Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hançerli, Ovakavağı’nı bombalamış!

Hançerli, Ovakavağı’nı bombalamış!

Geçtiğimiz hafta içerisinde Ovakavağı’ndan bir okurumuzun Başkan Hançerli ve Karatay Belediyesi tarafından gereken hizmeti görmediğine dair sitemine Karatay Belediyesinden iddialı raporlar ve net rakamlarla cevap geldi…

Karatay’dan gelen Ovakavağı yatırımların hepsini burada yazacak değiliz, belki haber olarak bunu diğer sayfalarımızda veririz

Ama faaliyet ve hizmet raporlarından sadece bir paragraf sunalım;

KARATAY BELEDİYEMİZE 30 MART 2014 TARİHİNDE 6360 SAYILI BÜYÜKŞEHİR YASASI İLE BAĞLANAN OVAKAVAĞI MAHALLEMİZE YAPILAN YATIRIMLAR

Karatay Belediyesi olarak Şems-i Tebrizi Mahallemizde hangi imkanlar varsa Ovakavağı’nda da aynı imkanların tesisi için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu yürürlüğe girmesinden önce iş makinelerini uzak mahallelere ilk gönderen, 09.12.2012 tarihinde Ovakavağı Sosyal Tesislerini o zaman ki ismiyle Ovakavağı Beldesine 1.302.662,84 TL’ye kazandıran belediyeyiz.

Nasıl şehir merkezinde hemşehrilerimizin ayakları çamura değmeden evlerine işlerine gelip gidebiliyorlarsa, merkeze uzak mahallelerimizde de aynı konforu sağlamak için çalıştık ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu bağlamda Ovakavağı Mahallemize 20850 m satıh kaplama, 4981 ton sıcak asfalt, 8600 m İsmil-Ovakavağı arası yol genişletme, 6267 m² parke, 1867 m bordür çalışması gerçekleştirdik. Kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte iş makinelerimiz ve ekiplerimiz kent merkezinde kar temizleme mücadelesi gerçekleştirdikleri gibi, Ovakavağı’na da anında müdahale ederek ulaşıma kapalı bir tek sokak, cadde yol kalmayacak şekilde görevlerini yerine getirdiler.

Ovakavağı’nda eğitim gören çocuklarımızın daha nezih ve bir binada eğitim görmeleri için Ovakavağı Belediyesi binasında tadilat gerçekleştirerek Ovakavağı İlkokulunu eğitime kazandırdık. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim sonrası zamanlarında güzel vakit geçirip eğlenebilmeleri için 3 adet oyun grubu (Epdm kaplı) 3 takım spor aleti, 6 adet kameriye, basketbol sahası ve futbol sahası kazandırdık.

Ovakavağı’nda ikamet eden hemşerilerimizin yazın sıcağından kışın soğundan etkilenmeden alışverişlerini gerçekleştirmeleri için Ovakavağı Kapalı Pazar Marketi inşa ederek hemşerilerimizin ve pazarcı esnaflarımızın hizmetine sunduk.

Ovakavağı’nda umudumuz olan çocuklarımız için daha yeşil bir gelecek bırakabilmek adına 42.134 m² yeşil alanda ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Ayrıca yeşil alanların bakımları, budama ve sulama çalışmaları ekiplerimiz tarafından düzenli olarak yapılmaktadır.

Ovakavağı’nda temizlik çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Mahallemize 1 adet yeraltı çöp konteyneri, 269 adet çöp konteyneri, 48 adet çöp kovası konulmuştur. Çöpler düzenli olarak alınmaktadır. Süpürgeli araç ile haftada 1 kere, traktör arkası süpürge aracı ise haftada en az 3 kere süpürmektedir. En az ayda 1 kez geri dönüşüm atıkları alınmaktadır. Cami ve sanayi wc’si temizliği yapılmaktadır. Çarşı merkezi temizliği düzenli olarak seyyar ekip tarafından yapılmaktadır. Yaz ayları ortalama günlük çarşı merkezi sulanmaktadır.

Ovakavağı’mızda ikamet eden hemşerilerimizin de tatlı suya kavuşmaları için 1 adet 10 m3’lük tatlı su deposu konuldu ve düzenli olarak haftalık doldurulmaktadır.

Merkezde ne imkanlar olacaksa merkeze uzak mahallelerde de aynı imkanları tahsis etmek için gerçekleştirdiğimiz planlı çalışmalar hız kesmeden sürecektir.

.............

foto-1-551.jpgfoto-2-459.jpg

*******

UĞUR BAŞKAN’IN AHDE VEFASI

Hazır belediye konusu açılmışken Başkan Altay’ı da es geçmeyelim.

Büyükşehir Belediyesi pazar günü “Konya’da Muslukların Yüzde 97’sinden Torosların Memba Suyu Akıyor” başlığıyla haber servis etti. Haberi hepiniz okumuşsunuzdur. Zaten şehir merkezinde çeşitli ve önemli caddeler üzerinde de başkan bunu bilboardlarda açıkça ifade etti. Başkan Altay, Seçme Su Arıtma Tesisleri’nden günlük olarak 222 bin metreküp su alınmaya başladığını belirterek, “Söz verdiğimiz gibi 2018 yılı sonu itibariyle şehir şebekesinin yüzde 97’sinden Torosların memba suyu akmaya başladı” şeklinde paylaşımda bulundu.

En dikkat çeken ise Başkan’ın “aslan payı”nı unutmamasıydı. Zira proje malum eski başkanın projesi. Başkan Altay da; “Böylesine tarihi bir hizmetin hayata geçmesinde büyük gayretleri bulunan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün bakanlarımıza, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımıza, KOSKİ Genel Müdürlüğümüz ile Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza teşekkür ediyorum” diyerek nezaketini göstermiş.

Uğur Başkan’ın son açıklamalarında gözlerden kaçan ama altının çizilmesi gereken bir ifadesi daha var KONYA’NIN ORTAK AKLI işte yakın tarihimizde şehri yönetenlerin siyasilerin ve bürokratların bir ve birlik içerisinde güçlü olabilmeleri için ortak akıl şart bu akıl bizde var yeter ki ortak aklı lafta değil icraatta uygulayabilelim...

*******

BİZ BUNLARI HÂLÂ TEMİZLEYEMEDİK Mİ?

Fırsat buldukça sizlerin hakkını ödeyemeyeceğimizi sizlerden gelen bilgiler doğrultusunda belgeler doğrultusunda gazetecilik yapmaya çalıştığımızı hep dile getiririz.

İşte görünce inanamadım ve okuyucumuza tekrar sorduğum “bu yeni mi?” dediğim bir konu.

Evet maalesef yeniymiş.

foto-3-036.jpegfoto-4-025.jpeg

Bu afişler bu ilanlar neredeymiş diye sorduğumuzda; Yapıcı İş Merkezi E Blok 1. katında cevabını aldık. Malum örgütün en önemli yapılanmalarından Sabah Dershanelerinin reklamı merdivenden inerken ve çıkarken gelenin geçenin gözüne gözüne giriyormuş.

İnanın okurumuzun bize fotoğraflarla belgeli olarak gönderdiği kareleri gördükçe gözlerime inanamıyordum. “Hâlâ mı, kaç yıl oldu hâlâ mı?” demekten kendimi alamıyordum. Buna ne denir? Pes artık bu kadar mı ilgisiz, bu kadar mı duyarsızız. Üzerindeki tarihlerden gördüğümüz kadar bu afişler 10 yıldır burada. Artık birileri görsün ve bir zahmet kaldırsın.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Nasıl kafa sayısı kadar düşünce varsa, kalp sayısı kadar da sevgi çeşidi vardır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dükkan önlerinde kabuklu yemiş yiyip, kabuklarını sokağa atmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR