Uğur Özteke

Uğur Özteke

HAVAİ FİŞEK GİBİ PATLAYASINIZ EMİ!..

HAVAİ FİŞEK GİBİ PATLAYASINIZ EMİ!..

Bu güzel sıcak ve huzurlu hafta sonunda sadece bir konuya takılacağım. Ama ona geçmeden sizlerden gelenlerle birkaç bilgi paylaşımı da yapmalıyım.

ÇOK ŞÜKÜR İLAÇLAMA

ARACINA RAST GELDİM…

Kimsenin günahını almayayım ama Çarşamba akşamı Sille Erenköy’de, Erenköy’de de bizim sokakta ilk kez haşere ile mücadele aracına yani ilaçlama yapan araca denk geldim. Nasıl sevindim bilemezsiniz. Hadi bu araç daha önceleri de geldi ancak biz atladık diyelim.

Ama bu yaz geldi geçiyor bizim atladıklarımızla üç olmuş beş olmamıştır.

Şehrin dört bir yanından vatandaştan sinek gibi böcek mi özellikle uçan haşerelerden büyük şikâyet var. Bizde bu durumu bize aktaran vatandaşlara ve aynı şekilde bu durumdan şikâyetçi olan hane halkına belediyelerin durumunun iyi olmadığını, büyük para sıkıntısının yaşandığını söyleyerek bu yaz buna katlanmamız gerektiğini anlatıyordum. Ama çarşamba günü bizim sokakta o ilaçlama aracını gördüm yaa nasıl da mutlu oldum sevindim anlatamam.    

YASİN SURESİNİ DİRİYKEN

OKUMUŞ ENDER KİŞİLERDEN

Biz her yeni gün hep yeni yeni bir şeyler öğreniyoruz. Kiminle, nasıl?

Tabi ki sizlerin sayesinde yani siz samimi dostlarımızın ve okurlarımızın sayesinde. 

Fikret Çoşar abimiz hafta içerisinde bu fotoğrafı bizimle paylaşıyor

 

foto-1-640.jpg

Ve biz de bu sayede ilk defa yeni yeni şeyler öğreniyorduk. Teşekkürler Fikret abi Allah sizden razı olsun. Bakın sizin sayenizde artık “KADER KURBANI” kelimesini kullanmıyorum. (Bunu merak eden okurlarımız daha öce bu konu ile ilgili yazdığımız yazıyı okuyabilirler)   

DEMEK Kİ HAVAİ FİŞEK

KONUSU SADECE BİZİM

MESELEMİZ DEĞİL…

Bu hafta içerisinde havaların da ısınması ile artık sadece hafta sonları değil haftanın her günü 24 saat gece gündüz, sabah akşam atılan havai fişeklerden rahatsızlıklarını dile getiren okurlarımız düşüncelerini şöyle paylaşıyorlardı;

YERLİ “Ya bu ne ya her gece havai fişek, falan kim kime patlatıyor bunları yaa? Aaaaaa bıktık inan yeter nerede polis amcalar.”…

CENGİZ “Gecenin birinde bu canı sıkıldıkça havai fişek attıran kral”

SEVİM “Havai fişekler patlatılıyor ve kim bilir kaç kuş korkacak, kaç kuş yuvasından düşecek? Havai fişek patlatılması yasaklanmalı her kutlamada…”

APAÇİ ŞAHİN “Uğur Bey egzoz tır kamyoncuların sabah saatlerinde ki trafik akışı da olmaması gerektiğini ve havai fişek yazısı yazsanız seviniriz. “

TALİP AĞA “Bir başka eşekte patlak egzozla dolaşıyordu az önce mahalle arasında”

YERLİ “Artık bu görgüsüzlüğe, israfa, çevreyi her şekilde rahatsız etmeye bir son verilmeli. İnsanların bu kadar havaya atacak parası varsa göstere göstere bir yerlere bağış yapsınlar ona bile razıyız. Davet girişine kocaman bir pankart assınlar havai fişek parasını şuraya bağışladık diye”

TALİP “Kim demiş eşek havai fişek atamaz diye! Tam şu saatte en az 15 havai fişek attı bir eşek! Hani yasaktı Vali Bey yasakladı ama kontrol yok. “

…………..

Allah sizi inandırsın bizim Erenköy’de her gün mü düğün dernek olur? Her Allah’ın günü her saat mi kutlama yapılır? Bizim mahallenin insanları her saat mi eğlenir? Bu kadar mutlu ve eğlenceli insanlar topluluğu acaba başka semtlerimizde de var mıdır? Şoklardayım. Ve havanın kararması ile gece yarısına kadar bu havai fişek atanlara sövdükçe bu ülkede para yok diyenlerle de akraba oluyorum.

LEMİ GALİP BEY DE

BİLGİ DAĞARCIĞIMIZA

YENİ ŞEYLER KATTI

“Reis’in iyi niyetini suistimal etmeyin ettirmeyin” başlıklı yazımızı yazdığımız gün LEMİ GALİP rumuzlu okurumuz bizimle şu bilgileri paylaşıyordu

“Resulullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurmuştur "Halka teşekkürde bulunmayan Allah’a da şükretmez." [Ebu Said]

Ebu Hureyre radıyallahu anh‘ın rivayet ettiği bir hadiste Resulullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurmuştur "İnsanlara teşekkür etmeyen, Aziz ve Celil olan Allah’a da şükretmez." [Ahmed bin Hanbel]

Teşekkür konusunda ihmali görülen tek varlık herhalde insandır. Onun için Sevgili Peygamberimiz, hemcinslerine teşekkürü ihmal eden kimselerin, Rablerine karşı göstermeleri gereken şükrü de ihmal edeceklerini bildirmektedir. Yani, yapılan iyiliklere karşı teşekkür âdeti olmayan bir kimsenin, kendisini Yaratan ve sayısız nimetleriyle donatan Rabbine karşı şükrünü eda etmemesi de kuvvetle muhtemeldir.

İyiliklere teşekkür etmek sadece insanoğlunun değil, bütün yaratıkların bir özelliğidir. Karnını doyurduğumuz, susuzluğunu giderdiğimiz, hatta sevgiyle okşadığımız bir hayvanın bile hâl diliyle bize nasıl teşekkür ettiğine birçoğumuz şahit olmuşuzdur.”

……………

Teşekkürler efendim Allah razı olsun.

BUGÜN “YUNAN” FIKRASI İLE

YAZIMIZI NOKTALAYALIM…

Hafta içerisinde yine bir büyüğümüzün bize yazdığı şu fıkra ile bugünü noktalayalım.

Turist rehberi Yunanistan’dan gelen turistleri tarihi bir hamama götürmüş gezdirmiş yıkanmışlar. Toplanma vakti turist rehberi hamamın içerisine seslenmiş “YUNAN var mı?”

İçeriden biri seslenmiş “ben varım hemşerim” diye.

Rehber varmış bakmış ki kendisine seslenen turdaki turistlerden değil. Kızmış adama

“Benimle niye dalga geçiyorsun?” demiş.

Adam gayet sakin “Ne dalgası kardeşim sen sordun ben de cevap verdim” demiş.

Rehber “İyi de sen turist değilsin ki” demiş.

Adam “Kardeşim ne turisti ben Kayseriliyim. ‘Sen yunan var mı?’ dedin ben de yunuyordum, evet dedim’ demiş.

Rehberin ağzı bir karış açık kalmış arkasını dönmüş ve çıkmış.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Allah üç misafirini habersiz gönderir; Rızık, kader ve ölüm…

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yürüyen merdivenlerde inmekte ve çıkmakta olan kadınlarla, ailelerle aramıza mesafe koymayı düşünebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR