Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

GÖRDÜNÜZ MÜ HAK NASIL ARANIRMIŞ?

GÖRDÜNÜZ MÜ HAK NASIL ARANIRMIŞ?

Atiker Konyaspor 2017-18 futbol sezonunun en çok haksızlığa uğrayan takımıdır maalesef. 2017 Ağustos ayında Süper Kupa’yı kazanmamızla başladı her şey. Maç sonu Beşiktaş Başkanı Fikret Orman “Şimdi ceza verilecekmiş. Türkiye Futbol Federasyonu bu olaylardan dolayı ceza işine bizi de dahil ederse dünyayı ayağa kaldırırım” derken biz makul cezaya razı olduk. Organizasyonun hiçbir aşamasında rolümüzün bulunmadığı, güvenlik görevlilerinin ihmallerinin sıralandığı, İçişleri Bakanımız Sn. Soylu’nun bile “Medipol Başakşehir-Atiker Konyaspor, Eskişehirspor-Göztepe ve Beşiktaş-Atiker Konyaspor maçlarına ilişkin, “Bu üç maçta da bizim şartlarımızın ve genel çizdiğimiz çizginin dışında olaylar söz konusu oldu” kıyaslaması yaptığı maç sonu diğer takımlara verilmeyen ceza geldi; 5 maç saha kapatma ve 350 bin lira para cezası.”

Süper kupa maçının yıldızı Traore’yi Trabzonspor maçında yöneticilerimizin “sportmenlik değil insanlık dışı hareket” tanımlaması yaptığı Durica’ydı biçen ama Hüseyin Göçek Durica’ya kırmızı kartını çıkaramadı. 2017 Kasım ayında Sivasspor deplasmanında Bifouma Eren’e faul yaptı, penaltıyı Sivasspor kazandı, biz maç sonu Cüneyt Çakır’dan özür beklediğimizi açıkladık. Göztepe deplasmanında protokol tribününde değerlerimize hakaret edildi, tepkimiz cılız kaldı. Evimizde protokol tribününde eski yöneticilerimizden Mehmet Soylu’ya Trabzonspor ekibinden saldırı oldu. Antalyaspor yönetimi Eto’o’ya kendi taraftarının bile inanmadığı iftirayı etti, biz bir hafta sonra Federasyona şikayette bulunduk. Örnekleri çoğaltmak maalesef mümkün. Tepkilerimiz “adil yönetim, adil anlatım, adil yorum” isteminden, “haksızlığa uğrayan biziz, yaygara yapan başkaları” demekten, “vebal alıyorsunuz artık yeter” haykırışından öteye gidemedi. Süper kupa final maçı, iç ve dış saha Başakşehir, Alanya, Bursaspor, Göztepe, Fenerbahçe, Trabzonspor kupa ve lig, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Galatasaray, Malatyaspor, Sivasspor maçlarında 794.500 lira para cezası, 4 kez elektronik kart blokesi cezası, Ahmet Baydar’a 55 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira; Fatih Yılmaz’a 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira, Sergen Yalçın hocamıza 26 bin lira ve 1 maç hak mahrumiyeti; Abdurrahman Baysungur hocamıza 13 bin lira para cezası abone olduğumuz PFDK faturaları.

Konyaspor’a katkıları nedeniyle Aykut Kocaman’a sevgim var ama Fenerbahçe taraftarı da sempatizanı da değilim. Beşiktaş kupa maçı olayları nedeniyle PFDK toplantısı öncesi yaptıkları şovu takdir ediyorum. “Kötü örnek örnek değildir” hukuk kuralına rağmen eskilerden, verilmeyen cezalardan, kendi lehlerine belgelerden sunum yaptılar, “bizi milat yapamazsınız” dediler ve istedikleri kararı aldılar. Ben Aziz Yıldırım ve ekibinin açıklamalarını doğru buluyorum, hak aramayı öğrettiler hepimize. Madem ki kimse fair play derdinde değil, herkes skor avantajı sağlamak derdinde o zaman oyun kurallarına göre oynanmalı. Biz milat olduk, Fenerbahçe olmadı, biz kupa maçındaki saha kapatma cezasını ligde çektik, Fenerbahçe kupada çekecek. Ne zaman üç büyüklerden başlayarak hocası, yöneticisi, sporcusu kendi lehlerine yapılan hakem hatalarını da dile getirmeye başlarlar o zaman fair play’e uymayanları hepimiz eleştiririz. Bugün bu olmadığına göre ben kulübümün hakkını savunan yönetim arzu etmek hakkına sahibim. En doğru sözü Ocak 2018 tarihinde Sn. Celalettin Çakıcı söylemiş “büyüklüğümüzü yüzölçümümüzle sınırlı görmesinler, mütevazılığımızı ve hoşgörümüzü kullanmaya kalkmasınlar”.

Evet büyüklük potansiyelimiz yüzölçümümüzle sınırlı değil belki de gücümüz maalesef mahallemizin yüzölçümü kadar. Özel hayatınızda tevazulu olabilmek güzeldir de eğer bir kentin, bir kulübün kaderi söz konusuysa agresif de olmak zorundasınız.

Önce süper ligde kalmak, sonrasında güçlü Konya güçlü Konyaspor’u hayata geçirmek dileklerimle.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR