Uğur Özteke

Uğur Özteke

EL ATACAK MÜSLÜMAN ARANIYORMUŞ(!)

EL ATACAK MÜSLÜMAN ARANIYORMUŞ(!)

Hafta sonundan bugüne o kadar çok konu birikti ki. Selam sabah vermeden hemen sizlerden gelen konularla haftaya başlıyoruz.

MERAM VE BÜYÜKŞEHİR ZABITA NİYE KÂLE ALMAZ?

Bir okurumuz yetkililer için önemsiz ya da kâle alınmayacak(!) bir konu gibi gördükleri durumun vahametini insanlık adına bizlerle paylaşıyordu. Buyurun konuyu önce birlikte okuyalım 

“Selamün Aleyküm Uğur abicim

Senin de başını sık sık ağrıtıyoruz ama hakkını helal et abicim. Sen de olmasan bizim sesimizi duyan yok.

Abicim sana bir resim gönderiyorum.

foto-1-664.jpg

Bu tabela Ahmet Özcan Caddesinde, İtfaiyeyi geçince Adese önündeki direkte takılı. Yerden yüksekliği 1.5 metre falan. Akşam yürürken yüzüme saplanacaktı sivri yeri. Son anda fark ettim çok şükür suratımızı parçalamadık. Allah korudu. Çok tehlikeli şekilde monte edilmiş. Bu konu ile alakalı firma yetkililerini 2 defa aradım. Firma bizi kâle bile almadı.

Meram Belediyesi zabıtayı aradım, Büyükşehir zabıtayı aradım onlardan da kâle alan yok.

İlla birinin gözü mü çıkması lazım? Ya da insana zarar mı vermesi mi lazım? O zaman mı yerinden sökülecek. Ya da az daha yukarı monte edilse sıkıntı yok.

Bu işi ya senin arıcılığın ile çözeceğiz inşallah ya da ben gece kendim halledeceğim. Ne olur abi yetkililere bir duyur. Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah'a emanet ol abicim”.

………….

Vallahi bu durum hiç de öyle sıradan bir şey değil. Hadi bunu yapan firma yaptı. Ama okurumuzun özellikle belirttiği gibi belediye zabıtasının sallayacağı bir konu asla değil. İnşallah biz de okurumuz gibi tabelanın takipçisi olacağız.

ANIT BÖLGESİNDE SİNEKLER VE

BAŞI BOŞ KÖPEK SÜRÜLERİ

Eski stadyumun bulunduğu bölgedeki vatandaşlar ve de özellikle esnaflar stadyumun yıkılması ve buranın kaderine terk edilmesinin ardından bölgenin muhacir pazarı görevini de üstlenmesi ile temizlik sinek ve özellikle de başı boş köpek sürüleri bakımından son derece kötü bir duruma gelmesinden şikayetçiler. Özellikle Hızlı Tren ile şehrimize gelip giden yabancıların da bu konudan rahatsız olduğunu ileten bölge insanı ve esnaflarımız adına bu durumu bu köşemizden bir kez daha yetkililere iletiyoruz.

ŞEFİK CAN VE KILINÇARSLAN

MAHALLESİ SAKİNLERİNİN İSTEĞİ

Bir bayan okurumuz haftalar öncesi şunları samimiyetle bizimle paylaşmıştı;

“Uğur Bey affınıza sığınarak belediye hizmetleriyle ilgili bir hususu da ben dile getirmek isterim.

Mart ayında seçimden önce başlanılan ve son sürat tanzim ve temel atması yapılan Şefik Can caddesinin bitimindeki büyük bahçe ve Kafem inşaatı neredeyse durdu. Yoğun ve modern bir yerleşim alanı olan bu mahallelerde yürüyüş alanı sosyal imkan olarak civar halkın hevesle beklediği (beklediğimiz) parkta sulama ve havuz için sanırım sondajla su da çıkartıldı. Ama ağaçlar sulanmıyor ve bakımsız durumdalar. Kafem inşaatı 4 aydır bitmedi sanki her gün bir çivi çakılıyor. Kafem’i hadi inşaattır elbet biter diyelim; ama parka ışıklandırma, kamelya, bank v.s. konulup tamamı çimlendirilse yürüyüş yapanlar, çoluk çocuk gezinenler için harika olacak… Bir büfe konulsa, ihtiyaçlar giderilse…

Çok mühim değil belki ama burası çok değerli bir arazi, güzel bir hizmet ama sonu getirilemedi.

Atla deve değil sonuçta… Bir ucu çevre yolunda bu parkın.

Konya’mız için de güzel olacak ama olamadı gitti… Yaz bitecek park açılacak (!) Bu konuda da size bir kaç foto da atabilirim uygun görürseniz.

Affınıza sığınarak içimi döktüm. Saygılar, hürmetler…”….

foto-2-547.jpgfoto-3-382.jpgfoto-4-249.jpg

foto-5-159.jpgfoto-6-109.jpgfoto-7-069.jpgfoto-8-033.jpg

Bir süre sonra biz bu okurumuz ile tekrar yazıştık ve başta park olmak üzere çalışmaların ne durumda olduğunu konuştuk.

Buyurun hanımefendinin bayram sonrası yazdıkları

“Allah razı olsun hocam…

Kafemin binasıyla havuz inşaatı biraz ilerledi. Ama bahçe maalesef aynen devam... İşin garibi koca parkın bir kısmı yeşillendirildi ama diğer yarısı virane şekilde duruyor. Bunların mantıklı bir açıklaması varsa biri bir tabela assa da bizler de bilsek. Muhtar bile konudan şikayetçi oluyor. Ama Başkan Bey toplantı yapmış bizim muhtarı çağırmamış bile.”

…………..

Bakın bu hanımefendinin sosyal medya hesaplarını şöyle bir göz atın her taraf Reis ve Reis’in açıklamaları.

Demedi demeyin AK Parti’ye dahası Sayın Cumhurbaşkanımıza gönül vermiş inanmış temiz yürekli insanlarımız artık hizmetleri ciddi ciddi eleştirmeye dahası toplum içinde millet nezdinde “tehlikeli” olarak görülün (aslında birileri tarafından böyle gösterilen) biz gazetecilerle durumu rahatça paylaşabiliyorlar.

Yöneticilerimize ciddi ciddi söylüyoruz biraz daha ciddiyet biraz daha gayret. Hele hele samimiyet.

…………

Şimdi birilerinin kendi aralarındaki iğrenç yorumlarını hesaplarını duymaya başladık. (Bunlara inanmıyorum dahası inanmak istemiyorum)

Görev başındaki insanlarımız “para yok” bahanesi ile iki üç yıl yatarız seçimlere iki yıl kala çalışarak nasıl olsa bu millet dünü hatırlamaz diye işi savsaklamaya kalkarsa bu hesabı bu millet yemez. Demedi demeyin.

SERVİS PARALARI DAHA NE Kİ

Hafta sonunda Mustafa rumuzlu okurumuz yazmış “Uğur abim bu servis ücretlerine acayip yivlemişler yav…

İki çocuğun servis parası 3 bin 800 lirayı buluyor. Allah rızası için bir el atacak Müslüman yok mu bu işe?”

………..

Nasıl içten ve samimi cümle idi.

Mustafa abicim ve Mustafa abinin nezdinde bu işlere el atacak Müslüman diye arayan aranan dostlara “Daha durun bakalım. Daha yolun başındayız. Besmeleyi bile çekmedik ki… Bir hafta on gün daha sabredin. Okullar bir başlasın. Ardından havalar soğusun. Kaloriferler yansın. Doğalgazın odununa kömürüne, ayakkabısından çorabına siz bakın o zaman yivleme işine”…   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kendinize iyi davranmayın, kendinize dürüst davranın. Bu dürüstlük, kendinize kötü davranmanızı gerektirse bile. Çünkü dünya, kendini üzmekten korkanların üzdüğü insanlar ile kaynıyor.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hafta sonları Meram gibi Sille gibi alanlarımızda hiç değilse hafta sonlarına özel başta temizlik olmak üzere yerli ve yabancı insanlarımız için UTANÇ tablolarını yaşatmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR