Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

GÜLE GÜLE YA ŞEHR-İ RAMAZAN

GÜLE GÜLE YA ŞEHR-İ RAMAZAN

Değerli okurlarım, Allah’ın rahmeti, bereketi,  lütfu ve İhsanı hepimizin üzerine olsun İnşallah.

Hepimizin bildiği gibi rahmet ve merhametin hasıl olduğu mübarek Ramazan-ı Şerif’e artık yavaş yavaş veda etmek üzereyiz. Yüce rabbim tutmuş olduğumuz oruçlarımızı, okumuş olduğumuz Kur-anı Kerim tilâvetlerini kabul eylesin inşallah.

Her ne kadar Ramazan-ı Şerif’e veda edeceğiz destek de Ramazan-ı Şerif’e veda edeceğimiz için bir hayli hüzün var içimizde. Tamam sonunda bayram var; ama olsun! Sonu bayram da olsa insan hüzünleniyor işte! Çünkü yılda bir geliyor, içimiz huzurla doluyor. İftar ve sahurla sofralar şenleniyor, teravih ile taçlanıyor yani Ramazan-ı Şerif hayatımıza ayrı bir güzellik katıyor.

Başı rahmet, ortası merhamet olan YA ŞEHR-İ RAMAZAN, geldin sevindirdin bizleri,  güldürdün hep yüzleri, gidişin üzse de bizleri her güzel şeyin bir sonu vardır elbette ki bu güzelliğin sonu da Bayramdır!

 

Ramazan-ı Şerif hayatımıza ayrı bir güzellik katıyor dedik ya tabi ki bu güzelliğin hiç şüphesiz en güzel misafiri Ramazan-ı Şerif’in 27. günü idrak edilecek olan Kadir Gecesi’dir!  Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde kutsal kitabımız Kur-anı Kerim’in indirilmeye başlanması tüm İslam âlemi için ayrı bir güzellik, ayrı bir mutluluk katmaktadır...

Yüce Rabbim bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni hakkıyla idrak eden kullarından eylesin inşallah hepimizi.

 

Yılda bir gelirsin

Bizleri sevindirirsin

Gidişinle bizleri yeniden üzersin

Ya Şehr-i Ramazan

inşallah gene gelirsin.

 

İftarlarla sahurla taçlandı günlerimiz.

Kur-anı Kerimle huzur buldu gönüllerimiz 

Teravihle secdeye büküldü bellerimiz

Söyle YA ŞEHR-İ RAMAZAN

biz seni nasıl özlemeyiz.

 

İşte geldin gidiyorsun

bizlere elveda diyorsun.  

Yılda bir gelip sevindiriyorsun. 

YA ŞEHR-İ RAMAZAN

işte geldin gidiyorsun.

 

 

Burada satırlarıma son noktayı koyuyorum. Yeniden Ramazan-ı Şerife ulaşmayı canı gönülden temenni ediyorum. Saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle. Allaha emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR