Uğur Özteke

Uğur Özteke

Dikkat! Mangal Dumanı Var Farlarınızı Yakın!

Dikkat! Mangal Dumanı Var Farlarınızı Yakın!

Ramazan ayının sonu gelirken adım adım da bayrama yaklaşıyoruz. Dün gece gördük ki şehirde esnafından ailelere kadar yavaş yavaş bayram havasına girmeye başlıyoruz.

BOZKIRLILAR PARA SORUN DEĞİLMİŞ

Dün sabah 9.34’te çalan 3. telefonumuz DSİ Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun Bey’den idi. Mustafa Bey bir gün önceden Sayın Bakan’ın sahur programı nedeni ile hem yorgun hem mutlu iken, bizim “lüzumsuz” yazımız yüzünden de biraz kırgındı.

Sayın Müdür “alo” dedikten sonra yaklaşık 17 dakika nefes almadan DSİ Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarını özetledi. Mustafa Bey; Konya’ya 49 tesis, 4 katrilyonluk bütçe harcandığını söylerken Sayın Bakan’ın başarısını ve kendi çalışmalarını anlattı. Konuşma konumuz Bozkır Çağlayan Göleti olduğu için Sayın Müdürün diğer bilgi paylaşımına bugünlük girmeyeceğiz.

Bizim dünkü yazımızda takıldığımız gibi Konya için gelen para başka bir ile gitmiş miydi? Bu konuda Sayın Uzun çok net söyledi; “Bizim için para önemli değil. O gider bu yıl 20 trilyon gelir. Burayı yaparız. Yapacağız da… Aladağ’ın tarihini değiştireceğiz. Mum dibine ışık verecek. Bizim milletin proje çalışmasına sabrı yok. Avrupa’da üç yıl proje çalışması yapılır 6 ayda icraatı olur. Bizde burada çalışma yapıyoruz. Proje çalışıyoruz. Yılsonuna kadar çalışmalar tamamlanacak. Ayrıca bölgede malzeme ocakları, taş ocakları, kamulaştırma gibi sıkıntılarımız var. Ama burayı da bitireceğiz” dedi.

Bozkır’da dikili ağacımız yok. Taşımız toprağımız da yok. Evimiz barkımız da yok. Ayrıca Sayın Bakan Eroğlu’nun Başbakan Erdoğan hükümetlerinin yüz akı bir bakanı olduğunu da biliyoruz. DSİ’nin gücünün Toroslarda gölet yapmak şöyle dursun Türkiye’den KKTC’ye suyu nasıl götürdüğünü de teknik olarak takip ediyoruz.

Dedik ya bizde de bu konuda oluşan olumsuz kanaat; gelen paranın, başka ile gitmesi idi. Ona da Sayın Müdür net cevap verdi: “Para sorun değil. Bizde para çok. Bu Bozkır Göletini de yapacağız.”

Bozkırlı dostlarımız hadi rahat olun. Yapandan da, yapılması için mücadele verenden de Allah razı olsun.

MANGAL DUMANI VAR

FARLARINIZI YAKIN!

img-20140722-wa0020.jpg

Bu fotoğrafı Belediyede çalışan bir yetkili paylaşmış. Kendisinden Allah bir değil bin kere razı olsun. İşte bizim yıllardır Konya konusunda söylediklerimizi doğrulayan en güzel kare. 

Burası Birlik Parkı

İftar saati yaklaşıyor.

Konyalı hemşerilerimiz etlerini mangallarının üzerine bir güzel döşemişler başlamışlar dumanlamaya. Ama ne duman! Görüş mesafesi nerede ise sıfıra düşecek. Ankara istikametinden şehre giren araçlar ile sanayiye gitmekte olan araçlar farlarını yakmak zorundalar. Onlara afiyet olsun. Biz önce göz gözü görmeyecek şekilde karnımızı bir doyuralım sonrada katil İsrail’in iftar sofrasında bombalarla katlettiği masum çoluk çocuğun görüntülerini izlerken İsrail’e sövelim. Biraz zahmet olacak ama canımız isterse, keyfimiz yeterse de belki teraviye gider sonra da İsrail protestolara katılırız.

Afiyet olsun şifa olsun. Yarasın.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Başkalarında olan yetenek, beceri ve başarıya biz hep şans deriz

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yanlıştan dönmenin erdem olduğunu becerebildiğimiz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR