İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Galip Gelmek Güzelmiş…

Galip Gelmek Güzelmiş…

Çeyrek finale kadar yükselen temsilcimiz Konyaspor kupadan penaltılarla elenmesinin ardından yönünü artık lige çevirme vaktinin gelmiş olduğunu görüyoruz. Gerçi Beşiktaş’ı eleyip yarı finale kalsaydı sadece önün de iki maç kalacaktı. Bir de kupayı alabilseydi gerçekten kulübe iyi bir para akışı gerçekleşecekti. Şu zamanda zaten borcu çok olan takımımıza bu para ilaç gibi gelecekti. Fakat olmadı yapacak ta başka bir şey yok sağlık olsun.

Konyaspor için pazar günü oynanan Denizlispor maçının kolay olmayacağı her kez tarafından biliniyordu. Yönetimin TFF ’ye başvurup ta maçı ertesi güne ertelemek istemesi rakip takımdan dolayı kabul görmedi. Denizlispor’da Konyaspor’dan aşağıda olunca hem yönetimde hem de şehir de hiç bir şey iyi gitmiyordu. Artık bu maç hani derler ya altı puanlık bir maç olacaktı ve de öyle oldu. Galip gelen takım kazanacaktı. Maçtan önce oynayan rakiplerimizin de puan aldığı bir hafta da Konyaspor’un haftayı puansız kapatması takımı gerçekten dibe vuracaktı. Rakibin ilk yarı beşli savunma yapıp temsilcimize alan vermemesi Konyaspor takımını gerçekten ilk yarı zorladı. İkinci yarıya başlandığında İlhan Palut hocanın bir oyun kurgusunda değişikliğe gitmesi bekleniyordu ve de öyle oldu. İkinci yarı farklı bir Konyaspor izleyen bizler oynanan oyundan zevk aldık. Lakin atılan bir gol bütün takımlar için bir risktir ve ikincisini getirmediğinizde maçın son dakikalarında sıkıntı yaşayacağın belli olurdu.

Altı haftadır galip gelemeyen bir takımın üzerindeki stresi artık siz düşünün. Bizim açımızdan ne kadar zor görünse de takımın üzerindeki baskı tartışılmazdı. Bu galibiyet hem takımı hem de Konya şehrine bir oh dedirtti. Galip gelmeyi gerçekten özlemişiz. Nerdeyse galibiyetin ne olduğunu unutacak duruma gelmiştik.

Buraya artı bir parantez açmak gerekirse transfer edildikleri zaman itiraz ettiğimiz Eray ve Diomande ‘ye gerçekten haksızlık ettiğimi buradan belirtmek isterim. Oynadıkları son iki üç maç ta ne kadar etkili ne kadar istekli oynadıklarını göz ardı edemeyiz. Takımın en iyilerinden olduklarını belirtmek isterim.

Önceki haftalar da maç sıkışıklığından dolayı maçlar hafta da iki kere oynanıyordu. O periyodu das geride bırakmış olduk ve hafta da tek maça düşmüş oldu. Yani oyuncular daha fazla efor harcamadan maçlara çıkacak. Önümüzde Malatyaspor maçı var. Bu maça takım özgüvenle çıkacaktır ve umarım galibiyetle ayrılırız. Çünkü Denizlispor maçının galibiyetini perçinlememiz gerekir.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR