İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

HAYATA DÖNÜŞ

HAYATA DÖNÜŞ

Süper ligde ikinci yarının perdesi Cuma akşamı Ankaragücü ve Konyaspor arasında oynanan maçla açılmış oldu. Devre arasını iyi değerlendiren Konyaspor bir çok bölgede oyuncu sıkıntısı çekmemize rağmen sadece ön bölgeye takviye yapabilmişti. Yeni transfer Thuram da ilk on bir de göreve başladı.

Kendisi gibi ligin altına demir atan Ankaragücü gibi zor bir deplasman da özgüveni kaybolmuş bir takım olarak çıkmakta kolay olmasa gerek. Bizim kadar puana çok ihtiyacı olan Ankaragücü ‘ nün de kadro kalitesi ortadaydı. Fakat en büyük şansımız rakip takımın forvet oyuncusu Orgill ‘ in cezalı olmasıydı. İki takım içinde altı puanlık bir maçtı. Yenen biraz daha nefes alacaktı.

Maça gelecek olursak ilk dakikalardan son dakikalara kadar maçın üstünlüğü Konyaspor ‘ daydı. Fakat ne kadar iyi oynarsan oyna birazda şans yanında olması gerekiyor. Gol yollarında o kadar pozisyona giremesekte önümüze gelen o son paslarda şans da yanımızda değildi. Dakikalar on altıyı gösterdiğinde Thuram topa dokunamadı. Eğer o pozisyon gol olsaydı oyunun seyri daha baştan değişirdi. İki takımda açık alanda top oynamayı tercih etti. Ama şunu belirtmeliyim ki orta alanda çok pas hatası yapıldı. Bir diğer konuda geri pas yapmaktan hala vazgeçemiyoruz. Maçın ilk yarısı golsüz berabere bitince ister istemez ikinci yarı Aykut hocanın değişikliğe gideceğini düşünüyor insan. Bu değişiklikte maçın altmış dört ‘üncü dakikasında Daci ‘ nin yerine Miya ‘ yı almasıyla maç biraz daha hareketleniyor. Miya girdikten sonra da direkten dönen bir topumuz var tabiiki. Ama yeterli değil tabiki. Maçın son dakikalarına gelince oyuncularda ister istemez yine stres hakim olmaya başlıyor. Ama ne olduysa maça Bajic ve Shengelia nın girmesiyle oyun bir anda değişiyor. Şunu unutmamak lazım bir oyuncu maçın son dakikalarında oyuna girince o kalan üç beş dakikada ne yapabilir. Ama Shengelia zor olanı yapıyor ve o son dakika golüyle takıma galibiyeti getiriyor. Tabii asisti yapan da Bajic olunca kendi şahsıma daha çok seviniyorum. Artık takım daha iyi önüne bakacak. Bizlerde bir hafta sonunu somurtkan mutsuz geçirmeyeceğiz. Kazanmayı özlemişiz ve önümüzdeki zorlu Galatasaray maçına kadar mutlu geçireceğiz. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim bu galibiyet bizleri uçurmasın ve eksik olan yerlere bir an önce oyuncu alıp yola devam etmemiz gerekiyor.  Çünkü her takım Ankaragücü değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR