Uğur Özteke

Uğur Özteke

Final mitingi Konya’da

Final mitingi Konya’da

Konya dün tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Başbakan Davutoğlu’nun esnafla sohbetinden Milletvekili aday tanıtım programına kadar kritik eşiklerde önemli mesajlar vardı.

Sırayı takip etmeyelim ama eşikleri izninizle biraz biraz açalım.

Her şeyden önce dün güvenlik kırmızı noktada en üst düzeyde idi, hani derler ya “kuş uçurtulmadı” işte güvenlik böylesine başarılı idi.

Tanıtım programında söz alan İl Başkanı Musa Arat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in selamlama konuşmaları kısa ve öz idi. Kimseyi sıkmadılar, konuşmalarını lafla boğmadılar.  

Başbakan Davutoğlu ise konuşmasında Ak Parti iktidarlarının şehrimize üniversitelerden hızlı trene, KOP’tan Karapınar Enerji İhtisas bölgesine kadar hizmetlerini yine kısa ve öz olarak özetliyordu.

Tabii bu arada hızlı trenin buradan da Antalya, Aksaray, Kayseri hattını hatırlatıyor, Tuz gölü depolamasının altını da özellikle çiziyordu.

Başbakanın şehrimiz adına 6 Haziran’daki son mitingi şehrimizde yapacağını açıklamasının yanı sıra özellikle salonu dolduranlardan 14’te 14 sözünü almak için ısrarcı olması da dikkatleri çekiyordu.

Sıra milletvekili tanıtım programına gelince;

Sayın Başbakan yine direksiyona geçiyor ve atlanan ile unutulan konulara teker teker müdahaleci oluyordu.

Mesela Musa Arat’ı yanına çağırdıktan sonra hemen Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek’in de yanına gelmesini istiyordu.

Milletvekili adayları tek tek tanıtılırken nedenini hala anlayamadığımız tartışmalara hatta çirkin dedikodulara ve kara senaryolarda neden olan 10. sıra adayı Rüveyde Gülseren Işık hanımefendi sadece salonu dolduranlara değil Konya’ya da Başbakanın yanında vekil olduğunun görüntüsünü açıkça veriyordu.

O anda bizde daha ilk günden bu yana Rüveyde Hanım ile ilgili olarak yapılan spekülasyonlarda haklı çıkmanın mutluluğu içerisinde derin bir “oh” çekiyorduk.

Vekil adayı Uğur Kaleli, kürsüye çıktıktan sonra önce Başbakan ile tokalaşıyor ama Tahir başkanla tokalaştıktan sonra kafası ile de yaptığı sıcak temas ile yüreğindeki sıcaklığını resmiyetten uzak oluşunu çok aşikar gösteriyordu.

Bu arada yine Sayın Başbakan mikrofonu eline alıyor ve üç gün önce hayatını kaybeden Abdullah Ağralı’nın babası için taziyesini sunuyordu.

Konya milletvekilleri tanıtıldıktan sonra Karaman adayı Recep Konuk’ta kürsüye çıkartılarak bu noktada Recep Başkanın sadece Karaman değil, Konya-Karaman vekili olacağının göstergesini tüm salonun huzurunda bir kez daha ilan ediliyordu.

Bu tanıtımların ardından geçmiş dönemlerden bu güne tüm Ak partili vekillerde tek tek kürsüye davet edilerek vefa örneği gösteriliyordu.

Böylece bu seçim döneminde ilk günden bu yana Ak Parti çatısı altındaki tüm isimleri artık yeniden aramızda göreceğimizi de anlıyorduk.

Bir şehirden bir Başbakanın çıkmasının ne kadar önemli olduğunu, ne kadar büyük manalar ifade ettiğini artık anladık.

Temennimiz Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olarak şehrimize daha büyük ve kalıcı hizmetler verebilmesi için bizlerin daha akıllı ve gerçekçi olmamızdır diye düşünüyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En seçkin insanlar, sözünün eri olanlardır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sözümüzde samimi olduğumuz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR