Murat Baydar

Murat Baydar

Fenerbahçe’ye karşı ilk beraberlik

Fenerbahçe’ye karşı ilk beraberlik

Torku Konyasporumuz Spor Toto Süper Ligin 22.haftasında Konya’da Fenerbahçe’yi ağırladı, son iki maçında rakipleri olan Sivasspor ve Kayseri Erciyes’e karşı 0 çeken hatta Kayseri Erciyesspor  maçında sahada varlığı ile yokluğu tartışılan Konyasporumuz, Fenerbahçe maçında kendisinden beklenen oyunu ve skoru aldı denilebilir. Çünkü Fenerbahçe bir hafta evvel Kendi sahasında Akhisar Belediyespor’a karşı yılın sürpriz sonucunu almış ve 2-1 kaybetmişti bu maç Fenerbahçe için ve Konyasporumuz için de olmak veya olmamak maçıydı bir puan her iki cephede de olumlu bir sonuç olarak karşılandı.

Fenerbahçe maçı bu sezonun Konya’da Torku Arena’da seyirci rekoruydu. 40.600 seyirci Süper ligde de bu yılın en çok seyirci toplayan maçlarından biri olarak tarihte yerini alacaktır. Maça gelecek olursak Konyaspor’umuz defans güvenliğini sağlama almak için son maçta 2 penaltıya sebep olan ve moralsiz durumda bulunan Selim Ay’ın yerine Ali Turan ile ve ara transfer de geldiğinden beri ilk defa ilk on birde başlayan May Sphiwe Mahlangu ile bu maça başlanması, nasıl ki satranç oyununda yapılan hamleler oyunun kazanılmasında ne kadar önemliyse,  Aykut Hocamızın yaptığı bu hamleler de bu 1 puanın alınmasında kilit rol oynamıştır. Ayrıca 3 puan da olabilirdi ancak Ali Turan’a göstere göstere faul yapan Egemen Korkmaz’ın hareketini maçın hakemi Ali Palabıyık es geçmese o gol de olmayabilir ve şu anda 3 puan almış durumda ve daha bir rahatlık içerisinde bu yazıyı kaleme alır olabilirdim.

Maçta 8.dakikada kaleci Mert Günok’tan dönen topu iyi takip eden May Sphiwe Mahlangu takımımızı öne geçiriyor ve Balıkesirspor maçından beri 2 maçtır süregelen gol atamama orucuna takımımız adına bir son veriyordu. İlk yarının son dakikaları hariç Fenerbahçe akıllarda kalan bir pozisyon bulamadan ilk yarıyı tamamlıyordu. 2.yarıda da faulden atılan gole kadar da oyun hep Konyasporumuzun üstünlüğü ile geçmişti ancak 68.dakika da Egemen Korkmaz’ın Ali Turan’ı iterek resmen faul olan pozisyonda gol atması ile durum 1-1 oluvermişti. Konyasporumuz Fenerbahçe gibi bir rakipten bu maçta alınacak 1 puan da altın puandır diye mücadeleci ve tekmeye kafa koyan oyununu sürdüren Konyasporumuz hakemin de son dakikalarda Fenerbahçeli oyuncular yerde kalmasına rağmen maça 6 dakika uzatma koyması bana “İngiltere Premier Ligi’nde miyiz?” dedirtti. Çünkü epeydir bir maçta 6 dakika uzatma olmamıştı. Evet olmuştu ancak o olan maçlarda ya sahaya meşale atılmış, ya da stat ışıkları sönmüş de maçlar 10-12 dakika intikaya uğramıştı. Ayrıca bu 6 dakika uzatmada Konyasporumuz’dan kalecimiz Kaya Tarakçı ve Dimitar Rangelov da sarı kart görmüştü. Sonuçta Fenerbahçe ile Spor Toto Süper ligde karşılaştığımız 28.maçta ilk defa beraberlik  alıyorduk,  puanımızı 24 yapıyorduk ve 13.sıraya yükseliyorduk.

Bu maçta topla oynama oranları 65’e 35, atılan toplam şutlar 17’ye  8. başarılı paslar 375’e 179  Fenerbahçe lehine  olmasına rağmen isabetli şutlar 5’e 3 Konyasporumuz’un lehineydi. Çok değil 8 gün önceki Kayseri Erciyesspor maçında attığımız isabetli şut 0’dı. Bu da ayrıca Konyasporumuz  adına sevindirici bir gelişmeydi. Bu maçta sahanın iyileri olarak Emmanuel Emenike’ye adım attırmayan hatta bıktıran, kendini devamlı yere attırıp penaltıdan beleşe gol atmayı bekleyen Emmenike’yi isyan ettiren Ali Turan bu maçın yıldızlarından biriydi, diğer çok iyi oynayan oyuncularımız Uğur İnceman, Ömer Ali Şahiner, May Sphiwe Mahlangu, Gabriel Torje ve kalecimiz Kaya Tarakçı’ydı. Fenerbahçe maçımızda kötü bir gelişme olarak Ömer Ali Şahiner’in 4.sarı kartını görerek pazar günü saat 13’te oynanacak olan Başakşehirspor maçında yer alamayacak olmasıydı, ancak bu saatten sonra çıkıp oynamaktan puan ve puanlar almaktan başka takımımızın yapacak bir şeyi kalmamıştır. Son olarak haftayı bir değerlendirecek olursam alt sıralarda Çaykur Rizespor, Eskişehirspor’u sahasında bu sezonun ilk galibiyetini 3-0 ile alarak  puanını 21 yaparak düşme hattından çıkarak 15.sıraya yükseliyordu. Eskişehirspor ise 2 sıra düşerek 23 puanla 14.sıraya iniyordu. Trabzonspor’un Kardemir Karabükspor’u 3-2, Galatasaray’ın da Kayseri Erciyesspor’u 3-1 yenmesi Konyasporumuz için çok çok önemli gelişmelerdi, Kayseri Erciyesspor 20 puanla 16.ıncı, Kardemir Karabükspor 17 Puanla 17.inci sırada haftayı tamamlıyorlardı. Balıkesirspor’un Ankara’da Beşiktaş ile 2-2 berabere kalıp puanını 14 yapması ve ben bu işi bırakmam arkadaş,  beni de hesaba katın demesi Konyaspor’la maçlarını tamamlamış olan ve iki maçı da kaybetmiş olan Balıkesirspor’un düşme mücadelesi yapan takımlara atacağı her çelme Konyasporumuz için satrançta şah görülmesi gibi direkt öldürücü ve bitirici altın hamle olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR