Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Dev Organizasyon için Konya’dan iki isme önemli görevler

Dev Organizasyon için Konya’dan iki isme önemli görevler

Şehir olarak henüz havasına girememiş olsak da 2021’de çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız.

2005’te Suudi Arabistan’da başlayan süreç sırasıyla İran, Endonezya, Azerbaycan ülkelerinde devam etti. Tahran’daki organizasyon siyasi gerekçeler nedeniyle önce 1 yıl ertelendi akabinde iptal edildi.

İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu (ISSF) tarafından dört yılda bir organize edilen ve İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) üye olan ülkelerin katıldığı bu dev organizasyonun beşincisi 2021 yılında Konya’da düzenlenecek.

Bu organizasyonu 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti meselesiyle karıştırmayalım. Bambaşka bir olay… Şehir olarak bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz.

İslam Dayanışma Oyunları’nda Okçuluk, Basketbol, Taekwondo, Voleybol, Atletizm, Plaj Voleybolu, Karate, Su Oyunları-Yüzme, Tenis, Halter, Badminton, Boks, Futbol, Wushu gibi spor branşlarında yarışmalar düzenleniyor.

2017 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan dev organizasyonun görüntülerine göz atmanızı öneririm. Böylelikle Konya için ne derece büyük bir iş olduğunu çok daha iyi algılayabiliriz.

Bu organizasyonun Konya’ya verilmesindeki en büyük pay kuşkusuz Cumhurbaşkanımıza ait…

Bakü Olimpiyat Stadyumundaki açılışta en çok ilgiyi Türk sporcular görmüştü. Bu organizasyona 54 İslam ülkesi katılmış toplam 3000 sporcu yarışmalarda ter dökmüştü.

Yukarıda belirttiğim dalların hepsiyle ilgili yarışma düzenlenmeyebilir buna komite karar verecek. Bakü’de 21 branşta yarışma yapılmıştı. Bakan Kasapoğlu’nun son açıklamalarına göre 27 branşta hazırlıklar sürüyor.

Konya, son yıllarda yaptığı önemli merkezler ile bu uluslararası organizasyona hazır. Kısa sürede yapılacak bazı çalışmalar da önümüzdeki günlerde hızlıca tamamlanacak. Yapılan ilk açıklamalarda 5. İslami Dayanışma Oyunları için Konya’ya yeni tesisler kazandırılacağını ve mevcut bazı tesislerin yenileneceğini öğrenmiştik. Şuan müsabakaların 15 tesiste gerçekleştirilmesi ve üç ayrı KYK yurdunun sporcu köyü olarak kullanılması planlanıyor.

Pandeminin gölgesi kalkıp güneş yüzünü gösterdikçe bizler de heyecanla bu organizasyonu bekliyor olacağız.

İnşallah salgın ortadan tamamen kalkarsa yerli ve yabancı turistler bir yana dünyanın ilgisi güzel şehrimizde olacak…

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, programın Konya’da yapılacağı netleştikten sonra "2021'de Konya'nın muhteşem ev sahipliğini bütün dünyaya ilan edeceğiz. Sizlerin desteğiyle İslami Dayanışma Oyunları'nın, değer odaklı bir ortak proje olarak dünya çapında muazzam bir farkındalık oluşturacağına inanıyorum" diye konuşmuştu. Bakanlık bu aşamada organizasyonun sorunsuz işlemesi için Konya’dan iki önemli isme görevlendirmeler yapmış.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu Bey, Organizasyonun Genel Koordinatör Yardımcısı; Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı  Ahmet Bilgiç Bey İletişim, Reklam ve Pazarlama Direktörü olarak görevlendirilmiş.

Her iki isim de bu vazifeleri layıkıyla yapacak kalitedeler. Ercan Bey’in 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti sürecindeki tecrübesi ortada. Ahmet Bey zaten zaman zaman Ankara’ya iletişim konularında çağrılan isimler arasında. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın dışarıdan birilerini aramak yerine bu isimlerle yola çıkması maça 1-0 galip başlamak gibi bir şey aslında…

Süreç ilerleyince sizler de bu söylediklerimi çok daha iyi anlayacaksınız.. Hayırlı Olsun.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR