Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Destek Zamanı

Destek Zamanı

Konyaspor son iki haftadır kaybettiği puanlar ile taraftarını üzmeye devam ediyor. Geçen hafta dile getirdiğimiz milli ara sendromunun bu hafta da devam etmesini istemiyorduk. Ancak takımımız geçtiğimiz hafta oynadığı ve mutlu etmeyen oyununu bu hafta da Gaziantep deplasmanında devam ettirerek sahadan puansız ayrıldı.

Hafta sonu oynanan oyun her iki takım için de vasatın üstüne çıkmadı desek yanlış olmaz. Konyaspor evinde bu kadar kötü oynayan Gazientep takımından puan yada puanlar almadığına çok üzülmeli. Takımımız umarım ileriki haftalarda kaybedilen puan ya da puanları çok aramaz.

Önümüzdeki 4 maç bizim için oldukça zorlu geçecek. Ligin şampiyonluğa oynayan takımları ile oynayacak olan takımımızın bu seriden en fazla 5 puan alabileceğini düşünüyorum. Bu maçlardan alacağımız sonuçlar takım içinde yeni bir oluşumunun önünü de açabilir. Alınacak fazlaca puanlar takımın öz güvenini arttırarak üst sıralara yerleşmesini sağlayabileceği gibi alınan olumsuz sonuçlar İsmail Hocayı yerinden de edebilir.

İlk 5 maçta 6 puan alan İsmail Hoca bazı kesimlere göre yetersiz puan alarak kendi ipini çekmek üzere iken bazı kesimlere göre de takımın kalitesi göz önünde bulundurulduğunda başarısız sayılmamaktadır. Ben ikinci kesimdeyim. Kalite ortada. Hocanın bu kalitesizlikte suçu var mı? Bana göre benim hatam kadar hatası yok. Lig başlarken aldığı takım da ortada. Çok beklenti içinde olmamak lazım.

Ben Gaziantep maçında hocanın sahaya sürdüğü takımın doğru olduğunu düşünenlerdenim. Ancak sahada olan arkadaşlar bizim kadar kendilerine şans verilmesini pek beklemiyorlarmış. Özellikle Musa Çağıran bizi şok etti. Kaptırdığı tüm toplar kalemizde tehlikeye neden oldu. Birçok taraftarın beğenmediği Amiri mumla arattı. Onun yerine giren Oğuz Kağa`nın neden sahaya sürüldüğünü ise hiç anlayamadık. Bu genç oyuncunun Konyaspor`a neden alındığını ise hiç mi hiç anlamadım. Konyaspor İstanbul takımlarının alt yapısı ya da oyuncu yetiştiren pilot takımı değildir. Onun yerine oynayabilecek bizim Ali Karakaya`mız var. Neden bu genç düşünülmüyor ve kiralık oyuncu oynatılıyor anlayamıyorum. Hoca takdiri demeyin. Zaten Hocanın kontenjanından gelen bir oyuncu. Kabullenemiyoruz. Kusura bakmayın.

Bir de bizim bir 10 numaramız, Hurtado`muz var. Hatırlatalım. Bu arkadaş takımın en fazla ücret alan oyuncularından... Acaba bu müzmin sakat ne zaman hazır olacak ve bize katkı verecek? Özellikle tıkanan oyunlarda oyunu açabilecek en yetenek oyuncumuz olan bu arkadaş ne zaman sahaya sürülecek?

İsmail Hocanın oyuncu değişimleri tartışılacak konulardan birini oluşturuyor. Özellikle ikinci yarı oyuna sürdüğü oyunculardan çok verim alamıyoruz. Özellikle çift forvete döndüğünde Kravets çok etkisiz kalıyor. Sonra da çıkarıyor. Oyunu açabilecek Hurtado, Edouk ve Shengelia gibi oyuncuları aynı anda sahaya sürmeyi hiç düşünmüyor.

Bir de benim dikkatimi çeken son husus, biz sahadan Milosevic`i aldığımızda ya gol yiyor ya da yeniliyoruz. Enteresan bir durum.

Sözün özü Konyaspor son haftalarda bizi üzüyor ve geçtiğimiz sezonu hatırlatıyor. Umarım bu hatıralar tekrar yaşanmaz. Takımımızı şu aşamada kesintisiz desteklemeliyiz. Önümüzdeki haftalar biraz zor geçecek. Bunun bilincinde olarak hareket etmeliyiz.

 

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR