Murat Güzel

Murat Güzel

Davutoğlu, Baloğlu, avukatlar, doktorlar...

Davutoğlu, Baloğlu, avukatlar, doktorlar...

7 Nisan'da milletvekili aday listeleri açıklanınca çoğu kişi şaşırdı. Bu şaşkınlığı dile getirenler olduğu gibi haklı çıkmanın kıvancını yaşayanlardan oldu.

"Olmamasına üzüldüklerimiz bir yana olup da üzüldüklerimiz olmasa idi daha iyi mi olurdu bilinmez. Bir de olması gerekenlerin eksikliğini hissettik."

Bu sözleri aday listelerinin açıklanmasının hemen ardından birçok kişiden işittik. Bazıları da bu listelerin gerçek olup olmadığını sormak için bizi arama zahmetine bile katlandı.

Evet milletvekilliği listeleri böyleydi. Peki nasıl değerlendirmeli bu listeleri?

Öncelikle AK Parti Konya listesinde göze ilk çarpan şey herhangi bir avukat ismin yer almaması. Ayrıca 4 doktora listede yer verilmiş.

23. dönemde 4 avukatla TBMM'de temsil edilen Konya 24. dönemde doktorlarla daha çok temsil edilecek.

Doktorlar Mustafa Baloğlu, Leyla Şahin Usta, Hüsnüye Erdoğan, Abdullah Ağralı...

28 Şubat sürecinde başörtüsü sorununu AİHM'e taşıyan Doktor Leyla Şahin Usta; AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun özel davetiyle listede yer almıştır.

Listede Başbakanımızın ardından ikinci sırada Dr. Mustafa Baloğlu'nun gelmesine başkaları şaşırmış olabilir, ama doğrusunu isterseniz ben şaşırmadım.

Çünkü aday adaylığı sürecinde her kiminle konuşsam Dr. Baloğlu'nu başarılı buluyordu.

Liste totolarda da vazgeçilmeyen bir isimdi Baloğlu.

Bankoydu yani.

Listenin açıklanmasının ardından ortaya çıkan tablo neyi gösteriyor?

Açık ki Konya'da 2014'teki, baro seçimlerinde avukat isimlerin aldığı tavırlar bu sonuçlar üzerinde epey etkili olmuştur.

Bu konu o kadar belirgin bir durumdaki, partiye başvuran aday adayları arasından bir avukat bile listede yer bulma şansı bulamamıştır.

Mülakatlarda aday adaylarına sorulduğunu bildiğimiz bu konu avukat aday adaylarının en önemli handikabı olmuştur.

AK Parti'nin 7 Haziran sonrası Konya'da hukuk alanında izleyeceği siyasetin de belirgin işaretlerini bu tavırda görmek mümkündür.

Bu liste şunu açık ve seçik göstermektedir ki AK Parti Konya'nın siyasi iradesini Başbakan Davutoğlu önce kendisi, sonra da Baloğlu eliyle izhar ettirecektir.

Bu ise başkaları ne düşünürse düşünsün beni sevindiren bir durum olmuştur.

Listede üzüldüğüm noktalar yok mu?

Elbette var.

Ancak bu konuda söyleyebileceğimiz tek şey AK Parti, Konya ve ümmet için bu listenin hayırlı olmasından başka bir şey değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR