Uğur Özteke

Uğur Özteke

HDP’nin barajı geçeceğine iddiaya giren vekil!

HDP’nin barajı geçeceğine iddiaya giren vekil!

Bu yazının başlığını değiştirdim. Evet önceden Müftülük ve ramazan ayı ile ilgili serzenişimi dile getirmiş ve bununla ilgili bir yazı başlığı koymuştum.

Gazeteye ziyaretimize gelmiş iki dostumuz ile bir yandan sohbet ediyor bir yandan gazetenin işlerini oturduğumuz yerden kontrol etmeye çalışıyor arada bir de bilgisayar dönüp köşe yazımızı yazmaya çalışıyorduk.

Biz tam yazımızın ortasına gelmiştik ki iki ziyaretçimizden biri olan Ak Parti’nin içindeki genç, “Abi böyle şey olur mu? Bizim vekil seçim sonuçlarından sonra çıkıp geliyor, ‘Ben demedim mi HDP barajı aşacak diye iddiayı kazandım işte’…” diyor.

Yazıyı bıraktım genç dostuma sordum “Olmaz. Bunda şahidin var mı?”…

Genç döndü “…. , …..”

-Bunlara sor abi. Bana inanmıyorsan bunlara sor (!)

***

İnşallah yalandır. Ya da yanlış bir bilgilendirmedir. Ama bu iş benim midemi bulandırdı. Yazımızın bile başlığını değiştirdi.  

Allah en başta beni ve cümlemizi ıslah etsin inşallah.

ALİ AKPINAR HOCAMDAN BİR RİCAMIZ OLACAK

Bugün için Konya Müftümüz olan Prof. Dr. Ali Akpınar hocamızı özellikle son 11-12 yıldır tanırım. İnanılmaz kaliteli, beyefendi, ilim irfan sahibi, dün akademisyenlik koltuğunu bugün müftülük makamını layığı ile temsil eden dört dörtlük bir insandır.

Hatta yanılmıyorsam iki hafta önce idi. Hazreti Mevlana’nın türbesinde yatsı namazından hemen sonra tam karşısında dersini dinlemiş anlattıklarını ezberlemeye çalışırken içim huzur dolmuştu.

Ama üç gündür bizim Haber Merkezindeki arkadaşlar müftülüğe kızıyorlar. Durun sabredin diyorum yok. Önceki günde dün sabah da bizim arkadaşlar odamıza geldiler ve “Abi Allah aşkına şu işi bir yaz. Hem Müftünün hem de kamuoyunun bilgisi olsun. Sana selam verenin derdini yazıyorsun da bizim derdimizi niye yazmıyorsun?” dediler.    

Evet konu şu.

Malum her Ramazan ayı öncesi Müftülük önceden açıklama yapar. Hangi merkez camide hangi hoca vaaz verecek? Hangi camide Hatimle teravih namazı var? Hangi camide Enderun usulü namaz kılınacak? Açık havada teravih kılınacak camiler…

Bizim Haber Merkezindeki arkadaşlar da geçen haftadan siz değerli okurlarımızı ve Konya kamuoyunu bilgilendirmek için müftülüğe başvurmuşlar. Perşembe günü müftülüğe giden muhabirlerimize, ‘Pazartesi günü tekrar görüşelim, şimdilik program netleşmedi, daha hazırlık yapıyoruz’ demişler. Bizimkiler pazartesi tekrar kapıyı çalmışlar ama “Bitmedi. Akşam internet sitemizden açıklayacağız” demişler. Dün saat 12.00 itibari ile sitede de böyle bir açıklama yokmuş.

Zaten oruca 24 saat kaldı inşallah. Millet hazırlığı önce kendi kafasına göre yapsın müftülük açıkladıktan sonra duruma göre yeniden program yaparız hep birlikte inşallah.

HABER MERKEZİNİN NOTU: Sayın Yazarımızın yazısı elimize ulaştıktan sonra il müftülüğü, saat 16 sularında Ramazan ayına ilişkin açıklamasını internet sitesi aracılığıyla yayımladı.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Karga, kekliği taklit edeyim derken kendi yürüyüşünü şaşırmış

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dörtlüleri yakarak yolun en sol şeridinden 30-40 kilometre hızla ilerlemediğimiz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR