımız açıklanıncaya kadar AK Parti’nin Konya cephesinin en güçlü ve yetkili isimlerinden bir açıklama bekledim.

Hatta Sayın Musa Arat Başkan’ın toplantısından da bu yönde bir açıklama bekledim.

Ama anladım ki boş yere beklemişim.

Ne AK Partililerin ne de siyasi görüşü ne olursa olsun bizim Konyalıların umurundaydı Davutoğlu.

Tek bir gerçek vardı o da “Öldü eski kral yaşasın yeni kral…”

Sayın Davutoğlu; Dışişleri Bakanı iken de Başbakan iken de bana, aileme, yakınlarıma bırakın maddi destek olmayı, iğne ucu kadar manevi destek bile olmadı.

Dahası Başbakan olduktan sonra, bir yandan hemşeri bir yandan güçlü partili ayağından direkt bana ve aile fertlerime hayatımda yaşadığım sıkıntıları yaşattılar. Hayal edemediğim zulmü gözlerimize soktular. Bunlar bir yere kadar Davutoğlu’nun ismini kullanarak bizi akıllarınca bertaraf ettiler. (Ya da ettiklerini sandılar)

Evet o gün için bizi çemberin dışına attılar. Ama bugün Cenab-ı Allah’ın yardımı ile sokağa çıkacak yüzleri kalmadı. Tabii yüzleri hala varsa (Bunları da yazacağız. Zamanını sabırsızlıkla bekliyoruz)

Tüm bunlara rağmen Davutoğlu bizim gözbebeğimizdi.

Dün yetkililer bile açıklamadı ise, biz bugün yazalım ve lafını sözünü bitirelim.

………..

Konya için KOP kadar önemli bir proje vardı. O da Konya havzasının su ile kavuşabilmesi için bölgeye başka havzalardan su getirilmeliydi. Ve bana göre Sayın Davutoğlu’nun Konya ve bölge için en büyük projesi bu oldu. Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde bu projeyi Veysel Eroğlu ile gizlice sürdüren Davutoğlu, şehir için hayati projeyi yürüttü. Ve nerede ise bu iş çözüldü.

Peki bunu niye açıklamadı?

Dedik ya Sayın Davutoğlu yapısı ile çok farklı bir siyaset yaptı. Belki Konya’ya son gelişinde bunu açıklayacaktı. Kutlu Doğan Haftası etkinliği ardından da Ceceli konseri olunca, o ortamda bunu açıklamayı yine kendisine yakıştıramadı.

…………….

Bir de Konyaspor ile ilgili küçük bir detay düşüp yazımızı noktalayalım. Yazı İşleri müdürümüz Hüseyin kesin talimat verdi, “Uğur abi reklam var fazla uzun yazma.”

…….

Beşiktaş maçı için Konyaspor haksız yere cezalandırılmıştı yaa. Bakın Davutoğlu bu iş için bizzat devreye girdi. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’i arar. Konyaspor’a yapılan haksızlığın sebebini sorar ve bunun derhal giderilmesini ister. Ama ortada asılsız da olsa bir rapor vardır. Başkan Yıldırım çaresiz kalınca Türk spor tarihinde belki de bir ilke imza atar ve özür mahiyetinde bir açıklama yapar.

……….

Yani Sayın Başbakan bana göre de yanlış olsa maalesef böyle bir siyaset izledi. Asil durdu. Asaletli adımlar attı.

Konya’ya yeni su projesinden, Konyaspor’a kadar her şey ile bire bir ilgilendi. Dışişleri Bakanlığı günlerinden bugüne para kaynağı aradı.

Amma bizim ekip dün bile “Öldü eski kral yaşasın yeni kralcı” oldu.

Sayın Başbakanım; ben bir tek konu için aileme dolayısı ile bana hak etmediğimiz halde yapılan o konu haricimde hakkımı helal ediyorum. Siz de hakkınızı helal edin. Belki sise gereği kadar sahip çıkamadık ama sizin duruşunuz bile asaletinizi görmemiz için yeterdi. Zaman ve tarih de bunu böyle yazacak.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Asalet damarlarda değil, davranışlarda saklıdır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dün olduğu gibi tatil günlerinde insanların üzerine “ölü toprağı” serpilmişçesine durağanlaşmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR